Reprezentace
9. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
10. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
16. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - AUT
Reprezentace
18. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - ROU
Reprezentace
18. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - EST
Reprezentace
19. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - MKD
Reprezentace
24. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - LUX
Reprezentace
25. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - ESP
Reprezentace
25. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - UKR
Reprezentace
26. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - SLO
Reprezentace
30. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - FIN
Reprezentace
31. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - UKR
Reprezentace
1. 6. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - BEL
Reprezentace
1. 6. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - ROU
ČVS
1. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Karlovy Vary
ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
13.6.2023

Parádní podívanou nabídly divákům dívky U20 na Českém poháru v Nymburce

Uplynulý víkend se přihlásila beachvolejbalová Národní tour hned sedmi turnaji napříč celým věkovým spektrem. Volný víkend měli pouze muži a chlapci U18, v ostatních kategoriích se tvrdě bojovalo o další body do žebříčku.

Český pohár dívek U20 - Nymburk

Turnaj byl skvělou propagací beachvolejbalu v této kategorii. Přispělo k tomu jednak slunečné a teplé počasí, dále krásné a útulné prostředí nymburského areálu a především účast nejlepších českých dvojic této kategorie. Nejdůležitější však byla výborná kvalita hráček i vytvořená vzájemně příjemná atmosféra všech zúčastněných. Pouze výraznější vítr nadělal chvilkami komplikace hlavně hráčkám, se kterými se však musely porvat a vyrovnat, což se jim zdárně dařilo.

Sobotní kvalifikace se zúčastnilo 12 týmů a do hlavní soutěže postoupilo šest dvojic. V hlavní soutěži jsme mohli vidět 16 dvojic. Počasí, až na poryvy větru, bylo slušné, přestože se po obloze honily mráčky. Hráčky se přes den musely s tímto počasím poprat, ale byly na tom všechny stejně. Turnaj měl krásnou atmosféru a hráčky předváděly kvalitní výkony. Do závěrečných bojů se logicky probojovaly spravedlivě ty nejlepší. I větrné počasí se umoudřilo a hrálo se za výborné atmosféry. Hráčky v závěrečných duelech předváděly, i přes velkou celodenní únavu, nádherné beachvolejbalové zákroky. Hrály se opravdu krásné dlouhé výměny se skvělými obrannými zákroky, prostě řečeno výborný sport.

V utkání o třetí místo byly oba týmy zjevně unaveny, avšak nedaly na sobě nic znát a předváděly skvělý výkon. Dvojice Ruckesteineroivá / Kejřová byla v úvodním setu jistější i přesnější a nedala soupeřkám příliš šancí. Druhý set už byl více vyrovnaný a soupeřky Stibůrková / Michalíková zabojovaly až do vyrovnané koncovky. Zde v nervy drásajícím závěru měly více odvahy Ruckensteinerová s Kejřovou a získaly zaslouženě i druhý set, a tím pádem i bronz.

Finále bylo pravou lahůdkou pro beachvolejbalové fandy. První set urvaly ve vyrovnané koncovce pro sebe Cyroňová s Šimíčkovou. Druhý set byl opět vyrovnaný s krásnými výměnami. Dvojice Cyroňová / Šimíčková měla v druhé polovině setu krizi, která je stála ztrátu setu, a šlo se do rozhodujícího třetího setu. Všichni byli zvědaví, jak se utkání vyvine. Cyroňová a Šimíčková ale ukázaly svoji sílu a hned od úvodu se dostaly do vedení, které už nepustily z ruky a zaslouženě vyhrály nad velmi dobře hrající dvojicí Bizzuto / Hemerová.

  1. Amélie Cyroňová / Anna Šimíčková (SK BEACHKLUB PRAHA/Beachclub Strahov)
  2. Valerie Bizzuto / Eliška Hemerová (SK Dansport Praha/BVŠP)
  3. Lenka Ruckensteinerová / Adéla Kejřová (Beach club Harcov-Liberec/SK Hamr)
  4. Johana Stibůrková / Karolína Michajlíková (Beachpoint/TJ Slavia Hradec Králové)

Kompletní výsledky ZDE

Turnaj se hrál pod hlavním partnerem, tj. pod záštitou města Nymburk a za přispění dalších partnerů turnaje: Model, Metrostav, Donauchem, Podlahy Korec, Dagros a Parker. Turnaj organizoval klub Volleyball Nymburk v čele s jeho zástupci Vojtěchem Věchtem a Jindřichem Lickem. Dalším turnajem hned o nadcházejícím víkendu (16. - 18. 6. 2023) bude turnaj žen ČP***, do kterého se rýsuje super obsazení. Na tento turnaj se chystají všechny nejlepší páry z ČR, včetně jedniček Hermannové se Štochlovou. Nenechte si tento jedinečný a výborně obsazený turnaj uniknout a přijďte na skvělý sport!!!

Autor: Mgr. Jindřich Licek

Český pohár chlapců U20 - Opava

V neděli 11. června 2023 uspořádal opavský klub Happy Sport další z turnajů beachvolejbalové Národní tour, konkrétně Český pohár juniorů U20, kterého se zúčastnilo celkem 17 týmů, z nich 7 muselo odehrát už sobotní kvalifikaci o 6 volných míst v hlavní soutěži.

Nakonec se skupinami a pavoukem do semifinále probojovaly tři pražské a jedna „domácí“ dvojice - těmi uvozovkami je myšleno, že blokařem jednoho týmů byl odchovanec domácího Happy Sportu Michal Přibyl, který ale již rok hájí barvy ostravského Blue Volley.

V malém finále se právě Přibyl se svým spoluhráčem Štěpánem Míčkem postavili pražské dvojici David Zimmermann / Karel Tušek a nakonec k radosti domácích diváků zvítězili ve dvou setech 25:23 a 21:14 a získali tak bronzové medaile. O příčku nejvyšší se pak utkaly dva pražské týmy. Teodor Schinko s Ondřejem Kulišem sice s přehledem zvítězili v prvním setu (21:9) nad Kryštofem Kvíčalou a Martinem Toufarem, ale do druhého setu druzí jmenovaní nastoupili ve zcela jiném rozpoložení, zejména Martin Toufar neskutečně zlepšil side-out a utkání dospělo zaslouženě do tie-breaku. V něm na skvělý druhý set navázali Toufar s Kvíčalou a vybojovali tak zlatou příčku.

  1. Kryštof Kvíčala / Martin Toufar (Beachclub Strahov/BVŠP)
  2. Teodor Schinko / Ondřej Kuliš (BVŠP)
  3. Štěpán Míček / Michal Přibyl (Blue Volley Ostrava)
  4. Karel Tušek / David Zimmermann (Beachclub Strahov/BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: David Šťastný

Český pohár dívek U18 - Brno (Sokolák)

Víkendový turnaj nazvaný Župní přebor ŽJM – Český pohár kategorie dívek do 18 let začínal na Sokoláku už páteční kvalifikací, které se zúčastnilo jedenáct dvojic. Ty si zahrály pavouka na dvě porážky o šest postupových míst do hlavní soutěže.

V sobotu se odehrálo třicet šest zápasů hlavní soutěže, která se hrála systémem pavouka na dvě porážky pro dvacet čtyři dvojic. Do nedělních bojů o medaile postupovalo osm nejlepších dvojic ze sobotního dne. V neděli se za krásného počasí odehrálo zbývajících deset zápasů hlavní soutěže.

Do semifinálových zápasů se probojovala domácí dvojice Veronika Kleiblová / Tereza Lajkebová, která podlehla 1:2 na sety dvojici Elena Svobodová / Adéla Petříková. Druhé semifinále ovládla dvojice Amálie Báčová / Jana Mrkvičková, která ve dvou setech porazila Lenku Veselou a Terezu Studenou.

V zápase o třetí místo zvítězila domácí dvojice Tereza Lajkebová / Veronika Kleiblová, druhé místo si nakonec odvezly Amálie Báčová a Jana Mrkvičková a vítězství brala dvojice Elena Svobodová / Adéla Petříková.

  1. Elena Svobodová / Adéla Petříková (BVŠP)
  2. Amálie Báčová / Jana Mrkvičková (BVŠP)
  3. Veronika Kleiblová / Tereza Lajkebová (TJ Sokol Brno I)
  4. Lenka Veselá / Tereza Studená (S V B C/Beach club Harcov-Liberec)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Radomír Vinkler

Český pohár chlapců U16 – Praha (Mikulovka)

Turnajem panovalo smíšené počasí, chvíli slunečno s mírným větrem anebo deštivo s nárazovým silným větrem. To hráče v této kategorii občas rozhodilo a bylo vidět, že v tomhle týmy mají ještě mezery. Naštěstí se na semifinále a finále počasí vyčasilo a hrálo se za příjemných podmínek pro všechny. Předvedená hra byla na vysoké úrovni, ale radovat se z medailí mohli jen někteří.

Po turnaji byli tentokrát nejšťastnější Karel Krčmář a Kryštof Macháček, kteří ve finále porazili dvojici Theodor Vašut / Adrian Ibrahim až v rozhodujícím tiebreaku – 2:1 (19:21, 27:25, 15:8). Utkání o třetí místo nabídlo opět vypjaté koncovky a na konci nich se radovala dvojce Michal Beran / Josef Vokřínek, která porazila tým Martin Bizzuto / Jan Kuthan 2:1 (21:19, 21:19).

  1. Karel Krčmář / Kryštof Macháček (BVŠP)
  2. Theodor Vašut / Adrian Ibrahim (Beachclub Strahov)
  3. Michal Beran / Josef Vokřínek (START B6)
  4. Jan Kuthan / Martin Bizzuto (Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

Jinak bych chtěl pochválit všechny hráče za gesta FAIR PLAY, plus obecně turnajem probíhala velmi pozitivní energie, i když se hrálo o příčky nejvyšší. Děkujeme sportovnímu areálu Mikulova a klubu Beachvolejbalové školy Praha za perfektní organizaci a zázemí. Turnaj proběhl bez problémů.

Autor: Martin Tichý

Český pohár dívek U16 - Jihlava

Páteční kvalifikace se nakonec nekonala. V hlavní soutěži jsme mohli vidět z původních 16 dvojic hrát pouze 14. Dva páry se odhlásily během pátečního odpoledne z důvodu postupu do hlavní soutěže na jiných turnajích. Počasí bylo slušné, ačkoliv kolem Jihlavy bylo spousty mraků, u nás na Vodním ráji za celý den pršelo 20 minut, jinak velmi vydařené počasí. Favoritem turnaje byl nasazený pár Tereza Kozáková/Anna Buriánová s 370,50 body, který nakonec obsadil čtvrté místo. Celý turnaj se nesl ve znamení přátelském a fair play. Všechny zápasy se odehrávaly bez rozhodčí, hru tedy kontrolovali naši zapisovatelé a samotní hráči. Vše bylo zakončeno finálovými zápasy, které začaly v 17 hodin. Žádné zranění během zápasů nevzniklo, což je nejdůležitější.

  1. Stela Hummelová / Karolína Kejvalová (Beach Service club)
  2. Lucie Jandová / Veronika Šedivá (BVŠP)
  3. Denisa Dufková / Rozálie Šindelářová (Beachklub Ládví)
  4. Tereza Kozáková / Anna Burianová (Beachpoint)

 Kompletní výsledky ZDE

Autor: Zdeněk Mandl - BEACHVOLLEY SPORT

 

Český pohár dívek U16 - Praha (Záběhlice)

  1. Růžena Procházková / Ema Šebová (BVŠP)
  2. Nikola Kmochová / Aneta Voborníková (Beachklub Ládví/SK Kometa Praha)
  3. Lucie Kratochvílová / Nikola Rydvalová (PBT/BVŠP)
  4. Klára Kopřivová / Natálie Novotná (BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

Letní pohár žen - Nedvězí u Prahy

  1. Ivana Cebáková / Anna Širůčková (Beach Academy Viktoria Brno/VK KP Brno)
  2. Kristýna Koblížková / Alžběta Tomášová (TJ Sokol Brno I)
  3. Markéta Příhodová / Beáta Ročková (Beach Service club)
  4. Barbora Adamčíková / Anna Šotkovská (Happy Sport Opava/VK Brno)

Kompletní výsledky ZDE

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Martina Demara vystřídá na lavičce volejbalistů liberecké Dukly Alessandro Lodi. Italský světoběžník, který střídavě vedl muže nebo ženy ve...

 
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018