6.6.2023

První ČP 2* dospělých za námi, napínavé souboje byly k vidění i na dalších turnajích

Přestože zraky většiny beachvolejbalových fanoušků byly upřeny pod vysoké pece, kde probíhal turnaj J&T Banka Ostrava Beach Pro Tour Elite 16, Národní tour pokračovala dál. Uplynulý víkend bylo na programu šest turnajů a mezi nimi i první letošní „dvojhvězdy“ Českého poháru dospělých.

Český pohár 2* žen - Karlovy Vary

Hlavní soutěž se konala v sobotu 3. června od 9 hodin ve volejbalovém areálu VK Karlovy Vary z.s., v Karlových Varech – Tuhnicích. Hlavní soutěže, hrané na třech kurtech, se zúčastnilo 24 dvojic, které předvedly vynikající volejbal té nejvyšší úrovně. Do nedělního finále turnaje, hraného na dvou kurtech, se probojovalo 8 nejlepších dvojic, které se utkaly o celkové vítězství v turnaji. Po celý víkend přálo velmi slunečné počasí, i když zejména v sobotu hráčky potrápil silný vítr. Pro nedělní finálové zápasy se vítr zklidnil a na předvedené hře to bylo znát.

Páteční kvalifikace se bohužel nekonala. V hlavní soutěži jsme tak mohli vidět 24 nasazených dvojic. Počasí na sobotní hlavní soutěž bylo dokonalé, slunečno, bohužel s občasnými poryvy nevyzpytatelného větru, který ženy potrápil zejména na podání a náhře. Velkým favoritem turnaje podle žebříčkového počtu bodů byl pár Andrea Lorenzová/Anna Pospíšilová. Pořadatel rovněž využil DKP, kterou získala pro letošní sezónu nově vytvořená dvojice Adéla Mazůrková/Andrea Dučinská, které se však po těsných prohrách nepodařilo postoupit ze skupiny. Celý turnaj všechny páry odehrály s neskutečným nasazením a na pískových kurtech VK Karlovy Vary z.s. byl vidět beachvolejbal špičkové úrovně. Velmi profesionální výkon podali i delegovaní rozhodčí, kteří hrající dvojice provedli turnajem bez jediného zaváhání.

Po tvrdých bojích a těžké cestě turnajovým pavoukem vyzval v semifinále nasazený pár č.1 Andrea Lorenzová/Anna Pospíšilová pár č.3 Valerie Dvorníková/Michaela Břínková, v druhém pak proti sobě nastoupily turnajové trojky Valerie Dvorníková/Michaela Břínková proti páru č. 2 Magdalena Dostálová/Tereza Francová. Oba zápasy začaly současně a připravily všem velmi napínavou podívanou plnou úžasného beachvolejbalu. O postupu do finále, nebo zápasu o 3. místo tak rozhodovalo několik málo balonů a mnohdy i notná dávka štěstí.  

Po prohraném semifinále se tak o třetí místo utkaly páry Valerie Dvorníková/Michaela Břínková a Magdalena Dostálová/Tereza Francová. Zápas přinesl krásný beachvolejbal plný zvratů, kde první set poměrem 21:18 získal pro sebe nasazený pár č.2 Dostálová/Francová. V druhém setu se karta otočila a po výborném výkonu ho pro sebe získala poměrem 21:16 dvojice Dvorníková/Břínková. Závěrečný tiebreak po tuhém boji a výsledku 15:11 pro sebe uhrál pár Dvorníková/Břínková a získal tak konečné třetí místo v turnaji. Zápas rozhodoval 1. rozhodčí M. Vilček a 2. rozhodčí M. Černý, dozoroval hlavní rozhodčí turnaje B. Janouch. 

Ve finále pak nastoupil pár č.1 Andrea Lorenzová/Anna Pospíšilová a nasazený pár č. 5 Markéta Svozilová/Kylie Neuschaferová. První set byl celkem jednoznačnou záležitostí s vítězným koncem pro Svozilovou s Neuschaferovou. 21:15. V druhém setu mírně favorizovaná dvojice Lorenzová/Pospíšiová zlepšila svou hru a s přehledem set získala 21:16. Finálový zápas tak dospěl do velmi dramatického tiebreaku, kde do posledního míče nebylo jasné, kdo zvítězí. Zápas plný tvrdých smečí, úžasných podání, příjmů a dokonalých obran, hraný v neuvěřitelném tempu pro sebe nejtěsnějším rozdílem 15:13 získaly turnajové jedničky Andrea Lorenzová a Anna Pospíšilová, které se tak staly celkovými vítězkami turnaje. Zápas rozhodoval 1. rozhodčí M. Černý a 2. rozhodčí M. Vilček, dozoroval hlavní rozhodčí turnaje B. Janouch. 

„Podle mého mínění jsme procházely celkem těžkým pavoukem a žádný zápas nebyl zadarmo, což bylo vidět na skóre jednotlivých zápasů. Většinou jsme první set strašně dostaly a pak jsme často otáčely druhý set i tiebreak. Jsem ale ráda za ty těžké zápasy, kterými jsme si prošly, bylo to skvělé. Jsem spokojená. V Karlových Varech se nám líbilo, na kurtech je skvělý písek, takový skákavý (smích),“ zhodnotila turnaj Andrea Lorenzová a její parťačka Anna Pospíšilová dodala. „Vidím to úplně stejně. Na to, že jsme byly první nasazený pár, tak jsme měly těžkou cestu, hodně těžkou, ale zvládly jsme náročné tiebreaky, otáčet zápasy a jsme za to rády. Povedlo se.“

  1. Andrea Lorenzová / Anna Pospíšilová (BVŠP/TJ Sokol Brno I)
  2. Markéta Svozilová / Kylie Neuschaeferová (TJ Sokol Brno I/BEACH ACADEMY VIKTORIA BRNO)
  3. Valerie Dvorníková / Michaela Břínková (TJ Sokol Brno I/BEACH ACADEMY VIKTORIA BRNO)
  4. Magdalena Dostálová / Tereza Francová (Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

Jménem pořadatele bych rád poděkoval všem zúčastněným párům a rozhodčím za předvedené výkony, díky kterým se turnaj velice vydařil. Drobné ceny pořadatele předali vítězným párům jednatelé pořádajícího klubu Vk Karlovy Vary z.s. Karolína Walterová a Jiří Vondráček. Za podporu chci poděkovat sponzorům turnaje: SKUPINA ČEZ, UNIQA, Mikasa, Gala, Mizuno, NSA, ČESKÝ VOLEJBAL / BEACH VOLEJBAL a partnerům pořádajícího klubu VK Karlovy Vary z.s., Statutárnímu městu Karlovy Vary a Karlovarskému kraji.

Rád bych jménem pořádajícího klubu všechny pozval na další beachvolejbalový turnaj Českého poháru U16 dívek, konaný 24. 6. 2023 ve volejbalovém areálu VK Karlovy Vary z.s. v Karlových Varech – Tuhnicích.

Autor: Jiří Vondráček, Volejbalový klub Karlovy Vary z.s.

Český pohár 2* mužů - Praha (Strahov)

První červnový víkend se na Strahově pořádala dvojhvězda mužů Českého poháru. Hrál se systém 32 dvojic v hlavní soutěži, a tak se celý turnaj protáhl na necelé tři dny včetně kvalifikace. Počasí vcelku přálo, krom pár mráčků, které se tu a tam objevily v páteční den kvalifikace, od sobotního rána vcelku „azuro“. Samotné zápasy pak nabídly spoustu zajímavého a krásného beachvolejbalu, jelikož nemalý počet zápasů v pavouku vyústil k rozhodnutí až v samotném tiebreaku. Třetích setů bylo k vidění hned několik a ten nejzajímavější samozřejmě ve finále, ve kterém se utkali M. Džavoronok/Maňas a Williams/Kufa. Nakonec triumfoval Leo s Robem a Sokolští se pro tentokrát museli smířit s druhým místem. Souboj o třetí místo proběhl mezi dvojicemi Ježek/Waber a Šulc/Hladík. Jéža s Vencou však nepolevili svým nasazením a Máru s Martinem udolali ve dvou setech.

  1. Leo Williams / Robert Kufa (RSA/Beach Service club)
  2. Matyáš Džavoronok / Patrik Maňas (TJ Sokol Brno I)
  3. Matyáš Ježek / Adam Waber (VK Odolena Voda/BVŠP)
  4. Marek Šulc / Martin Hladík (VK Lvi Praha/VK Odolena Voda)

Kompletní výsledky ZDE

My děkujeme všem za účast a zase příště!

Autor: Matěj Brož

Lemansport Letní pohár žen – Praha (Braník)

O víkendu 3. - 4. června proběhl Lemansport Letní pohár žen v ABC Braníku. Celý víkend bylo nádherné počasí a 24 dvojic zápasilo o postup do druhého dne.

V neděli se turnaj dohrával o konečná umístění. Zvítězila dvojice Knoblochová/Cyrani, druhé místo patří dvojici Urešová/Krupařová. O třetí místo se strhla úžasná bitva, kterou musel rozhodnout až třetí set. V něm nakonec 21:19 zvítězila dvojice Hrnčiarová/Holoubková.

  1. Michaela Cyrani / Lucie Knoblochová (BVŠP/VK Lvi Praha)
  2. Daniela Urešová / Jana Krupařová (TJ Tatran Střešovice/USK Pardubice)
  3. Tereza Hrnčiarová / Petra Holoubková (PBT)
  4. Lenka Mrázová / Iva Ackermanová (TJ Bižuterie/TJ Lokomotiva Liberec I)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Tomáš Jedlička

Český pohár dívek U18 - Vratislavice

Beach Volley Vratislavice n. N. pořádal 3. 6. 2022 celostátní Český pohár dívek kategorie U18. Páteční kvalifikace na hlavní soutěž ukázala mnoho bojovných utkání v celkem dobrých povětrnostních podmínkách s mírným větrem. Do hlavní soutěže postoupilo 7 týmů.

V sobotu, v hlavní soutěži pro 16 týmů, počasí přálo, po celý turnaj bylo takřka ideální beachové počasí. Hlavní soutěž byla ve skupinách vyrovnaná, v jedné skupině rozhodoval jeden míč o postupu do play-off. První kola play-off proběhla bez překvapení, urputně o každý míč se bojovalo v semifinále, v boji o třetí místo i ve finále.

Parádní beachvolejbal předváděly po celý turnaj celkové vítězky Nela Kinterová/Magdaléna Böhmová, když ve finále porazily pár Barbora Márová/Julie Novotná. Třetí místo vybojovaly v napínavém tie-breaku Monika Kleiblová/Kateřina Brunclíková. Z domácích týmů vybojovaly Natálie a Mariana Ďuroňovyhezké 5. místo, Klárka Jachanová s Ivčou Linhartovou obsadily 13. místo.

  1. Nela Kinterová / Magdalena Bohmová (BVŠP)
  2. Barbora Márová / Julie Novotná (S V B C/BVŠP)
  3. Monika Kleiblová / Kateřina Brunclíková (TJ Sokol Brno I/VK Dukla Liberec)
  4. Adéla Kejřová / Lenka Ruckensteinerová (SK Hamr/Beach club Harcov-Liberec)

Kompletní výsledky ZDE

V kvalifikaci i hlavní soutěži hráčky ocenily zajištěné otáčení skóre, regionální limonády Kitl, pro každého pamětní nebo vítězné medaile, poháry, věcné ceny právě od společnosti Kitl a Preciosa. Fotografie od Štěpána Patery a Vendy Řezníčková budou na www.beachvratislavice.cz

Bylo příjemné slyšet, že se pořadatelství líbilo a že se hráčky do Vratislavic n. N. rády vracejí a příště určitě přijedou.

Autor: Jan Kvapil

Český pohár dívek U16 - Brno (Sokolák)

V pátek 2. 6. 2023 ve 13 hodin začala v beachvolejbalovém areálu Sokolského koupaliště kvalifikace Župního přeboru ŽJM – Český pohár kategorie děvčat do 16 let, která byla naplněna na maximální počet 18 týmů. Ty sehrály šest skupin po třech a následně první a druhý ze skupiny rozhodující zápas o postup do sobotní hlavní soutěže.

V sobotu, opět za nádherného počasí, děvčata odehrála hlavní soutěž modelem H16m-skup, pro 16 týmů. Do semifinálových zápasů se probojovaly dvojice Monika Entlicherová/Kateřina Staňková, která podlehla 0:2 dvojici Emily Moserová/Rozálie Pazderová, druhé semifinále ovládla dvojice Růžena Procházková/Ema Šebová, která porazila domácí dvojici ze Sokola Brno I Kateřina Kleiblová/Aneta Glotzmannová.

V zápase o třetí místo domácí pár Kateřina Kleiblová/Aneta Glotzmannová zvítězil nad dvojicí Monika Entlicherová/Kateřina Staňková. Ve finále nestačily Emily Moserová a Rozálie Pazderová na vítězky turnaje, Růženu Procházkovou s Emou Šebová.

  1. Růžena Procházková / Ema Šebová (BVŠP)
  2. Emily Moserová / Rozálie Pazderová (SK UP Olomouc)
  3. Kateřina Kleiblová / Aneta Glotzmannová (TJ Sokol Brno I)
  4. Monika Entlicherová / Kateřina Staňková (Beachklub Ládví)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Kateřina Džavoronoková

Český pohár chlapců U16 - Kutná Hora

Areál na kutnohorské plovárně přivítal celostátní kolo žáků kategorie U16. Přihlásilo se 17 týmů, takže se v pátek musela konat kvalifikace za účasti čtyř dvojic systémem 2KO, přičemž postupovaly tři. V sobotu do hlavní soutěže nastoupilo pouze 14 dvojic (1 dvojice se omluvila sms, druhá vůbec). Systém čtyř skupin tím zrychlil a první čtvrtfinále začalo ve 14 hodin. 

V nich byly nakonec vidět nejvyrovnanější zápasy celého turnaje a hned dvě ze čtyř musel rozhodnout tiebreak. Semifinálové boje ukázaly papírové předpoklady a mezi poslední čtyři dvojice se probojovaly tři nejvýše nasazené. Finále nakonec jasně ovládl nasazený tým č. 1 Vašut/Ibrahim ze strahovského oddílu.

Po celou dobu turnaje panovala příjemná atmosféra, kterou zakončili samotní semifinalisté, kteří se vzájemně vyhlásili a doprovodili na stupně vítězů.

  1. Theodor Vašut / Adrian Ibrahim (Beachclub Strahov)
  2. Petr Toufar / Josef Havelka (BVŠP)
  3. Karel Krčmář / Kryštof Macháček (BVŠP)
  4. Filip Soukup / Martin Koupšet (Beach Service club)

Kompletní výsledky ZDE

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018