10.6.2022

Po prohlídce Baťových domků „vlítnou“ naši volejbalisté na Estonsko

Zatím vítězné tažení našich mužů základní skupinou B letošního ročníku Golden European League 2022 znamená, že jim zápas s Estonskem nemůže vzít postup do Final Four GEL 2022, které hostí Chorvatsko. O tom, koho potká v semifinále náš reprezentační výběr, rozhodne až los po skončení základních skupin.

Již před posledními zápasy GEL 2022 je jasné, že do semifinále postupuje Turecko, Ukrajina, Česká republika a domácí Chorvatsko. Výsledek našeho posledního zápasu s Estonskem na tom nemůže už nic změnit a tak naši volejbalisté do tohoto zápasu mohou jít v klidu, s pocitem jistého postupu. Nicméně vyhrát základní skupinu bez ztráty „kytičky“ je motivací našeho týmu, kde se pomalu zabydlují i mladí hráči, kteří vozili medaile z kadetských nebo juniorských šampionátů. Trenér Novák tím plní jeden s úkolů, který mu byl uložen a to kontinuálně zapracovávat mladé hráče do seniorského národního výběru.

S Estonskem jsme začínali letošní GEL a zápas to nebyl lehký, museli jsme otáčet dva sety. Zde se projevila vnitřní síla týmu a v průběhu základní skupiny se ukázalo, že právě vítězný zápas v Estonsku byl klíčový pro postup do Final Four. „Jsem rád, že se kluci umějí zdravě naštvat, když nám nepřejí rozhodčí a jsou schopni dotáhnout zápas do vítězného konce, přestože je utkání nervózní. A co ve Zlíně? No, mrkneme na Baťovy domky (smích) a vlítneme na Estonce. Je jasné, že chceme vyhrát a potvrdit dominanci ve skupině,“ říká s úsměvem a dobrou náladou trenér Jiří Novák.

Pravdou je, že některé výroky rozhodčích v posledním zápase našich reprezentantů v Belgii byly diskutabilní, ale o to víc těší, že ten poslední krok k postupu udělali svěřenci Jiřího Nováka právě hned na hřišti soupeře a nemusí čekat, jak dopadne zápas s Estonskem. „Do Zlína se těšíme, protože každý zápas doma, doufám, že před plnou halou, je motivující. Únava po dlouhé sezóně asi trochu je, ale máme dva dny volna, můžeme zregenerovat a jdeme Estonce porazit,“ dodal po zápase s Belgií libero Milan Moník.

Zápas ve Zlíně začíná v sobotu 11. června 2022 v 16 hodin. Poslední utkání naší mužské reprezentace v základní skupině C Golden European League bude přenášet v přímém přenosu ČT sport. Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal a protože půjde o poslední domácí zápas našich mužů v letošní reprezentační sezóně, dá se předpokládat, že bude vyprodáno.

Nominovaní hráči:

Polák Josef blokař
Sedláček Oliver blokař
Špulák Petr blokař
Zajíček Adam blokař
Moník Milan libero
Pfeffer Daniel libero
Bartůněk Luboš nahrávač
Piskáček Ondřej nahrávač
Srb Jiří nahrávač
Čech Daniel smečař
Galabov Jan smečař
Licek Martin smečař
Petr Šulista smečař
Indra Patrik univerzál
Šotola Marek univerzál

Realizační tým:

Novák Jiří hlavní trenér
Kop Martin asistent trenéra
Mascia Stefano asistent a kondiční trenér
Sklenář Zdeněk statistik
Sedlák Martin masér
Valová Eliška fyzioterapeut
Benda Petr fyzioterapeut
Avenarius Jakub lékař
Jambor Tomáš týmový manažer

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018