27.4.2017

V nominaci Zdeňka Pommer ml. nechybí opory Helena Havelkova a Aneta Havlíčková!

Dvacet hráček, včetně několika dlouholetých opor, se dostalo do letošního reprezentačního výběru Zdeňka Pommera ml. V týmu je i jedna z nejúspěšnějších českých hráček posledních let Helena Havelková, která laborovala několik měsíců se zraněním achillovky, tradiční opora na postu univerzálky Aneta Havlíčková či libero Julie Kovářová. „Podařilo se nám získat pro reprezentaci hráčku posledního desetiletí Helenu Havelkovou, což je pro náš výběr obrovská pomoc,“ řekl vedoucí seniorských reprezentačních týmů Jakub Novotný.

Kouč Zdeněk Pommer ml. poskládal téměř nejsilnější možný výběr hráček, které jsou v poslední době k dispozici. Kromě již zmíněných – Heleně Havelkové, Anetě Havlíčkové a Julie Kovářové jsou v nominaci i finalistky letošní sezóny německé a polské nejvyšší soutěže Michaela Mlejnková a Pavla Vincourová. „Obě hráčky předvádějí stabilně svou kvalitu i výbornou formu,“ řekl k nominaci kouč českého národního výběru Zdeněk Pommer ml. „Velmi si vážíme i přístupu devětadvacetileté univerzálky Anety Havlíčkové, která nás opět nezklamala a vyjádřila chuť reprezentovat,“ doplnil českého trenéra reprezentační šéf Novotný.

Zřejmě největší otazník visel nad reprezentační účastí jedné z nejlepších českých hráček posledního desetiletí Heleny Havelkové. Ta si na přelomu letošního roku přivodila při svém angažmá v čínské Šanghaji vážné zranění achillovky a byla nucena podstoupit operaci. „Dlouhodobě jsme situaci kolem Heleny sledovali, pokusili jsme se i při její rekonvalescenci vynaložit maximální úsilí o co nejlepší péči. Jedná se o naši nejlepší hráčku posledních let, a zvláště při situaci, kdy máme na smeči zraněnou Evu Hodanovou i Helenu Kojdovou, je to pro nás obrovská pomoc. Budeme se i nadále snažit jí poskytnout co nejlepší servis,“ řekl Novotný a dodal, že start přípravy elitní smečařky Havelkové po těžkém zranění nechává v plné kompetenci trenéra a samotné hráčky.

Trenér Pommer zařadil do svého výběru i tři libera. Do reprezentace se opět vrací dlouholetá opora na příjmu Julie Kovářová, rozená Jášová. „Budeme mít tři kvalitní libera, k Julii bude k dispozici i Veronika Dostálová z pražského Olympu a Nikola Vaňková z KP Brno. Tento post budeme mít velmi kvalitně obsazený a bude na něm i zdravá konkurence,“ přiblížil kouč Zdeněk Pommer ml.

České volejbalistky čekají, kromě květnové kvalifikace MS v Polsku, i tři turnaje Světové ligy World Grand Prix – v Peru, Portoriku a Kanadě. Českým fanouškům se pak představí koncem července na Final Four World Grand Prix v Ostravě. Vyvrcholením letošní sezóny následně bude zářiové ME v ázérbájdžánské Gandže. Více informací naleznete na webu Českého volejbalového svazu – www.cvf.cz.

Nominace:

Příjmení a jméno

Klub

Nahrávačky:

 

Smutná Lucie

Dresden (GER)

Vincourová Pavla

Budowlani Lodž (POL)

Valková Kateřina

TJ Ostrava

Smečařky:

 

Bednářová Karolína

1. VC Wiesbaden

Havelková Helena

Shanghai (CHN)

Kojdová Petra

TJ Ostrava

Kossányiová Andrea

Impel Wroclaw (POL)

Mikelová Klára

VK KP Brno

Mlejnková Michaela

Allianz MTV Stuttgart (GER)

Blokařky:

 

Nachmilnerová Iva

TJ Ostrava

Purchartová Barbora

Dresden (GER)

Strušková Veronika

VK UP Olomouc

Vyklická Klára

PVK Olymp Praha

Kohoutová Kateřina

Volejbal Přerov

Univerzálky:

 

Havlíčková Aneta

Scandicci (ITA)

Kopáčová Gabriela

VK KP Brno

Toufarová Marie

TJ Ostrava

Libera:

 

Vaňková Nikola

VK KP Brno

Kovářová Julie

VK Agel Prostějov

Dostálová Veronika

PVK Olymp Praha

Realizační tým:

Hlavní trenér:

Pommer Zdeněk ml.

Asistent trenéra:

Svoboda Jan

Druhý asistent trenéra:

Mlčuch Josef

Kondiční trenér:

Le Couna Daniel

Statistik:

Sezemský Petr

Masér:

Zítka Zdeněk

Lékař:

Galek Lukáš

Týmový manažer:

Salon Jakub

 

Autor: Mgr. Michal Mezera 

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018