3.9.2022

Druhou polovinu kvalifikace zahájí Češky nedělním utkáním v Černé Hoře

S plným počtem bodů v tabulce skupiny B vstoupí české volejbalistky v Černé Hoře v neděli 4. září 2022 do druhé poloviny bojů o postup na evropský šampionát 2023. Tým Giannise Athanasopoulose v kvalifikaci na mistrovství Evropy přehrál vždy ve třech sadách hráčky z Islandu, Finska i Černé Hory.

Z tréninkového soustředění v Táboře se český tým přesunul do Sportovního centra ADA v černohorském městě Pljevlja, nedaleko srbských hranic. Podle reprezentačního manažera Miloslava Javůrka čekalo tým komplikované cestování do místa konání zápasu. „V pátek odpoledne jsme se z Tábora přesunuli do Prahy na letiště, tam jsme přespali a v sobotu ráno odletěli přes Vídeň do Pogdorici. Odtud nás ještě čekal přesun autobusem přibližně 180 km do místa utkání,“ přiblížil Miloslav Javůrek. „I po domácím zápase se bohužel objevily obdobné zdravotní problémy jako ve Finsku. Snažíme se je dostat pod kontrolu a budeme se snažit udělat postupový krok již v neděli,“ dodal manažer týmu, který připomněl situaci, kdy 18 z 23 členů výpravy po příletu do Finska v minulém týdnu potkaly virové žaludeční problémy.

Trenér Giannis Athanasopoulos po vítězství nad Finkami i Černohorkami děkoval týmu doktorky Radky Bartovičové a fyzioterapeutům. „Chtěl bych poděkovat všem hráčkám a našemu realizačnímu týmu, protože odvedli skvělou práci. Ve Finsku to byly nejsložitější chvíle, jaké jsem za svou kariéru zažil. Radka a její kolegové ale dokázali nemožné a hráčky do zápasu připravili. Stále ještě nejsme stoprocentně v pořádku. Navíc tento turnaj je velmi agresivní, každé tři dny zápas a cestování. Ale překonali jsme to a chceme v našich výsledcích pokračovat i nadále. S výkonem volejbalistek jsem velmi spokojen, ale jak holkám stále opakuji, musíme naši hru nadále zlepšovat. Proti Černé Hoře bylo vidět několik slabin. Někdy bojujeme samy se sebou a děláme chyby, kterých bychom se měly vyvarovat.

Podobně reagovala také smečařka Michaela Mlejnková. „Máme za sebou náročné dny, ale cítím, že tým stmelilo to, že jsme si ve Finsku všichni společně prošli zdravotními komplikacemi. Navzájem jsme se podpořily v těžkých chvílích, na hřišti jsme se semkly a bojovaly jsme. Popravdě, neřekla bych, že po třech zápasech budeme mít skóre 9:0. Některé sety přitom nebyly jednoduché. Například ve Finsku jsme prohrávaly 24:19, ale bojovaly jsme, a nakonec jsme to vybojovaly. Náš tým má obrovskou vnitřní sílu a za to jsem moc ráda.

Kapitánka českého výběru AndreaKossányiová řekla k dvojutkání proti balkánským soupeřkám po nedělním vítězství v Táboře. „Věděly jsme, že Černá Hora není úplně nejlehčí soupeř, ale zvládly jsme to 3:0. Některé sety byly trochu nervózní, ale když hrajeme náš volejbal, podaří se to dotáhnout k dobrému konci. Nejtěžšími soupeřkami ve skupině byly zatím Finky, ale i ty jsme u nich porazily, takže doufejme, že doma to bude jednodušší. V neděli nás čeká opět Černá Hora, kde to může být trochu složitější. Domácí volejbalistky přijdou podpořit fanoušci a mohly by nás potrápit. Ale věřím, že to dotáhneme k vítězství. Jednou nohou jsme už na evropském šampionátu, takže stačí ještě jedno dvě vítězství a máme to jisté.

Nominované hráčky pro utkání Černá Hora – Česká republika:

Blažková Lucie blokařka
Koulisiani Ela blokařka
Šimáňová Pavlína blokařka
Digrinová Daniela libero
Dostálová Veronika libero
Bajusz Simona nahrávačka
Valková Kateřina nahrávačka
Faltínová Klára smečařka
Hodanová Eva smečařka
Kossányiová Andrea smečařka
Mlejnková Michaela smečařka
Pavlíková Denisa smečařka
Kojdová Petra univerzálka
Orvošová Gabriela univerzálka

Realizační tým:

Athanasopoulos Giannis hlavní trenér
Hroch Martin asistent trenéra
Zarczynski Mateusz asistent trenéra
Mladenič Goran kondiční trenér
Sezemský Petr statistik
Horáková Lenka fyzioterapeut
Skála Radek masér
Bartovičová Radka lékař
Javůrek Miloslav týmový manažer

 

Nedělní zápas českých volejbalistek proti Černé Hoře odvysílá ČT3 od 17:30.

 

Autor: Štěpán Sedláček

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018