25.4.2021

Trenérská mise Jiřího Nováka u mužské reprezentace se rozjíždí naplno

Více než rok čeká naše mužská reprezentace na ostré zápasy. Celosvětová pandemie paralyzovala mezinárodní sport, volejbal nevyjímaje a tak posledním naším mezinárodním vystoupením byla olympijská kvalifikace v lednu 2020. Po ní se kormidla reprezentace ujal Jiří Novák, avšak loni stihl se svým týmem jen červnovou přípravu v Jablonci nad Nisou a Pelhřimově. Tento rok čeká jeho svěřence vrchol v podobě domácího ME, které bude hostit Ostrava. Zeptali jsme se ho, jak vidí letošní reprezentační sezónu a kde budou specifika přípravy.

Jirko, než začneme s „nároďákem“, musím ti pogratulovat k zisku titulu mistra ČR s Karlovarskem. Jaké byly oslavy? V nynější „covidové“ době to asi nebylo tak bujaré, jak bývá zvykem…

Děkuji, jako celoroční fungování týmu byly i oslavy víceméně v bublině. Ale nám to tolik nevadilo, užili jsme si je..

Na konec dubna jsi svolal na první soustředění národní tým mužů. Potvrdili ti účast všichni nominovaní?

Ano, po sportovní stránce zatím žádné změny dělat nemusím, uvidíme, jestli nám s nominací zamíchá testování…

Jak jsou na tom hráči po skončení extraligy zdravotně? Budete léčit ještě nějaké „poligové“ bolístky nebo nastoupíte hned na ostro?

Nemám žádné informace o zásadních zdravotních problémech hráčů. Času nazbyt moc není, začneme trénovat naplno a případné zdravotní problémy budeme řešit individuálně.

V nominaci není Donovan Džavoronok. Je již definitivní, že účast odmítl nebo je ještě šance, že ho nakonec v národním týmu uvidíme?

Donovan odmítl reprezentovat, a tudíž ho v letošním roce v národním týmu neuvidíme.

Jaký je plán přípravy? Váš oblíbený Jablonec je vyhrazen očkovacímu centru, kde založíte přípravný tábor nebo budete muset střídat lokality?

V jarní části budeme trénovat v Českých Budějovicích a Hradci Králové, odehrajeme přípravná utkání se Slovenskem a Rakouskem. Poté začne Golden European League a v ní minimálně dva turnaje v Bělorusku a Portugalsku. Od druhé půle července začne příprava na domácí ME a lokality budeme trochu střídat.

Jaký je cíl pro letošní sezónu?

V Golden European League postup do Final Four a na mistrovství Evropy postup ze skupiny.

 

První setkání svých „oveček“ naplánoval Jirka Novák od 25. dubna v Českých Budějovicích – nominace ZDE.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018