19.9.2023

Letošní Národní tour uzavřely turnaje ČP U16 a Letního poháru dospělých

Poslední víkend Národní tour pro letošní rok je za námi. O cenné body do žebříčku se tentokrát bojovalo v kategorii U16, kde chlapci zápolili v Plzni a dívky v Brně, a v rámci Letního poháru v Roztokách u Prahy, kde se o cenné kovy poprali muži i ženy.

Český pohár chlapců U16 - Plzeň (Prokopávka)

Turnaje se účastnilo sedm týmů z tří klubů. Soutěž se nesla v přátelské a přesto napínavé atmosféře. Hrací den provázelo ideální slunečné počasí bez větru. Kvalifikační den se nekonal pro nižší počet přihlášených týmů.

semifinále:

  • Jan Kuthan / David Šnajdr – Štěpán Kocián / Richard Kocián
  • Kryšpín Vostřez / Viktor Korbas – Eduard Košecký / Samuel Košecký

Oba semifinálové zápasy pro sebe rozhodly celkem jednoznačně oba finálové týmy shodně 2:0

o 3. místo:

  • Štěpán Kocián / Richard Kocián – Eduard Košecký / Samuel Košecký

Souboj o  třetí místo svedl proti sobě dvě sourozenecké dvojice, šťasnějšími nakonec byli bratři Korbasovi po výhře 2:0 na sety.  

finále:

  • Jan Kuthan / David Šnajdr – Kryšpín Vostřez / Viktor Korbas

Finálový zápas se odehrál ve dvou setech, a přestože průběh každého z nich byl zcela jiný, nakonec se z výhry 2:0 (21:13; 21:15) radovala dvojice Jan Kuthan / David Šnajdr.  „V prvním setu finále jsme si vytvořili menší náskok, který jsme si už následně dokázali udržet až do konce. Naopak v druhém setu jsme hned od začátku ztráceli, soupeř nás zatlačil, ale nakonec se nám podařilo výsledek otočit a celkově zvítězit. Během finále jsme se cítili dobře, sil jsme měli dost. Za mě mám velkou radost za „desku“, kterou se mi s mou nižší výškou podařilo několikrát úspěšně realizovat,“ zhodnotil finále Jan Kuthan.

  1. Jan Kuthan / David Šnajdr (Beachclub Strahov)
  2. Kryšpín Vostřez / Viktor Korbas (Happy Sport Opava)
  3. Štěpán Kocián / Richard Kocián (Beachclub Strahov)
  4. Eduard Košecký / Samuel Košecký (Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

Zvláštní poděkování patří našim partnerům, především PT Servis Pavel trampota, Best Body a městskému obvodu UMO 1 za věnované ceny do turnaje.

Autor: Zdeněk Ulm

 

Frontech Český pohár dívek U16 - Brno (Komín)

Turnaj proběhl v přátelské atmosféře, vše bylo za nás v pořádku, všechny týmy se zúčastnily. Pár Lajkebová / Mifková skrečoval po prvním odehraném zápase z důvodu zranění hráčky Lajkebové. Občerstvení bylo po celou dobu turnaje pro hráčky zajištěno komplet zadarmo včetně ovoce, párků v rohlíku, toustů, limonády, stejně jako minulý týden na turnaji U16 chlapců.

Partnerem turnaje byla firma FRONTECH, jejíž přičiněním jsme zajistili také vcelku důstojné ceny na oba turnaje (sportovní tašky, baťohy, sluneční brýle, flašky). Oba turnaje komentoval pan Miloš Kosík. Bohužel diváků bylo méně než minulý týden na chlapcích.

Za nás pořadatele akce proběhla v pořádku a příští rok budeme nadále usilovat o pořádání turnajů ABV také v srpnu a září, aby se dětem trochu rozšířila sezóna, když je pěkné počasí.

  1. Monika Entlicherová / Kateřina Staňková (Beachklub Ládví)
  2. Ema Rosi / Eliška Šafaříkova (TJ Sokol Brno I)
  3. Žofie Heroutová / Tea Sofia Pírová (TJ Sokol Brno I)
  4. Denisa Dufková / Daniela Smutná (Beachklub Ládví)

Kompletní výsledky ZDE

Autoři: Ondřej Koudelka a Marek Šimko

 

Letní pohár žen a mužů - Roztoky u Prahy

O víkendu se pořádal Letní Pohár žen a mužů v Roztokách u Prahy. Poslední turnaj tohoto léta proběhl pod čirou oblohou, kdy hráči a hráčky v odpoledních hodinách bojovali i ve 30 stupňových vedrech. Oba dny se hrálo až do večera a dohromady 32 zúčastněných dvojic bojovalo o přední příčky. V ženském turnaji triumfovala dvojice Tonová / Cuřínová, která ve finále porazila duo Nosálková / Cyrani. V zápase o třetí místo pak zvítězil sesterský pár Grančaiová / Grančaiová nad dvojicí Mrázová / Ackermanová. V nedělním turnaji mužů bohužel z technických důvodů nemohl turnaj proběhnout do konce. Tudíž finálové dvojice a páry o třetí místo sdílejí body. Ve finále to byla dvojice Pohl / Pohl a Křelina / Charousek, bronzové jsou pak dvojice Tušek / Pražan a Plšek / Milichovský.

  1. Amálie Tonová / Petra Cuřínová (PBT/TJ Tatran Střešovice)
  2. Lucie Nosálková / Michaela Cyrani (SK Hamr/BVŠP)
  3. Lucie Grančaiová / Veronika Grančaiová (BAVB)
  4. Lenka Mrázová / Iva Ackermanová (TJ Bižuterie/TJ Lokomotiva Liberec)

Kompletní výsledky ZDE

V nedělním turnaji mužů bohužel z technických důvodů nemohl turnaj proběhnout do konce. Tudíž finálové dvojice a páry o třetí místo sdílejí body. Ve finále to byla dvojice Pohl / Pohl a Křelina/Charousek, bronzové jsou pak dvojice Tušek / Pražan a Plšek / Milichovský.

2. Ondřej Křelina / Jan Charousek (Beach Punk Team/TJ Lokomotiva Česká Lípa)

2. Ondřej Pohl / Marek Pohl (Beach Service Club)

4. Mikuláš Plšek / Tadeáš Milichovský (Beachpoint/VK Brno)

4. Karel Tušek / Matěj Pražan (Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Matěj Brož

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018