7.7.2021

O prodlouženém víkendu měli beachvolejbalisté pěkně napilno

Další víkend plný beachvolejbalu je minulostí. Tentokrát šlo dokonce o víkend prodloužený, a i díky tomu byly v turnajovém programu opravdu zvučné akce. Nejprve Český pohár 3* žen v Opavě a posléze Super Cup v Uherském Hradišti. Jako vždy pak celou plejádu turnajů doplnily celostátní varianty Českého pohárů mládežnických kategorií. No a jak to všechno dopadlo?

Český pohár 3* žen - Opava

První prázdninový víkend byl v opavském Beachcentru Kolofík ve znamení nejvyšší kategorie Českého poháru žen a kromě našich jedniček Hermannové se Slukovou se turnaje zúčastnila kompletní špička, včetně párů Kvapilová / Kubíčková a Štochlová / Williams, které naši republiku před nedávnem reprezentovaly v olympijské kvalifikaci v Haagu. Celkem se do hry už od páteční kvalifikace dostalo 36 dvojic, včetně několika domácích nadějí. Většinou se jednalo o juniorské dvojice, pro které tak šlo zejména o získávání zkušeností a bodů do příštích turnajů či sezón. Dvojice Tereza Žídková s Anetou Meleckou, Lucie Schusterová s Veronikou Horáčkovou a Kristýna Müllerová s Adélou Dubcovou si tak alespoň mohly zahrát proti těm nejkvalitnějším dvojicím, na jaké lze u nás vůbec narazit. Další opavskou stopu v turnaji zanechala Barbora Adamčíková, která s Martinou Jakubšovou skončily na 17. místě, Kristýna Adamčíková s Terezou Francovou na 9. místě a Štěpánka Šťastná s Markétou Starou na 5. místě.

Finálová čtveřice přesně kopírovala nasazení do turnaje. Utkaly se v něm čtyři nejvýše nasazené týmy, které do té doby nepoznaly porážku. Nicméně všichni velké finále hrát nemohou, takže malé finále o 3. místo se stalo brněnským soubojem Anny Pospíšilové s Michaelou Kulhánkovou proti Daniele Resové s Miroslavou Dunárovou. Kulhánková s Pospíšilovou nakonec ukázaly více fyzických sil i touhy po vítězství a vybojovaly cenné třetí místo. Velké finále pak obstaraly dva nejvýše nasazené páry a rozhodně bylo na co se dívat. V prvním setu si Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou vypracovaly až sedmibodový náskok, aby pak nad Marií Sárou Štochlovou a Martinou Williams vyhrály o pouhé dva body. A v druhém setu se situace přesně otočila - obří náskok si vypracovaly Štochlová s Williams, ale nakonec druhý set urvaly až v koncovce. Zápas tak musel rozhodnout tiebreak a i ten byl opět plný zvratů. Kubíčková s Kvapilovou do něj nakráčely razantním vedením 5:0, ale už za stavu 7:7 bylo srovnáno a týmy se až do koncovky přetahovaly o každý bod. Rozhodlo až poslední eso, která umístila na lajnu Michala Kvapilová a s Michaelou Kubíčkovou tak mohly slavit velké vítězství 2:1 (22:20, 19:21, 16:14).

  1. Michaela Kubíčková / Michala Kvapilová (VK České Budějovice/Beachclub Strahov)
  2. Marie Sára Štochlová / Martina Williams (SK Beachklub Praha/TJ Sokol Brno I)
  3. Michaela Kulhánková / Anna Pospíšilová (VK Brno/TJ Ostrava)
  4. Miroslava Dunárová / Daniela Resová (obě TJ Sokol Brno I)

Kompletní výsledky ZDE, autor Jan Zajíc

Letní pohár mužů - Doubravice

První červencový víkend přivítal krásný areál v Doubravicích další zastávku mužské beachvolejbalové tour. Jelikož se do turnaje v Doubravici přihlásilo 23 párů, nemusela se hrát páteční kvalifikace. Celý turnaj byl koncipován pro 24 párů a to systémem na dvě prohry. V sobotu ráno tak odstartovala hlavní soutěž. Od rána se hrálo na třech kurtech a během dne se odehrálo všech plánovaných 36 zápasů.  Jelikož favorité a turnajové jedničky Berčík / Ruml po prohře ve třetím kole proti páru Němec / Poledník skrečovali, dostali velkou šanci zazářit i ostatní páry. Nejlépe tuto hozenou rukavici využil tým Roman Reismüller a Honza Čírka, kteří protančili bez prohry celým turnajem a svůj jediný set ztratili jen v semifinále. Po vyhraném finále nad dvojicí Jan Žídek / David Svrček tak mohli slavit vítezství v celém turnaji. V zápase o bronz byl lepším týmem pár Adam Mrázek / David Masař, když ve dvou setech porazili Lukáš Brídla s Michalem Jarošem.

  1. Roman Reismüller / Jan Čirka (Volejbal Sokolov/TJ Žďár nad Sázavou)
  2. Jan Žídek / David Svrček (Beachvolejbalová škola Praha/Green Volley Frýdek-Místek)
  3. Adam Mrázek / David Masař (oba TJ Sokol Bučovice)
  4. Lukáš Brídl / Michal Jaroš (oba Volejbalové sdružení Drásov)

Kompletní výsledky ZDE

Super Cup – ženy/muži - Uherské Hradiště

Super Cup v Uherském Hradišti patří dlouhodobě k nejoblíbenějším turnajům na české beachvolejbalové tour. Většina hráčů si tento podnik vychvaluje hlavně kvůli atmosféře, která i tento rok byla naprosto neuvěřitelná.

Po náročné kvalifikaci se čtyři postoupivší týmy v pondělí připojily ke zbylým dvanácti párům, aby se společně utkaly o turnajový titul systémem modifikovaných skupin s následným play off. Nejlépe se v konkurenci nabitém turnaji dařilo turnajovým dvojkám Marii Sáře Štochlové s Martinou Williams. Svou krasojízdu turnajem zakončily suverénním vítězstvím ve finále proti reprezentantkám Slovenska Janě Šimanicové a Barboře Tokošové. V zápase o třetí místo dominovala dvojice Anna Pospíšilová/Michaela Kulhánková, když ve dvou setech porazily Míšu Kvapilovou s Míšou Kubíčkovou.

  1. Marie Sára Štochlová / Martina Williams (SK Beachklub Praha/TJ Sokol Brno I)
  2. Jana Šimanicová / Barbora Tokošová (SVK)
  3. Anna Pospíšilová / Michaela Kulhánková (TJ Ostrava/VK Brno)
  4. Michaela Kubíčková / Michala Kvapilová (VK České Budějovice/Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

V Uherském Hradišti se potkali i muži, a i systém turnaje byl stejný jako měly ženy. Modifikované skupiny zakončené play off nedopustily žádnou senzaci a vítězem se tak stal hvězdný tým Hadrava / D. Džavoronok, který ve finále porazil vycházející hvězdy české beachvolejbalové tour Wabera s Kufou. O třetí místo se pak poprala dvojice David Lenc / Filip Habr a slovenský týmem Němec / Ludha. Po vyrovnaném boji nakonec bronzové medaile získal David s Filipem.

  1. Donovan Džavoronok / Jan Hadrava (TJ Sokol Brno I/SK Hamr)
  2. Adam Waber / Robert Kufa (VK Příbram/Beach service club)
  3. Filip Habr / David Lenc (Volejbal Kladno/Beachclub Strahov)
  4. Luboš Nemec / Marek Ludha (SVK)

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár juniorek (celostátní) – Ládví/Praha

Po sadě turnajů primárně určených pro dospělé přichází na řadu turnaj kategorie juniorek, který se konal v nově přebudovaném areálu Beachklubu Ládví. Juniorky hrály systémem pro 24 párů a to na dvě prohry. Turnaj se nejlépe vydařil dvojici Gabriela Hrubanová / Valerie Dvorníková, která suverénně celý turnaj vyhrála, když porazila ve finále pár Adéla Nečesaná / Kateřina Pavelková. Bronz pak vybojovaly Tereza Novotná a Anna Pavelková.

  1. Gabriela Hrubanová / Valerie Dvorníková (obě TJ Sokol Brno I)
  2. Adéla Nečesaná / Kateřina Pavelková (obě S V B C)
  3. Tereza Novotná / Anna Pavelková (obě S V B C)
  4. Magda Pavlíková / Barbora Teplá (TJ Sokol Pardubice I./Beachpoint)

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár juniorů (celostátní) – Vítkov/Praha

Poprvé v této sezoně zavítal turnaj Českého poháru juniorů do beachvolejbalového areálu Vítkov. Juniorů se zde sešlo šestnáct dvojic, které se v první fázi rozdělilo do čtyřech skupin, z nichž jen první dva postoupili do play off.

  1. Jan Krča / Richard Čermák (VK Lvi Praha/Volleyball Nymburk)
  2. Matěj Pražan / Jakub Bartůněk (oba Beachclub Strahov)
  3. Ondřej Neumann / Ruben Bartek (oba Beachclub Strahov)
  4. Michal Přibyl / Martin Filuš (oba Happy Sport Opava)

Kompletní výsledky ZDE

Kadetský pohár (celostátní) - Happy Sport/Opava

Posledním turnajem našeho výčtu je Český pohár kadetek, který se v úterý konal v Opavě.

Konec prodlouženého týdne spojilo s beachvolejbalem hned patnáct párů. Po klasickém rozdělení do skupin po čtyřech týmech následovalo play off, kam postoupily vždy dva nejlepší týmy. Konečné pořadí bylo následovné:

  1. Tereza Lajkebová  / Alžběta Jagelská (obě Tělocvičná jednota Sokol Brno I)
  2. Lenka Veselá / Radka Veselá (obě Beach volleyball club Chodov)
  3. Adéla Nečesaná / Žaneta Foxová (obě S V B C)
  4. Šárka Janočková / Laura Kubištová (obě Beachclub Ládví)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Martin Mach

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018