23.8.2022

UNIQA MČR kategorie U22 zná své vítěze, odehrány jsou i další Letní poháry žen

Další z vrcholů české Národní tour 2022 v beachvolejbalu je za námi. Kategorie U22 si to tentokrát o mistrovské vavříny rozdala v malebném areálu Aquaparku Vodní ráj v Jihlavě a hlavně na centrkurtu na jihlavském Masarykově náměstí. Poslední body do republikového žebříčku dospělých se sbíraly i v rámci Letních pohárů v Brně a Vratislavicích.

U22

UNIQA MČR v beachvolejbalu mužů a žen do 22 let je u konce. Šestnáct nejlepších párů z celé České republiky se utkalo na jihlavském písku o titul mistrů/mistryň pro rok 2022. Po odehrání zápasů během úvodního pátečního dne zůstalo v turnaji 12 dvojic v každé kategorii. Ty se během sobotních duelů snažily probojovat mezi čtveřici nejlepších týmů.

Nedělní finálový den, který se odehrával na centrkurtu na Masarykově náměstí přinesl především v zápasech o umístění napínavé tiebreakové duely. Skvělou atmosféru umocňovali fanoušci na zaplněných tribunách. Odměnou pro všechny účastníky bylo i slunečné počasí, které dodalo finálovým duelům správný beachvolejbalový nádech.

Na závěr bychom rádi poděkovali všem hráčům a hráčkám za předvedené výkony, rozhodčím a delegátovi turnaje za profesionální přístup, organizačnímu týmu BeachVolley SPORT včetně dobrovolníků, díky kterým měla organizace celého UNIQA MČR nadstandardní úroveň a samozřejmě také partnerům akce, díky kterým se celý turnaj mohl uskutečnit.

Nezbývá nám než popřát všem hodně štěstí do dalších turnajů, gratulujeme vítězům a těšíme se příští víkend (26. - 28. 8.) opět na viděnou v Jihlavě v rámci UNIQA MČR mužů a žen - kategorie dospělých. Byla to jízda - bude to jízda!

ženy U22:

  1. Julie Honzovičová / Kylie Neuschaeferová (PVK Olymp Praha/Beach Academy Viktoria Brno)
  2. Anna Pavelková / Kateřina Pavelková (SVBC)
  3. Alžběta Tomášová / Klára Selicharová (TJ Sokol Brno I), Beáta Ročková / Markéta Příhodová (Beach Service club)

Kompletní výsledky ZDE

muži U22:

  1. Tadeáš Trousil / Tomáš Semerád (BVŠP)
  2. Jan Berčík / Matěj Ruml (PBT)
  3. Václav Kurka / Jindřich Zavadil (Beachclub Strahov/PBT)
  4. Ondřej Heřman / Martin Douda (Beach Service club/Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: BVS

Vratislavický Letní pohár žen – Liberec (Vratislavice)

Vratislavický Letní pohár žen byl jednou z posledních možností, jak získat potřebné body pro UNIQA MČR, které se koná 26. 8. 2022 v Jihlavě. Poněvadž byl souběžně s tímto turnajem i Letní pohár v Brně, nemusela proběhnout páteční kvalifikace.

Radostí pro organizátory bylo přihlášení více „domácích“ hráček do turnaje. Jejich konečné umístnění v turnaji, a hlavně předvedená hra znova ukázala, že se mohou směle měřit v těchto turnajích s ostatními týmy. Skončily těsně před branami semifinále a juniorská dvojice sehrála vyrovnané sety, kdy až v koncovkách podlehla mnohem zkušenějším.

Už ve skupinách docházelo k velmi vyrovnaným zápasům, natož pak v play-off, kdy v prvním kole se většina rozhodovala v těsných koncovkách. V bojích o semifinále potvrzovaly výše nasazené dvojice svoji aktuální výkonnost, nicméně až v tie-breaku si účast vybojovaly Křížová / Šotkovská proti Krupařová / Vovková. Hezký, napínavý zápas.

V semifinále si Šeredová a Komárková celkem s přehledem poradily s Křížovou se Šotkovskou, druhé semifinále (Šafránková / Marcelová - Pluhařová / Lorenzová) bylo napínavé až do posledního míče v tie-breaku. Ve finále potvrdila nejvyšší nasazení dvojice Šeredová / Komárková, která uspěla proti Pluhařové s Lorenzovou. V souboji o třetí místo, jak jinak než v tie-breaku, byl úspěšnější pár Šafránková / Marcelová. K vidění byl parádní ženský beachvolejbal.

Turnaj byl určitě dobrou přípravou na UNIQA MČR nebo kvalitním zahráním. Hráčky byly spokojeny s ovocem zdarma i s domácím švestkovým koláčem Ály Rychnové. První tři týmy dostaly medaile, poháry, beach tílka domácího klubu a ceny sponzorů. Počasí i přes problematickou předpověď bylo solidní. Děkujeme! A velké poděkování všem hráčkám za účast a za fair-play jednání, které bylo příkladem pro zapisovatelky z řad kadetek. Těšíme se na další setkání.

  1. Lucie Šeredová / Anna Komárková (TJ Sokol Žižkov I/VK Brno)
  2. Tereza Pluhařová / Andrea Lorenzová (VK Brno/BVŠP)
  3. Petra Šafránková / Jaroslava Marcelová (SK Beachklub Praha)
  4. Anna Křížová / Anna Šotkovská (Beachklub Ládví/VK Dukla Liberec)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Jan Kvapil

Letní pohár žen - Brno (Olympia)

  1. Ivana Cebáková / Anna Širůčková (Beach Academy Viktoria Brno/VK KP Brno)
  2. Markéta Stará / Štěpánka Šťastná (TJ Sokol Brno I/Happy Sport Opava)
  3. Tereza Ostranská / Kateřina Muzikářová (TJ Sokol Šlapanice/TJ OP Prostějov)
  4. Lucie Grančaiová / Veronika Grančaiová (Beach Academy Viktoria Brno)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Martin Mach

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018