29.6.2021

I za horkého počasí předváděli beachvolejbalisté parádní výkony

Beachvolejbalová sezóna se začíná pořádně rozjíždět, vždyť už za týden startují první mistrovství republiky. Spousta týmů tak tento víkend využila k ladění formy a získání herní praxe. Odehrálo se celkem sedm svazových turnajů a celkový počet párů, které se jich účastnily, se vyšplhal přes 150. Pojďme se tedy v krátkosti ohlédnout za výsledky tohoto víkendu.

Český pohár 1* mužů - Litoměřice

Tento víkend si v rámci Českého poháru mužů dalo v malebném prostředí beachvolejbalového areálu v Litoměřicích dostaveníčko hned jednadvacet bodůchtivých párů. Jelikož byl turnaj koncipován pro párů čtyřiadvacet, kvalifikace se nekonala. Systém turnaje na dvě prohry nejvíce seděl bratrům Džavoronokovým, kteří v této sezoně už po několikáté získali turnajový titul. Tadeáš Trousil a Tomáš Semerád se skrze opravy probojovali do finále, když se o postup poprali až v tiebreaku s Kufa / Waber. Jenže tam jako by jim došlo a jejich finálové vystoupení bylo spíše formalitou. Kufa s Waberem si pak aspoň spravili chuť v zápase o bronz, když porazili ve dvou setech Pálu s Válou.

  1. Matyáš Džavoronok / Donovan Džavoronok (oba TJ Sokol Brno I)
  2. Tadeáš Trousil / Tomáš Semerád (Beachklub Ládví/Beachvolejbalová škola Praha)
  3. Robert Kufa / Adam Waber (Beach Service club/VK Příbram)
  4. Tomáš Pála / Jakub Vála (Beachclub Strahov/Beach Service club)

Kompletní výsledky ZDE

USN Letní pohár mužů - Roztoky u Prahy

Víkendový Letní pohár se konal v netradiční destinaci v Roztokách u Prahy, kde si to 16 týmů společně rozdalo systémem na dvě prohry. Nejlépe se ve velké konkurenci dařilo dvojici Martin Pavlovský / Jakub Novotný, kteří do finále stejně jako Pešek s Pavelkou postoupili až z oprav. Třetí místo pak uválčil pár Jan Čirka / Roman Reismüller.

  1. Martin Pavlovský / Jakub Novotný (TJ Spartak Velké Meziříčí/SKP Kometa Brno)
  2. Jonáš Pešek / Vladek Pavelka (SK Beachklub Praha/TJ Sokol Vyšehrad)
  3. Jan Čirka / Roman Reismüller (TJ Žďár nad Sázavou/Volejbal Sokolov)
  4. Tomáš Pavelek / David Kittel (SK AZ Kylešovice/Blue Volley Ostrava)

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár 1* žen – Strahov/Praha

Další ze série turnajů Českého poháru se tentokrát odehrál ve starém známém prostředí Beachclubu Strahov. Takřka každý víkend zde hostí jeden ze svazových turnajů a možná i díky skvělé organizaci je vždy takřka plno. Tentokrát se do turnaje přihlásilo hned 44 párů. Hrála se tedy páteční kvalifikace, z níž do hlavní soutěže postoupilo šest týmů. Hrálo se systémem modifikovaných skupin, ze kterých osm týmů na prvním místě postoupilo rovnou do druhého kola play off. Naopak poslední týmy ve skupině se s turnajem rozloučily. Jako komety turnajem prolétly Šelmy Míša Kulhánková a Anička Pospíšilová, které prohrály jen v základní skupině a celé play off si pak podmanily. Podobně na tom byla i dvojice Honzovičová / Šulcová, která v play off neměla sebemenší problém a prohrála až ve vyrovnaném finále 13:15 v tie breaku.

  1. Michaela Kulhánková / Anna Pospíšilová (VK Brno/TJ Ostrava)
  2. Julie Honzovičová / Lucie Šulcová (PVK Olymp Praha/VK Dukla Liberec)
  3. Michaela Břínková / Kylie Neuschaeferová (obě Beach Academy Viktoria Brno)
  4. Tereza Pluhařová / Natálie Honzovičová (obě PVK Olymp Praha)

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár juniorů (celostátní) – Střešovice/Praha

ČP juniorů proběhl v sobotu v Prague beach teamu na Střešovicích. Předcházela mu páteční kvalifikace, ze které se krom šesti postupových míst losoval i jeden lucky loser. Oba turnajové dny panovalo typicky beachové počasí, takže bylo nádherně slunečno a hráči byli velmi rádi, že areál disponuje bazénem, který mohli během zápolení využít. K vidění, i na již zmíněné vysoké teploty, bylo mnoho krásných utkání včetně toho finálového. Boj o zlato vrcholil až vítězstvím 15:13 ve třetím setu pro dvojici Krča / Sekera. Na stříbrné příčce skončili Westphal s Malíkem a bronz brali Přibyl s Filušem.

  1. Jan Krča / Tomáš Sekera (oba VK Lvi Praha)
  2. Jakub Malík / David Westphal (Blue Volley Ostrava/Volejbalová akademie mládeže Olomouc)
  3. Michal Přibyl / Martin Filuš (oba Happy Sport Opava)
  4. Vojtěch Herman / Filip Částečka (Green Volley Frýdek-Místek/Blue Volley Ostrava)

Kompletní výsledky ZDE

Kadetský pohár (oblastní) – SK Hamr/Praha

V areálu SK Hamr v Záběhlicích se uskutečnil o víkendu 26. – 27. 6. 2021 Český pohár kadetek. Sobotní kvalifikace do hlavní soutěže se hrála pro 18 týmů, ale jen šest týmů se kvalifikovalo do nedělní hlavní soutěže. V neděli v 9:00 se odstartovala hlavní soutěž pro 16 týmů. Počasí přálo a teploty opět šplhaly ke 30° a hodně zápasů byly pro děvčata fyzicky, ale i psychicky náročných.

Celkové vítězství po obrovském boji ve finále získala Žaneta Foxová s Nelou Tobiášovou, když zdolaly až v tie-breaku Radku Veselou s Terkou Novotnou. Třetí místo získala dvojice Beata Látalová s Veronikou Kleiblovou. V těchto podmínkách obdivuhodný výkon všech hráček, které odehrály tento turnaj.

  1. Žaneta Foxová / Nela Tobiášová (PVK Olymp Praha/TJ Ostrava)
  2. Tereza Novotná / Radka Veselá (PVK Olymp Praha/Beach club Chodov)
  3. Beata Látalová / Veronika Kleiblová (obě TJ Sokol Brno I)
  4. Adéla Petříková / Kristýna Průšová (Beachvolejbalová škola Praha/SK Španielka Řepy)

Kompletní výsledky ZDE

Kadetský pohár (celostátní) – Happy Sport/Opava

V neděli 27. června 2021 hostil Happy Sport Opava Český pohár kadetů, kterého se zúčastnilo 13 dvojic. Opavské fanoušky mohlo těšit silné zastoupení domácího klubu - celkem 5 dvojic. A dvě z nich dokázaly uspět ve svých základních skupinách a postoupit do vyřazovací části. Bohužel se však tyto dva kvalitní domácí páry (Tadeáš Lex / Michal Přibyl a Lukáš Chovanec / Petr Žídek) střetly hned ve čtvrtfinále. Výhodou toho bylo, že jedna domácí dvojice měla semifinále jisté - nakonec to po přesvědčivém výkonu byli Lex s Přibylem. Bohužel pak již v semifinále nepředvedli tak přesvědčivý výkon a podlehli pražské dvojici Bartek / Neumann. Spokojit se tak museli pouze se soubojem o třetí místo. A naneštěstí ani v něm nedokázali najít ten správný rytmus a dostatek fyzických a mentálních sil vzdorovat houževnatému páru Mikuláš Plšek / Robert Knebl, který si zaslouženě dokráčel pro třetí místo. Velké finále se stalo ostravsko-pražským soubojem. Jakub Krejčíček s Janem Mrověcem z Bluevolley Ostrava v něm vyzvali již zmíněné hráče pražského Strahova Rubena Bartka s Ondřejem Neumannem. Pražští borci Bartek s Neumannem ve finále předvedli svůj nejlepší výkon celého turnaje, svým soupeřům nedali sebemenší šanci. Naplnili tak předpoklady nasazených jedniček a stali se vítězi celého turnaje.

  1. Ondřej Neumann / Ruben Bartek (oba Beachclub Strahov)
  2. Jan Mrověc / Jakub Krejčíček (oba Blue Volley Ostrava)
  3. Mikuláš Plšek (VK Brno) / Robert Knebl (VK Brno/VK Znojmo-Přímětice)
  4. Michal Přibyl / Tadeáš Lex (oba Happy Sport Opava)

Kompletní výsledky ZDE

Kadetský pohár (oblastní) – Beachklub Pankrác/Praha

Oblastní kolo Českého poháru kadetek se tentokrát konalo v krásném prostředí Beachklubu Pankrác. Hlavní soutěž byla koncipována pro šestnáct týmů, které se rozdělily do čtyř skupin. Jen nejlepší dva týmy z každé skupiny postoupily do vyřazovacích bojů. V turnaji dokráčela nejdál dvojice Jana Mrkvičková / Amálie Báčová, která si ve finále hravě poradila s párem Tereza Hudečková / Barbora Rudická.

  1. Jana Mrkvičková / Amálie Báčová (obě Beachvolejbalová škola Praha)
  2. Tereza Hudečková / Barbora Rudická (obě TJ Sokol Brno I)
  3. Gabriela Hrubanová (Tělocvičná jednota Sokol Brno I) / Nikola Hanzelková (obě TJ Sokol Brno I)
  4. Eliška Hemerová / Tereza Turková (obě Beachvolejbalová škola Praha)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Martin Mach

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018