24.5.2022

Ženy začnou Golden European League tam, kde ji naposledy vyhrály

Dalo by se říci klasika „vracíme se na místo činu“. Ano, naše reprezentantky zahájí sezónu v chorvatském Varaždinu, v hale, kde naposledy zvedly trofej určenou pro vítěze Golden European League (GEL) v roce 2019.

Naše ženy mají reprezentační sezónu rapidně náročnější než muži. Mimo již zmiňované GEL, je čeká kvalifikace na ME 2023 a MS, které hostí Nizozemsko a Polsko. Reprezentační výběr se sešel již před dvěma týdny v Kutné Hoře a po přípravných zápasech ve Slovinsku odcestoval hned do Chorvatska k prvnímu zápasu GEL. „S úsilím v přípravě jsem spokojen, přestože vidím spoustu prostoru ke zlepšení. Příprava ve Slovinsku? Jsem spokojen s prvním zápasem, ne tak s tím druhým. Tam hlavně s přístupem. Na výsledek se nedívám, ale diskutujeme s týmem o tom, co musíme zlepšit a jaký musí být přístup v budoucnu. Všechny hráčky dostaly šanci hrát, abych o nich měl lepší přehled,“ zamyslel se nad krátkou přípravou před GEL hlavní kouč Giannis Athanasopoulos.

Hlavním cílem je postup na ME 2023, ale všichni si uvědomujeme, že do tohoto týmu je potřeba postupně zabudovávat nové tváře, což potvrzuje i trenér. „Ano, je to jeden z mých cílů přivést do týmu nové tváře, spolupracovat s týmem do 21 let, aby mladší hráčky viděli, jak „áčko“ pracuje a byly připraveny na další roky nebo, když budou mít výkonnost, i na letošní rok,“ dodává řecký trenér.

Na začátku dal trenér volno oporám, aby mohly po náročné klubové sezóně zregenerovat, a tak do GEL „vyráží“ se sedmi novými tvářemi. Zde vidí hlavní kouč i odpovědnost starších, zkušených hráček v tom, aby pomohly mladším zvládnout přechod do seniorského národního mužstva a tým vést.

První zápas Golden European League 2022 ženské reprezentace ve skupině B:

středa 25. května

  • 17:00 Chorvatsko – Česká republika

Na poslední chvíli došlo v nominaci na první utkání ke změně, kdy zraněnou Terezu Slavíkovou nahradila zkušená Veronika Dostálová.

Nominované hráčky:

Jehlářová Magdalena blokařka
Kvapilová Kateřina blokařka
Trnková Veronika blokařka
Digrinová Daniela libero
Dostálová Veronika libero
Baumruková Tiziana nahrávačka
Valková Kateřina nahrávačka
Faltínová Klára smečařka
Mlejnková Michaela smečařka
Pavlíková Denisa smečařka
Svobodová Eva smečařka
Indrová Petra univerzálka
Kopáčová Gabriela univerzálka
Orvošová Gabriela univerzálka

Realizační tým:

Athanasopoulos Giannis hlavní trenér
Hroch Martin asistent trenéra
Zarczynski Mateusz asistent trenéra
Filipecki Lukasz kondiční trenér
Mladenič Goran kondiční trenér
Sezemský Petr statistik
Pachmanová Michaela fyzioterapeut
Skála Radek masér
Brečka Jakub týmový manažer

 

V domácích halách můžete vidět naše děvčata pouze 6. června v Karlových Varech a 11. června ve Zlíně, a to z důvodu vyloučení Bělorusek, které byly nalosovány právě do naší skupiny. Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018