22.6.2021

Český pohár 3* v Nymburce ovládla favorizovaná dvojice Williams/Štochlová

Máme za sebou v pořadí již čtvrtý víkend plný beachvolejbalu. Tentokrát byl ve znamení 3* turnaje Českého poháru žen v Nymburce a obrovského vedra. Jak to všechno dopadlo? Pojďme se podívat na krátké shrnutí.

Český pohár 3* žen - Nymburk

Největším tahákem tohoto víkendu byl zajisté Český pohár 3* konaný v Nymburce. Pořadatelé celý turnaj perfektně připravili a dokonce nabídli i živý streamovaný přenos, který fanoušci kvalitního plážového volejbalu dozajisté ocenili. Nadstandardní dotace 80 000 Kč navíc přilákala do turnaje takřka kompletní českou ženskou špičku, což dokonale podtrhlo atmosféru tříhvězdičkového turnaje a pro diváka tak připravila parádní zážitek.

Hlavní soutěž tohoto turnaje probíhala od soboty do neděle a byla vedena systémem pro 24 párů hrajících na dvě prohry. Z vítězství se nakonec radovaly turnajové jedničky Marie Sára Štochlová s Martinou Williams, které prošly turnajem bez prohry a již podruhé v této sezoně ovládly tříhvězdičkový turnaj. Zdatným, ale o trochu méně šťastným soupeřem jim ve finále byly ,,Šelmy” Anička Pospíšilová a Michaela Kulhánková, které po boji prohrály v tiebreaku svůj první zápas v turnaji a získaly stříbrné medaile. V boji o bronz excelovaly Markéta Svozilová a Patricia Voznicová, které porazily překvapení celého turnaje Nicole Dostálovou s Aničkou Komárkovou.

  1. Martina Williams / Marie Sára Štochlová (TJ Sokol Brno I/SK Beachklub Praha)
  2. Michaela Kulhánková / Anna Pospíšilová (VK Brno/TJ Ostrava)
  3. Markéta Svozilová / Patricia Voznicová (obě TJ Sokol Brno I)
  4. Nicole Dostálová / Anna Komárková (Prague beach team/ Olymp Praha)

Kompletní výsledky ZDE, foto Kohelka

Letní pohár žen - ABC Braník/Praha

I tento víkend byl vypsán Letní pohár žen, který se konal v branickém ,,ábíčku”.  Systém na dvě prohry pro 24 dvojic nakonec nejvíce vyhovoval zkušeným hráčkám z Ústí nad Labem Míše Bláhové a Kátě Novákové, které společně vybojovaly vítězství ve finálovém zápase proti páru Miroslava Lišková / Zuzana Marková. V zápase o třetí místo nakonec získaly bronz, jak díky sluníčku, tak i díky skvělé hře, Eliška Kadeřábková a Adéla Beranová a nepopulární čtvrté místo tak zbylo na Editu Dražanovou a Alžbětu Skopovou.

  1. Michaela Bláhová / Kateřina Nováková (Vavřinec Kladno/TJ Slovan Chabařovice)
  2. Miroslava Lišková / Zuzana Marková (Vavřinec Kladno/VK České Budějovice)
  3. Eliška Kadeřábková / Adéla Beranová (obě SK HAMR)
  4. Edita Dražanová (SK Hlincovka) / Alžběta Skopová (SK Hlincovka/SK Beachklub Praha)

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár 2* muži – Strahov/Praha

I muži si tento víkend přišli na své a společně se tak poprali o body na strahovských kolbištích. Dvouhvězdičkový turnaj sliboval parádní úroveň a to se taky potvrdilo. Turnaj nebyl ochuzen ani o účast olympioniků Přemysla Kubaly a Petra Beneše, kteří dokázali, že věk je jenom číslo a společně uválčili dělené deváté místo. Cestou do finálové čtyřky museli hráči postoupit z modifikovaných skupin, aby se nakonec prodrali až přes třetí kolo play off. Ve finále se nakonec utkali bratři Džavoronokové proti Adamu Waberovi s Bobem Kufou. Bratrská dvojice nedala Adamovi s Bobem šanci a pohodlně si dokráčela pro turnajový titul. Po lítém boji pak bronz ukořistil Šépka se Semerádem, když v tiebreaku porazili Knoblocha s Kittelem.

  1. Donovan Džavoronok / Matyáš Džavoronok (oba TJ Sokol Brno I)
  2. Adam Waber / Robert Kufa (VK Příbram/Beach Service club)
  3. Jakub Šépka / Tomáš Semerád (Prague beach team/Beachvolejbalová škola Praha)
  4. František Knobloch / Lukáš Kittel (Prague beach team/VSK Zlín)

Kompletní výsledky ZDE

Župní přebor ŽJM Český pohár juniorek (celostátní) - Sokolák/Brno

Za velmi teplého počasí se ve dnech 18. - 20. 6. 2021 v Brně na Sokoláku odehrál Župní přebor ŽJM ČP juniorek v beachvolejbale. Vzhledem k tomu, že se již naplno rozběhla beachová sezóna, bylo o víkendu na výběr z několika turnajů a děvčata tak mohla vyzkoušet i kvalifikace do turnaje žen v Nymburce. Některé dvojice byly úspěšné a tak se organizátorům trochu zamotala startovní listina do hlavního turnaje a tak po páteční kvalifikaci udělili tři lucky losery.

Sobotní hlavní soutěž se hrála systémem pavouka pro 24 dvojic na prohry. Za nádherného, pro hru však velmi náročného počasí, si některá děvčata sáhla až na dno svých fyzických sil. Ani toto však neovlivnilo jejich bojové nasazení a tak byly k vidění velmi vyrovnané zápasy.

Do semifinálových zápasů se probojovaly tři dvojice z domácího Sokola Brno I - Tereza Lajkebová / Alžběta Jagelská, Sabina Matoušková / Noemi Jeřábková, Gabriela Hrubanová / Valerie Dvorníková a jedna pražská dvojice Jana Fixová / Klára Selicharová.

V boji o zlato zvítězila ve třísetové bitvě Jana Fixová/Klára Selicharová nad dvojicí Tereza Lajkebová / Bětka Jagelská. Také zápas o bronz musela rozhodovat až zkrácená hra, po ní se na bednu vyhoupla Sabča Matoušková / Mia Jeřábková, 4. místo zbylo na dvojici Gabriela Hrubanová / Valerie Dvorníková.

  1. Jana Fixová / Klára Selicharová (VK Dukla Liberec/Beachklub Ládví)
  2. Tereza Lajkebová / Alžběta Jagelská (obě TJ Sokol Brno I)
  3. Sabina Matoušková / Noemi Jeřábková (obě TJ Sokol Brno I)
  4. Valerie Dvorníková / Gabriela Hrubanová (Volejbal Kroměříž/TJ Sokol Brno I)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Kateřina Džavoronoková

Český pohár juniorů (celostátní) – Pankrác/Praha

V první fázi turnaje se týmy rozdělily do čtyřčlenných skupin, ze kterých nakonec do vyřazovací části postoupily pouze ti nejlepší dva. Konečné pořadí bylo následující:

  1. Daniel Fabikovič / Richard Struška (oba Blue Volley Ostrava)
  2. Jan Beran / Viktor Dostál (oba Beach Service club)
  3. Tomáš Červa / Jakub Tesárek (oba TJ SLAVIA Liberec)
  4. Antonín Votava / Filip Rydval (oba Beachvolejbalová škola Praha)

Kompletní výsledky ZDE

Kadetský pohár (oblastní) - Vratislavice nad Nisou

Beach Volley Vratislavice nad Nisou organizoval o víkendu 19. – 20. 6. 2021 Český pohár kadetek. Sobotní kvalifikace na hlavní soutěž se rozšířila na obdivuhodných 18 týmů, děkujeme za zájem. Ale jen šest týmů se mohlo a kvalifikovalo do nedělní hlavní soutěže. V těžkých podmínkách, teplota přes 30°C, byly k vidění bojovné a pohledné zápasy.

V neděli v hlavní soutěži pro 16 týmů pokračovalo zabijácké počasí s teplotami nad 30°C a nebem bez mráčku. Hlavní soutěž tedy byla těžkou zkouškou nejen na beachvolejbalové dovednosti, ale i na fyzickou a psychickou odolnost a umění se vyrovnat s danými podmínkami.

Celkové vítězství po obrovském boji ve finále získala Karolína Michajlíková s Eliškou Hemerovou, když zdolaly až v tie-breaku Justýnu Novákovou s Kateřinou Brunclíkovou, které postoupily z kvalifikace. V těchto podmínkách také obdivuhodný výkon. Třetí místo vybojovala dvojice Nathalie Hadrava / Ema Buličková.

V kvalifikaci i hlavní soutěži hráčky ocenily ovoce zdarma, domácí citronádu, pro každého pamětní nebo vítězné medaile, poháry a beach tílka. Bylo příjemné slyšet, že se hráčky do Vratislavic rády vracejí.

  1. Karolína Michajlíková / Eliška Hemerová (TJ Slavia Hradec Králové/Beachvolejbalová škola Praha)
  2. Justýna Nováková / Kateřina Brunclíková (obě VK Dukla Liberec)
  3. Nathalie Hadrava / Ema Bulíčková (PVK Olymp Praha/SK HAMR)
  4. Veronika Laušmanová / Josefína Smolková (PVK Olymp Praha/VK Dukla Liberec)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Jan Kvapil

Kadetský pohár (oblastní) - Jihlava

Turnaj byl koncipovaný pro šestnáct dvojic, které si na začátku musely postup do play off vybojovat skrze skupinu. Po třech výhrách v řadě se z vítězství radovala Mariana Tomasová se Stellou Jonke.

  1. Mariana Tomasová / Stella Jonke (SK Španielka Řepy/Beachklub Ládví)
  2. Adéla Petříková / Kristýna Průšová (Beachvolejbalová škola Praha/SK Španielka Řepy)
  3. Jana Mrkvičková / Amálie Báčová (obě Beachvolejbalová škola Praha)
  4. Magdalena Němcová / Viktorie Linhartová (obě SK Beachklub Praha)

Kompletní výsledky ZDE

Kadetský pohár (oblastní) – Pankrác/ Praha

Poslední turnaj našeho výčtu se odehrál v Praze v Beachklubu Pankrác. Hlavní soutěže se účastnilo 16 párů, které se rozdělily do základních skupin, ze kterých se následně postupovalo do play off. Nejdále se nakonec dostal pár Mikuláš Plšek / Robert Knebl.

  1. Mikuláš Plšek / Robert Knebl (Beachpoint/VK Znojmo-Přímětice)
  2. Jaromír Novák / Adam Pařenica (oba VK Brno)
  3. Richard Čermák / Josef Vodička (Volleyball Nymburk/VK Lvi Praha)
  4. Teodor Schinko / Ondřej Kuliš (oba Beachvolejbalová škola Praha)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Martin Mach

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018