2.8.2017

Reprezentantky Kojdová s Toufarovou míří do Francie, už byl čas na změnu, shodují se

Dvě české reprezentantky, které ještě před pár dny bojovaly na domácím finálovém turnaji FIVB World Grand Prix, mění působiště. A obě vymění českou nejvyšší soutěž za tu francouzskou. Řeč je o univerzálce Marii Toufarové a smečařce Petře Kojdové, tedy dvou hráček Ostravy, kde vládne pevnou trenérskou rukou reprezentační kouč Zdeněk Pommer ml. "Úspěšně jsem ukončila studium, takže si ráda vyzkouším novou soutěž. Francie se mi líbí, a tak když přišla nabídka, tak jsem neváhala,“ řekla krátce po zisku čtvrtého místa ve WGP univerzálka Toufarová.

A právě ona byla jedním z největších překvapení nedávného Final Four WGP v Ostravě. V obou zápasech dostala důvěru v základní sestavě českého družstva, dokonce dostala přednost před jednou z hlavních opor národního týmu posledních let,  univerzálce Anetě Havlíčkové. A ani v jednom případě rozhodně nezklama. V úvodním semifinálovém duelu s Polskem zaznamenala dvanáct bodů a byla společně s Andreou Kossányiovou a Michaelou Mlejnkovou nejúdernější hráčkou českého týmu, v duelu o třetí místo s Německem pak bodovala hned šestnáctkát a lepší byla jen s 19-ti body právě její kamarádka a nově i spoluhráčka ve francouzské lize Petra Kojdová.

Také Petra Kojdová chtěla změnu a získat novým angažmá i novou motivaci, byť se jí v Ostravě dařilo i líbilo. "Už byl čas na změnu. V Ostravě jsem byla dva roky a jsem ráda, že jsme udělaly nějaké výsledky i že jsme si s holkama sedly. Doufám, že i v Nancy to bude podobné," dodává třiadvacetiletá smečařka.

Jak již nakousla Petra, novými kluby českých reprezentantek jsou v případě Marie Toufarová nováček elitní soutěže Chamaliéres, resp. u Petry Kojdové čtvrtý celek základní fáze loňského ročníku - Nancy.

Již před závěrečným duelem české reprezentace na nedávném Final Four v Ostravě univerzálka Marie "Máří" Toufarová říkala, že se chce rozloučit s místními fanoušky vítězně. Bohužel to ale nevyšlo a Německo bylo nad síly českých reprezentantek (1:3). I tak ale české univerzálka příliš netruchlila. „Na jednu stranu to bylo smutné loučení a na druhou hezké,“ dodala s úsměvem. „Bylo fajn si zahrát doma před vlastním publikem. Mrzí nás ale určitě všechny, že díky několika chybám v koncovkách jsme alespoň jedno utkání nedotáhly do vítězného konce. Snad se to podaří třeba už na mistrovství světa," uzavírá Toufarová.

České volejbalistky tak mají jednu část sezóny za sebou, na turnaji World Grand Prix skončily čtvrté, což jistě lze brát za úspěch. Nyní je již čas vyhlížet evropský šampionát, který se odehraje na přelomu září a října v Gruzii a Ázerbájdžánu. Třeba přijde nějaký velký úspěch právě tam... 

 

Autor: Mgr. Michal Mezera, foto: FIVB

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018