6.9.2022

Ženskou reprezentaci čeká poslední kvalifikační duel v domácím prostředí

V kvalifikaci na evropský šampionát zvítězily v neděli naše volejbalistky i v Černé Hoře a tím si zajistily postup ze skupiny B. Ve středu 7. září 2022 od 18 hodin odehraje tým Giannise Athanasopoulose poslední utkání na domácí palubovce táborské haly Mír. Soupeřkami domácích volejbalistek budou Finky. Ty jsou aktuálně na druhé pozici tabulky a k postupu na šampionát se přiblížily sobotní výhrou na Islandu.

V utkání proti Černé Hoře sice Češky poprvé v kvalifikaci ztratily sadu, vítězství v zápase ale kontrolovaly. Své soupeřky přehrály 3:1 po setech 25:14, 24:26, 25:22 a 25:14. V útoku se prosazovaly Gabriela Orvošová (26 bodů) a Michaela Mlejnková (22 bodů), šest bodových bloků přidala Ela Koulisiani.

Řecký trenér českého výběru Giannis Athanasopoulos po utkání ocenil výkon svých svěřenkyň: „Celému týmu bych chtěl pogratulovat k úspěšné kvalifikaci na evropský šampionát. Velmi si cením práci realizačního týmu i hráček. Ti všichni nám pomohli dosáhnout našeho velkého cíle. Také chci poděkovat Českému volejbalovému svazu za to, jaké podmínky nám poskytuje. Dosáhnout tohoto výsledku bylo hodně složité. Diváci pomohli hráčkám z Černé Hory, aby se vrátily do zápasu. Pro nás je to ale velmi cenná lekce, které budeme moci v budoucnosti využít. Byli jsme ale lepší tým a postup jsme si zasloužili.

V kvalifikaci hrané na šest utkání mají za sebou Češky vítězství nad Islanďankami a Finkami, v domácím zápase i ve venkovní odvetě přehrály Černou Horu. Čeká je táborská odveta proti Finkám a závěrečné utkání na Islandu. „Přesně, jak jsme čekaly, zápas v Černé Hoře byl trochu vyhrocený a nervózní. První set jsme zvládly na jedničku a až na chvilky jsme předváděly dobrý volejbal. I druhý set jsme začaly skvěle, ale trochu jsme zaváhaly v koncovce, což se stává. Jeden prohraný set, ale to nás posunulo dál a možná i trochu nakoplo. Třetí set byl z našeho pohledu opět excelentní a čtvrtý už byl v našich rukou. Jsem ráda, že jsme to zvládly, z Černé Hory si vezeme plný počet bodů a jsme kvalifikované na mistrovství Evropy,“ zhodnotila dominanci českých hráček kapitánka Andrea Kossányiová.

Po vítězném utkání v Černé Hoře se celý tým přesunul opět do Tábora ke krátké přípravě na poslední domácí utkání kvalifikace proti Finsku.

Nominované hráčky:

Blažková Lucie blokařka
Koulisiani Ela blokařka
Šimáňová Pavlína blokařka
Digrinová Daniela libero
Dostálová Veronika libero
Bajusz Simona nahrávačka
Valková Kateřina nahrávačka
Faltínová Klára smečařka
Hodanová Eva smečařka
Kossányiová Andrea smečařka
Mlejnková Michaela smečařka
Pavlíková Denisa smečařka
Kojdová Petra univerzálka
Orvošová Gabriela univerzálka

Realizační tým:

Athanasopoulos Giannis hlavní trenér
Hroch Martin asistent trenéra
Zarczynski Mateusz asistent trenéra
Mladenič Goran kondiční trenér
Sezemský Petr statistik
Horáková Lenka fyzioterapeut
Skála Radek masér
Kašík Josef lékař
Javůrek Miloslav týmový manažer

 

Vstupenky na kvalifikační utkání mistrovství Evropy jsou v prodeji v síti Ticketportal. Vzhledem k rekonstrukci parkoviště u plaveckého stadionu v Táboře a je nutné využít jiné moznosti parkovaní v okolí. Poslední domácí utkání našich reprezentantek můžete sledovat i v přímém přenosu na programu ČT sport.

V nabité reprezentační sezóně získaly volejbalistky České republiky už v červnu stříbro v Golden European Legue. Po postupu na evropský šampionát se blíží ještě jeden z vrcholů. Už 24. září odehrají v holandském Arnhemu úvodní utkání základní skupiny mistrovství světa proti Brazilkám. O dva dny později vyzvou Japonsko, poté nastoupí proti týmům z Argentiny (28. září), Číny (30. září) a Kolumbie (1. října). 

 

Autor: Štěpán Sedláček

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018