17.8.2021

Další body do beachvolejbalového žebříčku před republikovým šampionátem rozděleny

Je za námi další víkend a s ním velká porce beachvolejbalu. Ve Vídni proběhlo mistrovství Evropy, kde ženy obsadily 17. a 9. místo (Kvapilová / William, Hermannová / Štochlová) muži byli pátí (Perušič / Schweiner). Pokračovala i česká beachvolejbalové tour, která měla na programu hned tři turnaje dospělých - Bowling Brno Český pohár 2*, Letní pohár žen v Brně a Letní pohár mužů ve Vratislavicích.

Bowling Brno Český pohár 2*

ČP konaný pod patronací VK Brno přivítal 24 ženských párů, aby se společně utkaly o prize money ve výši 50 000 Kč a cenné body do tabulky. Cenné proto, že se blíží MČR a postavení v tabulce je pro účast či samotné nasazení do turnaje rozhodující. Ale zpět k samotnému turnaji. Systém byl velmi prostý. Dvacet čtyři párů hrálo vyřazovací pavouk na dvě prohry. K prvnímu semifinálovému zápasu nastoupila domácí Michaela Kulhánková s Annou Pospíšilovou proti dvojici Miroslava Dunárová / Daniela Resová, která se do první čtyřky probojovala z oprav. Zápas byl velmi vyrovnaný a dopadl lépe pro pár Dunárová / Resová, který nakonec vyhrál až v tiebreaku. Druhé semifinále bylo vcelku jednoznačné. V něm dvojice Michaela Břínková / Anna Širůčková dovolila svým sokyním, kterými byly Justýna Frommová a Lucie Šauerová, v každém setu uhrát maximálně deset bodů.

Ve finále proti sobě nastoupily Miroslava Dunárová / Daniela Resová a Michaela Břínková / Anna Širůčková už podruhé. Ve čtvrtfinále velmi těsně vyhrály Mirka s Danielou a poslaly tak Míšu s Aničkou do oprav. Finálová bitva byla nakonec také vyrovnaná a z vítězství se znovu radovaly Durárová s Resovou. Třetí místo nakonec po skreči uhájily Frommová a Šauerová.

  1. Miroslava Dunárová / Daniela Resová (obě TJ Sokol Brno I)
  2. Michaela Břínková / Anna Širůčková (Beach Academy Viktoria Brno/VK Královo Pole)
  3. Justýna Frommová / Lucie Šauerová (Beachclub Strahov/Beachvolejbalová škola Praha)
  4. Michaela Kulhánková / Anna Pospíšilová (VK Brno/TJ Ostrava)

Kompletní výsledky ZDE

Letní pohár žen - Olympia pláž/Brno

Dalším turnajem tohoto víkendu byl Letní pohár žen konaný také v Brně. Pro pár hráček byla tato lokace velice výhodná, jelikož po vypadnutí z Českého poháru si zde mohly spravit chuť. Do turnaje zasáhlo hned 16 dvojic, které se v první fázi rozdělily do čtyř skupin po čtyřech týmech. Skupiny byly takzvaně modifikované, takže vítěz postoupil rovnou do druhého kola play off a druhý a třetí do kola prvního. Tento systém nejlépe vyhovoval páru Markéta Příhodová / Beáta Ročková, který po vyhrané skupině bez sebemenších problémů dokráčel do finále, kde se střetl s týmem Marie Makovcová / Anna Křížová. Finálový zápas se bohužel kvůli skreči neodehrál a turnajový titul tak získala Markéta s Beatou. Zápas o třetí místo se odehrál, jak se patří a pro bronzové medaile si vcelku jistě dokráčela dvojice Veronika Gistrová / Beata Fedorková, když porazila Kateřinu Zukalovou s Petrou Přerovskou 2:0 na sety.

  1. Markéta Příhodová / Beáta Ročková (obě Beach Service club)
  2. Marie Makovcová / Anna Křížová (TJ Ostrava/TJ ABC Braník)
  3. Veronika Gistrová / Beata Fedorková (VTK Křenovice/SVK)
  4. Kateřina Zukalová / Petra Přerovská (Beach Academy Viktoria Brno/VTK Křenovice)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Martin Mach

Vratislavický Letní pohár - Vratislavice

Vratislavický turnaj byl plně obsazený velmi kvalitními týmy, nadějnými mladými hráči i volejbalově známými jmény, současnými i bývalými reprezentanty, např. (řazeno od nejstarších): Jan Kvapil, Přemysl Kubala, Aleš Holubec, Leo Williams, Jan Štefko, Jakub Gála, Jakub Šépka, Tomáš Semerád, Daniel Fabikovič, Richard Struška a další kvalitní páry.

Už v základních skupinách nasazení týmů zajistilo zajímavé duely s vyhrocenými tie-breaky, např.: Williams / Holubec (5) prohráli 14:16 s Kristem a Kollárem, Šépka / Semerád (1) porazili budoucí vítěze Fabikoviče se Struškou (8) 15:10, Williams / Holubec prohráli i svůj druhý tie-break 12:15 s Kubalou a Kováříkem, domácí Charousek / Křelina porazili 16:14 Červu s Tesárkem, Bárta s Rédlem (2) podlehli Rumlovi se Zavadilem (7). Prostě od začátku na všech kurtech kvalitní a vyrovnaný beachvolejbal.

V play-off  už v 2. kole na sebe narazily nejvýše nasazené páry - Šépka / Semerád (1) a Bárta / Rédl (2). V nádherném zápase ve třech setech nakonec vyhrál ve zkrácené hře 15:13 nasazený pár č. 1. Dále např. dvojice Ruml / Zavadil prohrála až v tie-breaku s budoucími vítězi Fabikovičem se Struškou.

V semifinále pár Šépka / Semerád prohrál velmi těsně s Gálou a Štefkem, v druhém semifinále mladíci Fabikovič / Struška porazili Havlína s Beneše a zůstali ve svém perfektním herním projevu a na své vítězné vlně i ve finále. V boji o třetí místo už zase dvojice Šépka / Semerád potvrdila své kvality. Turnaj byl skvělý pro důkladné prověření hráčů a kvalitní přípravou na 2* světový pohár, který se koná už od čtvrtka v Praze.

Hráči si pochvalovali kurty, zázemí, ovoce zdarma, finalisté dostali medaile, poháry, beach tílka a ceny sponzorů. Děkujeme všem hráčům, trenérům za parádní sportovní přístup, děkujeme řediteli turnaje Martinu Hýblovi, Ale Rychnové za občerstvení a děkujeme všem podavačům. Výzvou pro pořadatele je přilákat více diváků na takto kvalitně obsazený turnaj.

  1. Daniel Fabikovič / Richard Struška (oba Blue Volley Ostrava)
  2. Jakub Gála / Jan Štefko (Kladno volejbal cz/Volejbal Ostrava)
  3. Jakub Šépka / Tomáš Semerád (Prague beach team/Beachvolejbalová škola Praha)
  4. Štěpán Havlín / Vít Beneš (oba Prague beach team)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Jan Kvapil

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018