3.5.2021

Po nepovedené sezóně ve Francii už Adam Bartoš maká v reprezentaci

V loňské klubové sezóně bojoval reprezentační smečař Adam Bartoš ve Francii o přední příčky, zahrál si Champions League, po nedohrané sezóně Tours opustil. S Nantes se ale letos pohyboval na opačném pólu francouzské nejvyšší soutěže.

V předešlé sezóně jsi s Tours sbíral jednu výhru za druhou, letos v Nantes to už tak veselé nebylo…

Loni jsme hráli o ty nejvyšší pozice, bohužel covid nám zastavil soutěž týden před Final Four poháru, poté zastavil i ligu... Nabídka z Nantes se mi líbila, i ten tým, který se tam tvořil, mi přišel zajímavý, tak jsem se rozhodl pro změnu. Bohužel tým si nesedl....

Během sezóny bylo plno zápasů, které jste měli dobře rozehrané, ale chyběla jim vítězná tečka. Kde byl „zakopaný pes?

Měli jsme nezkušeného nahrávače, který hrál teprve první sezónu a začátek ligy moc nezvládal, hlavně ty koncovky setu... Potom už na nás padla taková deka.

Jak se s covidovými opatřeními prala francouzská liga, byla bez diváků? Řešila to francouzská federace nějakým navýšením TV přenosů?

Prvních pár kol jsme ještě hráli s diváky, pak ale už bohužel bez nich. Vím, že náš klub začal dělat svoje přenosy i s rozbory atd., ale jestli to bylo ve všech klubech, to nevím. Jinak na všechny zápasy se dá dívat normálně na placeném kanálu ligy.

Dostali jste se s týmem do karantény nebo jste propluli „bez ztráty kytičky?

V karanténě jsme párkrát byli, ale vždy se nakonec covid nepotvrdil.

I v nadcházející sezóně budeš jedním z pilířů Nantes. Líbí se ti tam?

Podepsal jsem smlouvu na dva roky, i to byl jeden z důvodu, proč jsem chtěl jít do Nantes. Jinak město je velmi pěkné - s letištěm, což je bonus (úsměv). Jinak co se týče klubu, tak pro další rok bude hodně změn, jak ve vedení, tak i co se hráčů týče.

Klubová sezóna pro tebe skončila koncem března, měl jsi tak nezvykle dlouhé volno před začátkem té reprezentační. Jak jsi ho strávil?

Snažil jsem se trochu hýbat a dělal program od kondičního trenéra, ale sezóna byla náročná a bylo potřeba si také odpočinout jak fyzicky, a tak mentálně.

Nároďák vede nový trenér. Je cítit velká změna nebo jedete v zaběhlých kolejích?

Tak samozřejmě, nový trenér, jiné tréninky, jiný sytém… změna tu je.

Reprezentační sezóna bude vrcholit domácím ME. Cíl je asi jasný – uspět a hrát před plným hledištěm…

Určitě, hlavně aby to vyšlo s diváky. Popravdě bez nich to prostě není ono a hlavně když máme možnost hrát Evropu doma, tak by to byla velká škoda.

Zahrát si doma „Evropu“ s bráchou, asi splnění velkého snu……….

Tak my už jsme byli spolu na dvou Evropách a zahráli jsme si tam, ale doma by to bylo ještě něco lepšího (úsměv). Nominace je ale daleko, tak uvidíme, jak to všechno dopadne.

 

Autor: Jiří Carba, foto Nantes Rezé Métropole Volley

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018