5.8.2022

České volejbalistky v přípravě na kvalifikaci ME poměřily síly s Ukrajinou

První ze série přípravných utkání před kvalifikací na ME 2023 sehrála naše ženská reprezentace v táborské hale Mír. Za soupeřky jim byl výběr Ukrajiny, který se připravuje v České republice a zde také odehraje svoje kvalifikační „domácí“ zápasy.

Česká republika - Ukrajina 3:0 (25:20, 25:7, 26:24), dodatečný set 20:25

Rozhodčí: Marschner, Hladišová

Odehráno bez diváků

Sestavy:

Česká republika: Valková, Kossányiová, Šimáňová, Orvošová, Mlejnková, Koulisiani, libero Digrinová. Střídaly: Hodanová, Baumruková, Formánková, Faltínová, Blažková, Pavlíková, Kojdová

Ukrajina: Nudha, Khober, Dorsman, Velykokon, Milenko, Danchak, libero Niemtseva. Střídaly: Artyshuk, Maevska, Dymar

České ohlasy po utkání:

Giannis Athanasopoulos, trenér: Před zápasem jsem řekl holkám, že bych chtěl, aby při hře bojovaly o každý míč. Chtěl jsem vědět, jak se zachováme ve složitých situacích, protože Ukrajinky mají velmi silný tým. V prvním setu na nás tlačily a my jsme byli o pár bodů pozadu. V závěru jsme se ale vrátili a zvládli set otočit. To pro mě bylo opravdu důležité. Druhý set byl jednoznačný, ale třetí sada byla opět velmi vyrovnaná a jsem rád, že jsme ji zvládli obrátit na naši stranu. Jsem spokojený, že jsme mohli do hry zapojit většinu hráček a u každé jsem viděl, co může týmu přinést.

Lucie Blažková, blokařka: Hrálo se mi dobře a jsem ráda za to, že mě holky hodně podržely, protože šlo o můj delší vstup do zápasu. Myslím si, že jsme to zvládly dobře, protože jsme tlačily na servisu a Ukrajinky jsme nepustily k jejich rychlé hře. Poslední čtvrtý set jsme sice prohrály, ale můžeme říct, že jsme předvedly dobrý výkon.

Michaela Mlejnková, smečařka:Do zápasu jsme vstoupily dobře a tlačily jsme na servisu, což Ukrajinkám znepříjemnilo jejich hru. Nemohly hrát rychle, v čemž jsou silné. Potom jsme měly problémy v jednom postavení, ale zvládly jsme je. Všechny holky si zahrály, takže jsem ráda, že jsme to zvládly.

Popis utkání:

Do zápasu zasáhly prakticky všechny hráčky, které jsou aktuálně v přípravě.

S kvalitním soupeřem zvládla naše sestava rozhodnout ve svůj prospěch první set. V druhém dějství se sešel výborný výkon českého týmu, a naopak slabší chvíle ukrajinských hráček. Po nepříznivém výkonu ve třetím setu opět dokázaly svěřenkyně Giannise Athanasopoulose skóre překlopit na svou stranu a zvítězit v zápase přesvědčivě 3:0. V dodatečném čtvrtém setu už vyhrály soupeřky.

Odveta je na programu v sobotu. Příští týden se reprezentace zúčastní turnaje v Budapešti. Kvalifikace začne 20. srpna v Táboře proti Islandu.

 

Autor: Miloslav Javůrek

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018