24.7.2022

Ve čtvrtfinále Challenger Cupu v Soulu čeká naše volejbalisty Tunisko

Po krátké dovolené se náš reprezentační výběr mužů sešel před 14 dny v Jablonci nad Nisou, kde pod vedením trenéra Jiřího Nováka zahájil přípravu na svoji poslední letošní akci. V daleké Koreji ho čeká Challenger Cup 2022.

Po vítězství v European Golden League 2022 mají naši muži právo účasti v Challenger Cupu, který je vstupní branou do prestižní Volley Nations League. Postupový klíč je ale neúprosný. Pouze vítěz bude moci startovat v příštím ročníku Volley Nations League. Náš výběr bude Challenger Cup hrát po čtyřech letech, kdy v prvním ročníku v Portugalsku postoupil až do finále a od postupu ho dělily dva sety. V Soulu nebude lehkých soupeřů. Mimo naši reprezentaci bude o postup bojovat Kuba, Chile, Korea, Austrálie, Turecko, Katar a Tunisko.  Na rozdíl od účasti v Portugalsku to bude mít náš výběr v Koreji těžší. Nehraje se ve skupinách, ale na pořadu je hned čtvrtfinále, kde nás čeká Tunis.

Naši volejbalisté po dvou týdenních blocích odehráli ještě před odletem dvě přípravná utkání s Rakouskem, v kterých zvítězili 3:0 a 3:1. „Pozitivně hodnotím přípravu, kluci přijeli odpočatí a vlítli jsme do práce. Bohužel ta třítýdenní pauza byla znát, těžší začátek, máme bolístky, ale na turnaj jedeme komplet. Dva zápasy proti Rakousku nám přišli vhod, udrželi jsme letošní neporazitelnost a vyzkoušeli i nové hráče. Vím, co o každého můžu čekat,“ říká před odletem trenér reprezentace Jiří Novák.

Reprezentační výběr odlétá v neděli přes Mnichov do Soulu a cesta to nebude krátká. „Těžká příprava, první týden velmi náročný, ale ten druhý týden už to bylo lepší. Pozitivem jsou dvě vítězství, nikdo se nezranil a už se těšíme na turnaj do Koreji. Na cestu je těžký se připravit, jsem zvědavý, co to s námi udělá,“ říká před cestou na druhou stranu zeměkoule kapitán Adam Zajíček.Benjamínkem výpravy bude Jan Svoboda, kterého trenér Novák povolal poprvé do seniorské reprezentace. „Pozvání přišlo narychlo a nečekaně, dvoutýdenní kemp, fyzicky náročný, ale adekvátní k nadcházejícímu turnaji. Rakousko byl ideální soupeř na rozehrání. Nemáme zatím ideální formu. Bude to můj první let takto daleko, přes půl zeměkoule, 12 hodin. Uvidíme, co to se mnou udělá. Ale věřím, že to dobře dopadne a odehrajeme super turnaj,“ říká Svoboda, kterému se takto nenadále přerušila „volejbalová“ dovolená.

Program zápasů Challenger Cupu 2022 ZDE

Nominovaní hráči:

Polák Josef blokař
Sedláček Oliver blokař
Špulák Petr blokař
Zajíček Adam blokař
Kunc Tomáš libero
Moník Milan libero
Bartůněk Luboš nahrávač
Srb Jiří nahrávač
Čech Daniel smečař
Galabov Jan smečař
Licek Martin smečař
Svoboda Jan smečař
Indra Patrik univerzál
Šotola Marek univerzál

Realizační tým:

Novák Jiří hlavní trenér
Kop Martin asistent trenéra
Mascia Stefano asistent a kondiční trenér
Šimonek Adam statistik
Hoch Filip masér
Valová Eliška fyzioterapeut
Benda Petr fyzioterapeut
Avenarius Jakub lékař
Vastl Oldřich lékař
Javůrek Miloslav týmový manažer

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018