31.5.2022

Po krátké přestávce čeká naše volejbalistky derby se Slovenskem

Po vyřazení Běloruska z Golden European League 2022 měly naše ženy minulý víkend volno. Většinu z nich jsme mohli potkat na Galavečeru Volejbalista roku 2022, kde jim to ve večerních róbách opravdu slušelo. Před utkáním na Slovensku se krátce sešly v Brně, aby hned nabraly směr slovenská Nitra.

První zápas v základní skupině odehrály naše ženy v Chorvatsku, a přestože chyběly některé opory a ve výběru trenéra Athanasopoulose se objevilo sedm nových tváří, přehrály domácí Chorvatky překvapivě lehce 3:0. „V Chorvatsku jsme hrály opravdu dobře, nepustily jsme soupeřky k jejich silné rychlé hře. K zápasu se Slovenskem musíme přistoupit úplně stejně soustředěně a zodpovědně“ říká k zápasu nová kapitánka týmu a zároveň nejlepší volejbalistka roku Michaela Mlejnková. Pro Míšu je to po její veleúspěšné klubové sezóně nová zkušenost a větší odpovědnost v partě, kterou čeká ještě kvalifikace na ME 2023 a hlavně MS. „Ano je to pro mě úplně nová zkušenost, a hlavně velká zodpovědnost. Každý den se učím, snažím se předávat své dosavadní zkušenosti a pomáhat, když to jde. Myslím si, že zatím to klape celkem dobře, ale samozřejmě pořád je hodně co se učit,“ svěřuje své pocity Mlejnková z nové role u týmu.

Po návratu z Chorvatska měl tým dva dny volna a sešel se až v Kutné Hoře při příležitosti vyhlášení ankety Volejbalista roku. „Musím říct, že Galavečer byl velmi dobře zorganizovaný a bylo mi potěšením být u toho a sledovat tuto akci,“ říká pochvalně Giannis Athanasopoulos.

Slovenky minulý týden prohrály s Chorvatkami 0:3, ale zápas s našimi ženami bude něco jiného. Jedná se o takové malé derby, kdy v dresu soupeře nastoupí i MVP české UNIQA volejbalové extraligy Karolína Fričová. „To je těžké hodnotit, jestli zápas na Slovensku bude těžší než v Chorvatsku. Tam jsme zahrály fakt dobře a nadcházejícímu zápasu musíme přistoupit podobně, soustředěně a zodpovědně,“ dodává kapitánka Mlejnková.

Před utkáním se Slovenskem byly do týmu zařazeny i čtyři hráčky z U21, příprava zatím probíhá hladce. „Každý zápas je jiný. Všechny týmy jsou v přípravě jen několik týdnů, takže není snadné říci, jak to bude vypadat na hřišti. Slovenský tým známe, mnoho hráček působí v české extralize. Ale jak jsem řekl, důležité bude, co předvedeme na hřišti a hlavně se soustředit na naši hru,“ říká před derby český trenér a odhodlaně dodává. „Těšíme se na tuto bitvu a chceme se vrátit do Čech s vítězstvím.

Druhý zápas naší ženské reprezentace v letošním ročníku Golden European League můžete sledovat v přímém přenosu na programu ČT sport.

středa 1. června

  • 17:00 Slovensko – Česká republika

Nominované hráčky:

Blažková Lucie blokařka
Jehlářová Magdalena blokařka
Koulisiani Ela blokařka
Trnková Veronika blokařka
Digrinová Daniela libero
Dostálová Veronika libero
Grabovská Květa nahrávačka
Valková Kateřina nahrávačka
Bukovská Magdalena smečařka
Faltínová Klára smečařka
Mlejnková Michaela smečařka
Pavlíková Denisa smečařka
Svobodová Eva smečařka
Orvošová Gabriela univerzálka

Realizační tým:

Athanasopoulos Giannis hlavní trenér
Hroch Martin asistent trenéra
Zarczynski Mateusz asistent trenéra
Filipecki Lukasz kondiční trenér
Sezemský Petr statistik
Pachmanová Michaela fyzioterapeut
Skála Radek masér
Bartovičová Radka lékař
Brečka Jakub týmový manažer

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018