Reprezentace
9. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
10. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
16. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - AUT
Reprezentace
18. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - ROU
Reprezentace
18. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - EST
Reprezentace
19. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - MKD
Reprezentace
24. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - LUX
Reprezentace
25. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - ESP
Reprezentace
25. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - UKR
Reprezentace
26. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - SLO
Reprezentace
30. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - FIN
Reprezentace
31. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - UKR
Reprezentace
1. 6. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - BEL
Reprezentace
1. 6. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - ROU
ČVS
1. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Karlovy Vary
ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
20.6.2023

Ve finále Českého poháru žen 3* dravé mládí přelstilo turnajové jedničky

Skvělé beachvolejbalové výkony a rozmanité počasí nabídl další víkend na Národní tour. A bylo se na co se dívat - první tříhvězdičkový Český pohár žen v Nymburce a k tomu dalších osm turnajů napříč všemi kategoriemi.

Český pohár žen 3* - Nymburk

Turnaj byl skvělou propagací beachvolejbalu v této kategorii. Beachvolejbalistky už od zahájení páteční kvalifikace byly nažhaveny poprat se o úspěch. Kvalifikační boje byly urputné a holky se překonávaly ve vidině postupu do hlavní soutěže. Kvalifikace se zúčastnilo 12 týmů a do hlavní soutěže postoupilo nakonec sedm dvojic. V hlavní soutěži jsme mohli vidět 24 dvojic. Systém tohoto turnaje se hrál na dvě prohry. Sobotní porce utkání byla vydatná a holky se musely vypořádat s proměnlivými povětrnostními podmínkami. Chvílemi hezky, teplo, naopak někdy déšť a bouřka, dokonce i chvilkové přerušení hry. Počasí si v sobotu s hráčkami hrálo, přesto hráčky hrály jako o život. Závěrečné boje byly opravdu nádherné a zklamaní poražených, které se nedostaly do nedělních bojů, bylo evidentní.

Nedělní zápolení ve čtvrtfinále, za nádherného počasí, bylo opět skvělou přehlídkou výborného beachvolejbalu žen. Závěrečná osmička skládající se z těchto párů Svozilová / Neuschaeferová, Dunárová / Resová, Dvorníková / Břínková, Cebáková / Širůčková, A. Pavelková / K. Pavelková, Pospíšilová / Lorenzová, Honzovičová / Žolnerčíková a Ročková / Příhodová, přinesla skvělou podívanou. V sítu vyřazovacích bojů se nakonec prosadily vesměs brněnské týmy, které obsadily všechny nejlepší pozice. Ve velmi napínavých semifinále se do boje o zlato probojovaly páry Svozilová/Neuschaeferová proti páru Dunárová / Resová. O bronz si to rozdaly dvojice Dvorníková / Břínková a Cebáková / Širůčková.

Utkání o bronz zjevně poznamenalo zklamání ze semifinálových proher, což vedlo ke zhoršení kvality. Dvorníková s Břínkovou byly přeci jen přesnější, nedaly soupeřkám příliš šancí a získaly zaslouženě bronz.

Finále bylo výrazně kvalitnější a hlavně napínavější. Holky se přetahovaly o vedení, předváděly nádherné beachvolejbalové momenty, dlouhé výměny, které diváci bouřlivě oceňovali. Hrál se krásný ženský beachvolejbal. První set urvaly ve vyrovnané koncovce pro sebe hráčky Svozilová / Neuschaeferová. Druhý set byl opět vyrovnaný s krásnými výměnami, který ve svůj prospěch získala naopak dvojice Dunárová / Resová. Stav byl tudíž 1:1 a šlo se do rozhodující třetí sady. Boj o zlato nakonec ovládly Svozilová s Neuschaeferovou, když ukázaly svoji sílu a hned od úvodu se dostaly do vedení, které už nepustily z ruky a zaslouženě nad dobře hrající Dunárovou s Resovou vyhrály a získaly pro sebe cenné vítězství. Byl to opravdu nádherný boj o každý míč za nádherného počasí a za super divácké kulisy. Závěrečné vyhlášení bylo oslavou beachvolejbalu žen.

  1. Markéta Svozilová / Kylie Neuschaeferová (TJ Sokol Brno I/Beach Academy Viktoria Brno)
  2. Miroslava Dunárová / Daniela Resová (TJ Sokol Brno I)
  3. Valerie Dvorníková / Michaela Břínková (TJ Sokol Brno I/Beach Academy Viktoria Brno)
  4. Ivana Cebáková / Anna Širůčková (Beach Academy Viktoria Brno/VK Brno)

Kompletní výsledky ZDE 

Turnaj se hrál pod hlavním partnerem, tj. pod záštitou města Nymburk a za přispění dalších partnerů turnaje: Model, Metrostav, Donauchem, Podlahy Korec, Dagros a Parker. Turnaj organizoval klub Volleyball Nymburk v čele s jeho zástupci Vojtěchem Věchtem a Jindřichem Lickem.

Turnaj žen ČP*** byl skvělou propagací beachvolejbalu žen, který přinesl opravdu nádherné a vrcholné sportovní výkony. Věřím, že děvčatům se turnaj líbil a odvážejí si krásné sportovní zážitky.

Autor: Mgr. Jindřich Licek

Letní pohár mužů - Nedvězí u Prahy

Sportovní úroveň turnaje byla na Letní pohár velmi vysoká. Mezi hráči se dalo najít několik bývalých, jak dospělých, tak mládežnických mistrů republiky a reprezentantů, a samozřejmě i pár extraligových šestkařů. Na mužském turnaji se oproti ženskému moc diváků nesešlo, ale i tak se většině hráčů v obklopení stromů a přírody v areálu líbilo a byli rádi, že na turnaj přijeli.

  1. Daniel Fabikovič / Richard Struška (Blue Volley Ostrava)
  2. Jiří Mikulenka / František Knobloch (TJ Sokol Dobřichovice/Beachclub Strahov)
  3. Filip Rieger / Martin Pihera (VK Hronov/BVŠP)
  4. Jan Štefko / Jakub Gála (USK Slávia Ostravská Univerzita/Kladno volejbal cz)

Kompletní výsledky ZDE 

Autor: Daniel Kolouch

Český pohár chlapců a dívek U20 – Praha (Ládví)

O prodlouženém víkendu 16. - 18. června 2023 hostil Beachklub Ládví turnaj Českého poháru U20 chlapců a dívek. Turnaj otevřela v pátek v odpoledních hodinách kvalifikace chlapecké kategorie a v neděli večer již bylo dohráno všech 84 utkání v obou kategoriích a bylo rozhodnuto o celkovém pořadí.

Chlapecká část turnaje započala v pátek v 15 hodin. Před samotnou hlavní soutěží proběhla kvalifikace, kde osm týmů bojovalo o šest postupových míst do hlavní soutěže. Hlavní soutěž, která se konala v sobotu od 9 hodin, přivítala osm nejlepších dvojic dle vstupních bodů a jednu dvojici s divokou kartou (DKA). O celkovém pořadí bylo rozhodnuto krátce po 18. hodině. Během dne hráče několikrát překvapila krátká přeháňka, ale utkání se nepřerušovala a turnaj ubíhal v plynulém tempu.

  1. Teodor Schinko / Ondřej Kuliš (BVŠP)
  2. Ondřej Neumann / Ruben Bartek (Beachclub Strahov)
  3. Jan Neuschaefer / Filip Rydval (BVŠP)
  4. Tadeáš Milichovský / Matyáš Pokorný (VK Brno)

Kompletní výsledky ZDE

Společně s hlavní soutěží chlapců bojovaly dívčí páry na zadních kurtech areálu v kvalifikaci o postup do neděle. V kvalifikaci se sešlo celkem 16 dvojic, z nichž po 20 utkáních vzešlo 6 postupujících do hlavní soutěže a jeden „lucky loser“. Hlavní soutěž započala v 9 hodin a přivítala 15 dvojic (jedna dvojice se odhlásila) – 8 na základě vstupních bodů, jednu s divokou kartou (DKP) a 7 z kvalifikace. Poslední ze zápasů, konkrétně o 3. místo, skončil po tiebreaku kolem 19. hodiny.

  1. Amálie Báčová / Jana Mrkvičková (BVŠP)
  2. Elena Svobodová / Adéla Petříková (BVŠP)
  3. Agáta Dušková / Amálie Ebertová (BVŠP)
  4. Tereza Novotná / Radka Veselá (S V B C)

Kompletní výsledky ZDE 

Lemansport Český pohár dívek U18 – Praha (Braník)

Český pohár kategorie U18 dívek v ABC Braníku odstartoval páteční kvalifikací a pokračoval sobotní hlavní soutěží. Z kvalifikace postoupilo z 18 týmů šest do sobotního dne. V sobotu ráno se za krásného počasí rozběhla hlavní soutěž. Na konci skupinové fáze přišla první z několika sobotních bouřek. Po odehraných skupinách se dostalo k slovu vyřazovací část. První dva týmy ze skupin se mohly těšit na čtvrtfinále. Za aprílového počasí turnaj pokračoval do finálových utkání.

V semifinále se stala málo vídaná věc a to skreč obou utkání. Takže do finále postoupila Jana Mrkvičková s Amálií Báčovou a Lenka Ruckesteinerová s Adélou Kejřovou. Finále se odehrálo znovu ve velkém dešti a holky zaslouží uznání za předvedenou hru.

  1. Jana Mrkvičková / Amálie Báčová (BVŠP)
  2. Lenka Ruckensteinerová / Adéla Kejřová (Beach club Harcov-Liberec/SK Hamr)
  3. Barbora Márová / Julie Novotná (S V B C/BVŠP)
  4. Emma Basarabova / Susanna Faganello (BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE 

Autor: Tomáš Jedlička

Český pohár chlapců U18 – Jihlava

V pátek 16. června byla na Vodním ráji v Jihlavě od 16hodin zahájena kvalifikace, kterou odehrálo 11 týmů, z toho dva ze Slovenska. Oba slovenské páry se dostaly do sobotní hlavní soutěže.

V sobotní hlavní soutěži nastoupilo všech 16 párů. Celý den byla k vidění krásná utkání se spousty zajímavými výměnami. Ani tentokrát se turnaj neobešel bez deště, který nahradil pokropení kurtů, zbytek dne bylo převážně slunečno. Favoritem turnaje byl nasazený pár Vojtěch Pavlusek/Vojtěch Votava s 862 body, kteří svou pozici ve finále jednoznačně obhájili a stali se vítězi celého turnaje v Jihlavě, když porazili pár Tobiáš Přichystal/Mikuláš Plšek. Během celého turnaje bylo k vidění mnoho krásných zápasů i tiebreků, proto konec celého turnaje se blížil k 20 hodině.

  1. Vojtěch Pavlusek / Vojtěch Votava (BVŠP)
  2. Tobiáš Přichystal / Mikuláš Plšek (BVŠP/Beachpoint)
  3. Marek Kučera / David Zimmermann (BVŠP)
  4. Adam Konrád / Theodor Vašut (Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE 

Autor: Zdeněk Mandl

Český pohár dívek U16 – Plzeň (Prokopávka)

Turnaje se účastnilo 27 týmů z 16 klubů. Soutěž se nesla v přátelské atmosféře. Hrací dny provázelo velmi slunečné počasí, především v hlavní soutěžní den byly vysoké teploty, naopak v kvalifikační den několikrát hráčky překvapil silnější nárazový vítr.

Sobotní kvalifikace se zúčastnilo 17 týmů. Do hlavní soutěže postoupilo 6 nejlepších dvojic z kvalifikačního dne. Postupujícími byly: Karolína Kejvalová / Stela Hummelová, Emma Kavanová / Alice Durčáková, Kristýna Hamplová / Nikola Rydvalová, Nikola Sedláčková / Laura Bubnová, Lucie Jandová / Veronika Šedivá, Luisa Jeřichová / Lucie Koldovská.

Ze základních skupin hlavní soutěže postoupily: Ema Šebová / Růžena Procházková, Andrea Matějíčková / Lucie Kratochvílová, Tereza Nachtneblová / Žofie Heroutová, Anna Ruckensteinerová / Aneta Voborníková, Monika Entlicherová / Kateřina Staňková, Klára Kopřivová / Natálie Novotná, Viktorie Dostálová / Eva Sekyrová, Emma Kavanová / Alice Durčáková.

Ve vyrovnaném semifinále nakonec zvítězila 2:0 Ema Šebová s Růženou Procházkovou nad dvojicí Anna Ruckensteinerová / Aneta Voborníková, stejně se dařilo i Kláře Kopřivové s Natálií Novotnou v utkání s Viktorií Dostálovou a Evou Sekyrovou.

Zápas o 3. místo nabídl dva napínavé sety plné vybojovaných míčů, které ve svůj prospěch nakonec proměnila dvojice Anna Ruckensteinerová / Aneta Voborníková.

Přestože finálové utkání proběhlo v režii klubových týmů Beachvolejbalové školy Praha, tiebreak zápas nepřinesl. Na týmu Ema Šebová / Růžena Procházkovábyla znát únava a také dívky nenašly recept proti zvolené taktice svých klubových spoluhráček. Pro vítězství 2:0 (21:9, 21:18) si tak dokráčela dvojice Klára Kopřivová / Natálie Novotná. „Jsme rády, že se nám zde podařilo zvítězit. Turnajem jsme prošly bez ztráty setu, přesto jsme se v některých hodně tahaly o každý bod. Jsme rády,“ zhodnotila turnaj vítězná dvojice.

  1. Klára Kopřivová / Natálie Novotná (BVŠP)
  2. Růžena Procházková / Ema Šebová (BVŠP)
  3. Anna Ruckensteinerová / Aneta Voborníková (TJ Turnov/SK Kometa Praha)
  4. Viktorie Dostálová / Eva Sekyrová (Beach Academy Viktoria Brno/Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE 

Zvláštní poděkování potom patří našim partnerům, především PT Servis, Best Body a městskému obvodu UMO 1 za věnované ceny do turnaje a zastupiteli městského obvodu UMO 1 za návštěvu a předání cen vítězným týmům.

Autor: Zdeněk Ulm

Český pohár chlapců U16 - Pardubice

Český pohár kategorie U16 chlapců startoval nedělní hlavní soutěží. Na turnaj se sjela celá řada týmů z různých koutů ČR (Opava, Brno, Praha). Za krásného počasí se rozběhla hlavní soutěž. Po odehraných skupinách byla na programu cvyřazovací část. První dva týmy ze skupin se mohly těšit na čtvrtfinále. Stále za parádního počasí, výborného beachvolejbalu a příjemného občerstvení turnaj pokračoval do finálových utkání.

V semifinále se utkala domácí dvojice Honc/Mergl s párem Soukup / Koupšet. Domácí hráči, hrající ve velké pohodě, si každý set vybudovali mírný náskok, který jim vydržel do konce obou setů. Utkání mezi dvojicemi brněnského klubu Start B6, Beran / Vokřínek a Šimko / Tesáček, bylo vyrovnané vždy jen do půlky setu, pak už svoje zkušenosti zužitkovala starší dvojice Beran/Vokřínek a utkání ovládla.

Ve finále domácí dvojice Honc/Mergl vyzvala kluky z Brna Berana s Vokřínkem. Domácí půda svědčila první jmenované dvojici a bez ztráty setu se nakonec radovali z prvního místa. Třetí příčku si odvezla dvojice Soukup / Koupšet, protože brněnský pár už po velkém třídenním herním vytížením do utkání nenastoupil.  

  1. Lukáš Mergl / Filip Honc (Beachpoint)
  2. Michal Beran / Josef Vokřínek (START B6)
  3. Filip Soukup / Martin Koupšet (Beach Service club)
  4. Martin Šimko / Kamil Tesáček (START B6/VK Brno)

Kompletní výsledky ZDE 

Děkujeme fanouškům, sponzorům a hlavně hráčům za neděli plnou bojovného beachvolejbalu.

Autoři: David Paris, Ondřej Kolder

Český pohár chlapců U16 - Liberec

Sobotní kvalifikace neproběhla z důvodu málo přihlášených týmu. Celý nedělní turnaj naštěstí svítilo sluníčko a nebyl na obloze ani mráček a bylo teplo. Celkem do hlavní soutěže bylo přihlášeno 11 týmů, hrálo se ve čtyřech skupinách po třech týmech, s tím že v první skupině byly pouze dva týmy. Favoritem turnaje po bodové stránce byla dvojice kluků Samuel Rak a Samuel Tůma. Turnaj se celkově povedl, ale žádné překvapení se nekonalo.

Do semifinále postoupily čtyři nejvýše nasazené týmy, tak jak se od nich očekávalo. První semifinále vyhrál Samuel Rak a Samuel Tůma, když porazili dvojici Mikuláš Fiedler  / Lukáš Pešek 2:0 (21:11, 23:21). První set byl jednoznačný. Libereckým favoritům turnaje vycházelo vše, co zkusili. Zatímco druhý set byli jako vyměnění. Nic se jim nedařilo a od prvních bodů ztráceli. Nakonec se ale zvedli a dokázali otočit utkání ve svůj prospěch.

Druhé semifinále probíhalo v podobném duchu, ale tam se k žádnému dramatu neschýlilo. Dvojice Lukáš Novotný / Šimon Kuna jasně porazila Olivera Gernera s Kašparem Strnadem 2:0 a to poměrem 21:17 a 21:14.
Boj o třetí místo také dopadl, jak se předpokládalo. Bez větších problémů zvítězil pár Oliver Gerner / Kašpar Strnad, který přehrál své soupeře Mikuláše Fiedlera s Lukášem Peškem 2:0 (21:19, 21:16).
Do finále postoupili dvě nejlepší dvojice turnaje a tím pádem se očekávala vyrovnaná bitva. A tak tomu i bylo. První překvapení turnaje bylo otočení zápasu z 18:16 na 18:21 v prospěch Lukáše Novotného a Šimona Kuny. Ale poté se Samuelové Rak a Tůma nastartovali, přestali kazit a ovládli jasně druhý set 21:12. Tím pádem se šlo do tiebreaku, kde se celou dobu oba páry přetahaly o body, avšak v koncovce se ukázal klid a zkušenost domácí dvojice Rak / Tůma, která zvítězila 15:13.

  1. Samuel Rak / Samuel Tuma (Beach club Harcov-Liberec)
  2. Lukáš Novotný / Šimon Kuna (Beachclub Strahov)
  3. Oliver Gerner / Kašpar Strnad (Beachclub Strahov)
  4. Mikuláš Fiedler / Lukáš Pešek (Beach Service club)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Beachclub Liberec

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Martina Demara vystřídá na lavičce volejbalistů liberecké Dukly Alessandro Lodi. Italský světoběžník, který střídavě vedl muže nebo ženy ve...

 
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018