10.3.2022

Obě semifinále 1. ligy jsou stále otevřená, pokračují již tento víkend

Po čtrnácti dnech tento víkend pokračuje i play off 1. ligy mužů a o dramatické zápasy určitě nebude nouze. Stav série je v obou případech 1:1. Jak Hradci Králové, tak i Bučovicím se podařilo „urvat“ na palubovkách soupeře jedno vítězství, i když Bučovice si ho připsaly až po rozhodnutí u zeleného stolu.

Dobřichovice byly i díky k specifičnosti své haly s Bučovicemi favoritem. To potvrdily hned v prvním utkání, kdy na hřišti zvítězily 3:0. K jejich smůle, ale realizační tým udělal obrovskou „hrubku“, když na soupisku napsal trenéra Dobřichovic Jardu Čermáka, který byl v posledním zápase základní části vyloučen do konce setu za urážlivé chování a tím dostal i automatické „stop“ na další dva zápasy. „Těsně před druhým zápasem jsem klukům řekl v šatně o kontumaci prvního zápasu, tak je jasné, že to chvilku trvalo, než se oklepali, ale zápas jsme otočili a postup je otevřený. Nebýt mojí chyby, asi bychom vedli 2:0. Rozhodne podle mě momentální forma,“ říká sebekriticky trenér Dobřichovic Jarda Čermák. Otřesené Dobřichovice se z tohoto „knock outu“ vzpamatovávaly ještě první dva sety sobotního zápasu a už to vypadalo, že na Moravu pojedou s dvou zápasovou ztrátou. Nicméně zbylé tři sety Bučovice „smázly“ a cesta do finále je otevřená pro oba soupeře. „Jsem rád, že jsme v druhém zápas podali zlepšený výkon, bohužel v polovině třetího setu jsme „Dobi“ přestali tlačit servisem a karta se obrátila. Doma věřím ve větší sílu a hlavně podpoře našich fantastických diváků,“ zhodnotil druhý zápas trenér Bučovic Zbyněk Čížek.

Druhé semifinále proti sobě svedlo družstva, která se netají, že by příští rok UNIQA extraligu chtěla hrát. Slavia Hradec Králové nebyla v Benátkách favoritem, ale již páteční zápas ukázal, že to s postupem do finále myslí vážně. Hrála uvolněně a na domácích byl vidět tlak a nervozita, protože postup do extraligy byl jejich jasný cíl letošní sezóny. Přestože v druhém setu koncovku domácí zvládli lépe, tak Hradečtí nepolevili a následné dva sety dotáhli do vítězného konce. „Je pravda, že do prvního zápasu jsme vstoupili velmi zakřiknutě a nervózně, ale věřím, že jsme to již zlomili a budeme výkonnostně růst. Jestli se můžeme něčím překvapit? To je jednoduché, u Hradce je to o tom, jestli to uhraje Honza Štokr,“ komentuje sérii trenér Benátek Pavel Třešňák. V sobotu musel utkání rozhodnout až tie break, ve kterém Východočeši vedli ještě 4:1. Domácí Benátky však kritickou situaci zvládly, rozhodující set otočily, a tak i v tomto semifinále je stav série vyrovnaný 1:1. „Druhého zápasu v Benátkách je škoda, asi jsme jako trenéři pozdě zareagovali na únavu našich přihrávačů. Pozitivní je, že jsme zajistili dvě utkání doma před našimi super diváky. Budeme hrát na centru, ale nemyslím si, že by naše „letiště“ mělo rozhodovat. Jak jsem již řekl, nás poženou diváci,“ říká Aleš Holubec, hrající trenér Hradce Králové.  O tom, komu se přiblíží finále play off 1. ligy, bude jasněji již v sobotu večer.

Nadcházející zápasy semifinále 1. ligy mužů:

pátek 11. března

  • 19:00 TJ Sokol Bučovice – TJ Sokol Dobřichovice
  • 20:00 TJ Slavia Hradec Králové – VK Benátky nad Jizerou

sobota 12. března

  • 17:00 TJ Slavia Hradec Králové – VK Benátky nad Jizerou
  • 18:00 TJ Sokol Bučovice - TJ Sokol Dobřichovice

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018