4.9.2023

Mistrovské tituly v rukou Hermannové se Štochlovou a Perušiče se Schweinerem

Mistrovství České republiky v beachvolejbale podle očekávání vyhrály nasazené jedničky Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem v mužích a v ženách Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou. Oba týmy vyhrály finále jasně 2:0 na sety. Překvapením turnaje je druhé místo mladíků Václava Kurky a Kryštofa Olivy.

Třídenní turnaj MČR v Beachklubu Ládví vyvrcholil nedělními zápasy nejlepších čtyř týmů. V prvním ženském semifinále vyhrály nasazené dvojky Markéta Nausch Sluková / Karin Žolnerčíková nad dvojicí Markéta Svozilová / Kylie Neuschaeferová 2:0 na sety. V druhém ženském semifinále potvrdily postavení jedniček Bára Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou, které porazily 2:1 mladé sestry Pavelkovy.

V zápase o třetí místo se tak potkaly dvě nadějné dvojice českého beachvolejbalu. Bronzovou medaili nakonec získaly Svozilová s Neuschaferovou, které porazily sestry Pavelkovy 2:0 na sety.

Finále opanovala favorizovaná dvojice Hermannová / Štochlová, když 2:0 přehrála Nausch Slukovou se Žolnerčíkovou. „Jsme rády, že jsme ukázaly na kurtu to, co máme natrénováno,“ řekla spokojeně Marie-Sára Štochlová.

  1. Barbora Hermannová / Marie-Sára Štochlová (SK Beachklub Praha)
  2. Markéta Nausch Sluková / Karin Žolnerčíková (Beachwell Pelhřimov/TJ Ostrava)
  3. Markéta Svozilová / Kylie Neuschaeferová (TJ Sokol Brno I/BAVB)
  4. Kateřina Pavelková / Anna Pavelková (S V B C)

Kompletní výsledky ZDE

Díky systému turnaje na dvě porážky se v prvním mužském semifinále opakoval souboj nasazených trojek Václava Berčíka a Matyáše Džavoronoka s dvojicí Kryštof Oliva / Václav Kurka. Mladé pušky Oliva s Kurkou dotáhly svoji překvapivou jízdu turnajem a po dvou vyrovnaných setech postoupily do finále. Druhé semifinále svedlo dva nejvýše nasazené týmy. Favorizovaná dvojice Ondřej Perušič / David Schweiner potvrdila svoje postavení a porazila své mladší reprezentační kolegy Jakuba Šépku a Tomáše Semeráda 2:0.

Utkání o třetí místo bylo velmi vyrovnané. Šépka a Semerád v něm nakonec v tie-breaku udolali Berčíka s Džavonorokem a získali republikový bronz.
 
Finále pak bylo poměrně jasnou záležitostí. Před naplněnými tribunami vyhráli Perušič se Schweinerem nad Kurkou s Olivou 2:0. Oba týmy reprezentují Beachclub Strahov. „Turnaj vyšel skvěle. Nádherné počasí, skvělá atmosféra a plné tribuny v Beachklubu Ládví bylo skvělým zakončením české beachvolejbalové sezóny. Pro nás ale práce ještě nekončí. Jsme v plném tréninku na říjnové mistrovství světa,“ zkonstatoval David Schweiner. Neúspěšný finalista Václav Kurka byl i přes prohru nadmíru spokojen. „Stříbro je skvělé. Tohle, kdyby mi někdo řekl před turnajem, tak mu neuvěřím.“

  1. Ondřej Perušič / David Schweiner (Beachclub Strahov)
  2. Kryštof Oliva / Václav Kurka (Beachclub Strahov)
  3. Jakub Šépka / Tomáš Semerád (PBT/BVŠP)
  4. Václav Berčík / Matyáš Džavoronok (TJ Sokol Brno I)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Jan Herget

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018