14.8.2022

Generálka na kvalifikaci ME vyšla na výbornou, Češky ovládly turnaj v Maďarsku

V závěrečném utkání mezinárodního turnaje v Budapešti 2022 a zároveň v poslední herní prověrce před prvním kvalifikačním zápasem na ME 2023 se naše reprezentace střetla s domácím Maďarskem (jako domácí tým byly oficiálně označeny hráčky ČR).

Česká republika - Maďarsko 3:1 (25:20, 25:20, 24:26, 25:14)

Sestavy:

Česká republika: Kossányiová, Koulisiani, Orvošová, Mlejnková, Šimáňová, Valková, libera Digrinová, Dostálová. Střídaly: Faltínová, Pavlíková, Kojdová, Baumruková, Hodanová, Formánková, Blažková

Maďarsko: Bagyinka, Szarmary, Papp, Németh, Torok, Pinter, libero Toth. Střídaly: Fabian, Szucs, Gyimes, Petovary, Szedmák

Statistika ZDE

České ohlasy po utkání:

Giannis Athanasopoulos, trenér: „Myslím, že výsledek byl opět dobrý, i když jsme dnes měli mnohem více potíží. Byl to náš třetí zápas ve čtyřech dnech, protože jsme odehráli přátelský zápas i ve čtvrtek. Hráčky byly trochu unavené a rozhodli jsme se, že dáme příležitost všem děvčatům, které tady jsou. Mám radost především z toho, co předvedly hráčky z lavičky. V prvním a třetím setu jsme měli několik problémů, ale právě třetí set byla velká zkušenost zvláště pro mladší hráčky. Je potřeba, aby byly na hřišti v kritických okamžicích a poučily se do budoucna. Obecně bych řekl, že turnaj pro nás byl velkou zkušeností a zbývá nám ještě jeden týden a já věřím, že budeme připravení na zápas kvalifikace na evropský šampionát.

Petra Kojdová, univerzálka:Moc jsem si zápas užila. V maďarském týmu byly dvě moje bývalé spoluhráčky, a tím, že se hrálo v domácí hale mého tehdejšího týmu, bylo příjemné se sem vrátit.

Veronika Dostálová, libero:Je dobré, že takovou přípravu můžeme odehrát. Oba zápasy na turnaji pro nás byly důležité a těžké. Jsme rády, že jsme to zvládly. Dnes o to víc, že se na hřiště zase dostaly všechny hráčky. Ukázaly jsme, že dokážeme vyhrát, i když se třeba týmově nedaří úplně ve všech činnostech, anebo prohráváme o několik bodů. I tak se dokážeme vrátit do zápasu a zvládnout to vítězně.

Popis utkání:

Do utkání vstoupil náš tým se stejnou základní sestavou jako v sobotu, koncentrovaně, a hlavně dobrou obranou si držel mírný náskok. Chybně posouzená situace rozhodčím za stavu 14:11 na chvíli dostala Maďarky do laufu, ale time out našeho trenéra za stavu 15:18 se ukázal jako zlomový pro první set. Ten Češky získaly i díky sedmi bodovým blokům (3x Orvošová, 2x Koulisiani, 2x Šimáňová).

Druhý set měly české volejbalistky opět celý mírně bodově navrch, trenér Athanasopoulos začal v průběhu setu prostřídávat sestavu, ale nové hráčky obrat domácích nepřipustily a set skončil stejným poměrem jako sada první – 25:20.

Po vyrovnaném třetím setu, kde naše reprezentantky bohužel neproměnily jednu příležitost na ukončení zápasu, vkročily hůře i do setu čtvrtého (0:5), ale při podání Valkové využily chyb domácích a proměňovaly bodové míče až do vedení 13:10. Od této chvíle vystavila na síti trojice Koulisiani-Kojdová-Faltínová neprostupnou zeď a sérií několika bloků náš tým jejich zásluhou zvýšil až na 20:10. Utkání už žádnou zápletku nenabídlo a vedle výhry si česká reprezentace připsala i vítězství v turnaji.

Před prvním kvalifikačním zápasem se reprezentace sejde ve středu v táborské hale Mír a již v sobotu 20. srpna odehraje svůj zápas proti Islandu. Přijďte naše holky podpořit přímo do haly, budou to určitě potřebovat.

 

Autor: Miloslav Javůrek

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018