7.6.2022

Beachvolejbalovému víkendu vévodily turnaje Českého poháru žen 3* a mužů 2*

Velkou porci beachvolejbalu si pro fanoušky přichystal první červnový víkend. Dva hvězdičkové České poháry dospělých v rámci Národní tour 2022, které doplnily turnaje celostátního formátu kategorií U20 a U18. Pojďme se tedy podívat na výsledky z domácích kolbišť.

Opava Beach Open Český pohár žen 3*

První červnový víkend byl v Beachcentru Kolofík v Opavě ve znamení tříhvězdičkového Českého poháru žen. Do turnaje se přihlásilo 32 týmů včetně několika zahraničních, které turnaji dodaly punc výjimečnosti a vysoké kvality. Jednalo se totiž o reprezentační ukrajinské páry. Jedním z nich byla mladá dvojice, loňské mistryně světa do 21 let Anhelina Khmil / Tetiana Lazarenko, druhý tým byly účastnice loňského mistrovství Evropy dospělých a Kontinentálního poháru Diana Lunina / Valentyna Davidova. Tyto týmy tak „nahradily“ některé z dvojic české špičky, které se účastnily jiných zahraničních turnajů.

Oba výše zmíněné ukrajinské páry se utkaly v nedělním poledním semifinále a v obrovském horku našly více sil mladé Khmil a Lazarenko, Lunina a Davidova tak musely hrát „jen“ o bronz proti dvojici brněnského Sokola Daniele Resové a Miroslavě Dunárové. První set ovládly Brňačky, ale od druhého setu už ukrajinské reprezentantky zpřesnily svou hru a zápas pak zcela ovládly, když s přehledem zvítězily v druhém i třetím setu a celkově 2:1 (-19, 13, 11).

Velké finále bylo rovněž ve znamení česko-ukrajinského souboje. Proti již výše zmíněné dvojici Khmil / Lazarenko se postavila Martina Maixnerová s Kristýnou Kolocovou, naší úspěšnou olympioničkou, pro kterou to byl po letech věnovaných mateřským radostem a povinnostem vůbec první turnaj. Do prvního setu vstoupily Kolocová a Maixnerová až příliš bojácně a za stavu 0:10 bylo jasné, že set už se bude jen dohrávat, jelikož strojově přesně hrající Ukrajinky své soupeřky vůbec k ničemu nepustily. Divácké tribuny tak s napětím čekaly, zda se Maixnerová s Kolocovou dají psychicky do pořádku pro druhý set, aby utkání zdramatizovaly. A opravdu se jim to povedlo, druhý set byl vyrovnaný od začátku až do samého konce a sada nakonec skončila nejtěsnějším možným rozdílem 21:19. Bohužel pro diváky však 21 bodů na ukazateli skóre svítilo na ukrajinské straně, tiebreaku se tedy nedočkali. Ukrajinská dvojice Khmil / Lazarenka potvrdila roli největších favoritek turnaje, kterým prošla bez jediného zaváhání, ve finále zvítězila 2:0 (12,19) a mohla se tak radovat mimo jiné i z prize money převyšující 20 tisíc korun.

Závěrem výsledky dvojic opavského Happy Sportu. Na děleném 9. - 16. místě skončily sestry Barbora a Kristýna Adamčíkovy a Markéta Stará se Štěpánkou Šťastnou, dělené 17. místo obsadily Ema Šťastná a Beata Böhmová, ze skupiny se nepodařilo postoupit juniorkám Kristýně Müllerové s Emou Zedníkovou. 

  1. Anhelina Khmil  / Tetiana Lazarenko (UKR)
  2. Kristýna Kolocová / Martina Maixnerová (PVK Olymp/SK Beachklub Praha)
  3. Diana Lunina / Valentyna Davidova (UKR)
  4. Miroslava Dunárová / Daniela Resová (TJ Sokol Brno I) 

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár mužů 2* - Praha (Strahov)

4. a 5. června 2022 se konal první Český pohár mužů. Soupiska byla opravdu nabitá, obohacená i zahraničními hráči. První den se počasí a zápasy opravdu vyvedly a do druhého hracího dne se probojovalo osm nejlepších párů, dva z nich byly domácí – Adam Štoček / Leo Williams, Tadeáš Trousil / Kryštof Oliva. Postupně se dvojice Kryštofa a Tadeáše dostala na vlnu, na které dojeli až do semfinále. Tam je však čekala obávaná dvojice Džavoronok / Hadrava, kterou se sice povedlo zaskočit výhrou v prvním setu, ale nakonec po úchvatném výkonu obou dvojic zamačkávali domácí kluci slzu před bojem o bronz. Oběma týmům po již tak náročném víkendu zjevně nezbývalo dostatečně sil, takže souboj o třetí příčku byl náročný nejen fyzicky, ale i psychicky. Naštěstí po skvělých zákrocích Tadeáše ovládli obě koncovky a dvojice Trousil / Oliva se tak mohla pyšnit prvními společnými stupni vítězů, k tomu ještě na domácí půdě. Jistou roli v tom hráli i fanoušci, kteří opravdu horlivě fandili a skandovali. Na prvním místě se tedy umístil Donovan Džavoronok s Honzou Hadravou, jako druzí skončili Matyáš Ježek a Martin Hladík a třetí již zmiňovaní domácí borci Kryštof Oliva a Tadeáš Trousil.

  1. Donovan Džavoronok / Jan Hadrava (TJ Sokol Brno I)
  2. Matyáš Ježek / Martin Hladík (VK Lvi Praha/VK Odolena Voda)
  3. Tadeáš Trousil / Kryštof Oliva (BVŠP/Beachclub Strahov)
  4. Tadeáš Tezzele / Filip Habr (TJ Sokol Brno I/Kladno volejbal cz)

Kompletní výsledky ZDE

Leman sport Letní pohár mužů – Praha (Braník)

  1. Michal Studničný / Jan Čirka (TJ Sokol Vyšehrad/TJ Žďár nad Sázavou)
  2. Ivo Hulpach / Martin Böhm (VK Příbram)
  3. Ondřej Rédl / Martin Bárta (Beach Service club)
  4. David Svrček / Tomáš Pavelek (BeachPunk Team/SK AZ Kylešovice)

Kompletní výsledky ZDE

U20

Český pohár dívek U20 - Praha (Domyno)

O víkendu se na Domynu odehrál Český pohár dívek kategorie U20. Turnaj začínal již páteční kvalifikací, přes kterou se dostalo šest dvojic do hlavní soutěže. V sobotu už přišla na řadu hlavní soutěž, ve které byly velmi pozoruhodné zápasy a holky bojovaly, jak jen mohly. Přesto postoupit do nedělního pokračování mohlo jen pár dvojic.

Nedělí provázelo turnaj krásné počasí. Do finále se přes třísetový boj dostala brněnská dvojice Lajkebová / Koblížková a s nimi pražská dvojice A. Pavelková / K. Pavelková. Finále potom ovládlo ve dvousetovém zápase sesterské duo Pavelkových. O třetí místo bojovaly dvě brněnské dvojice, po třísetovém zápase nakonec třetí místo vyhrála dvojice Dvorníková / Hrubanová. Holkám děkujeme za turnaj a vítězkám gratulujeme!

  1. Anna Pavelková / Kateřina Pavelková (S V B C)
  2. Kristýna Koblížková / Tereza Lajkebová (TJ Sokol Brno I)
  3. Valerie Dvorníková / Gabriela Hrubanová (TJ Sokol Brno I)
  4. Alžběta Tomášová / Klára Selicharová (TJ Sokol Brno I)

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár chlapců U20 - Kutná Hora

  1. Tomáš Červa / Jakub Tesárek (TJ Slavia Liberec)
  2. Jakub Malík / Filip Částečka (Green Volley Frýdek-Místek/Blue Volley Ostrava)
  3. Robert Knebl / Tomáš Křenek (VK Znojmo/VK Brno)
  4. Ondřej Kuliš / Filip Rydval (BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

U18

Kadetský pohár dívek U18 - Brno (Sokolské koupaliště)

Na Sokolském koupališti se 3. - 5. 6. 2022 odehrál celostátní Kadetský pohár v beachvolejbale pro kategorii U18. Na páteční kvalifikaci se sešlo 18 dvojic, které si zahrály o šest postupových míst. Vzhledem k dvěma odhlášeným dvojicím z hlavní soutěže byly dolosovány ještě dvě dvojice jako lucky loser.

Hlavní soutěž se hrála systémem pavouka pro 24 dvojic na dvě prohry. V sobotních zápasech děvčata za velmi teplého počasí ze sebe vydala maximum tak, aby osm nejšikovnějších dvojic postoupilo do nedělního čtvrtfinále.

Velmi dobře zahrály dvojice z domácího Sokola Brno I. Dvě nejlepší se dostaly do finále, ve kterém zvítězila Tina Kališová s Denisou Králíkovou nad druhou domácí dvojicí Tereza Kafková / Julie Kuncová. Třetí místo vybojovala dvojice Amálie Ebertová / Agáta Dušková, která porazily dvojici Anna Šimíčková / Adéla Šimíčková také 2:0.

  1. Tina Kališová / Denisa Králíková (TJ Sokol Brno I)
  2. Tereza Kafková / Julie Kuncová (TJ Sokol Brno I)
  3. Amálie Ebertová / Agáta Dušková (Beachklub Ládví)
  4. Anna Šimíčková / Adéla Šimíčková (Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Martin Mach

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018