26.7.2022

Víkend patřil Letním pohárům, nejvíce dvojic zamířilo do pražských Střešovic

Za námi je další víkend a s ním další porce beachvolejbalových turnajů pod taktovkou české Národní tour 2022. Postupně se odehráli Marazzi – PBT - Letní pohár mužů a žen, další Letní poháry dospělých hostily Mokrá-Horákov a Kutná Hora, chlapci U18 si dali dostaveníčko na Kadetském poháru v Brně na ZŠ Vejrostova.

Marazzi – PBT - Letní pohár žen a mužů - Praha (Střešovice)

Prague Beach Team nás o víkend uvítal ve svém areálu na Střešovicích. V pátek začal kvalifikací na Marazzi Letní pohár žen, který se konal v sobotu, a víkend ukončil Letním pohárem mužů. Finálový zápas žen se odehrál mezi dvojicemi Honzovičová / Neuschaeferová a Šeredová / Komárková. První set se protáhl do 27:25, v druhém setu vyhrála Julie s Kylie již s rozdílem čtyř bodů a staly se tak vítězkami turnaje. Medaile za třetí místo si domů odvezly Pluhařová/Lorenzová. Sobota skončila napjatým tiebreakem (17:19) o postup do hlavní soutěže mužů mezi páry Neuschaefer / Schinko a Šépka / Beneš.

  1. Julie Honzovičová / Kylie Neuschaeferová (PVK Olymp Praha/Beach Academy Viktoria Brno)
  2. Lucie Šeredová / Anna Komárková (TJ Sokol Žižkov I/VK Brno)
  3. Tereza Pluhařová / Andrea Lorenzová (VK Brno/BVŠP)
  4. Anna Šotkovská / Radka Veselá (VK Dukla Liberec/BVC Chodov)

Kompletní výsledky ZDE

Neděle už patřila mužům. Stejně jako ženy společně zápolili systémem modifikovaných skupin s následným play off. Na turnaji zazářila dvojice juniorů Krča / Pražan a odváží si domů zlato - ztratila jediný set proti Williams / Goldschmidt. Ti si nakonec odvážejí čtvrté místo po skreči posledního zápasu.

  1. Jan Krča / Matěj Pražan (VK Lvi Praha/Beachclub Strahov)
  2. Tomáš Červa / Jakub Tesárek (TJ Slavia Liberec)
  3. Tomáš Pála / Ondřej Šotola (Beachclub Strahov/SK Beachklub Praha)
  4. Leo Williams / Grant Goldschmidt (ZAF)

Kompletní výsledky ZDE

Letní pohár mužů - Mokrá-Horákov

Po dvou měsících návrat na místo činu do krásného areálu koupaliště Mokrák v obci Mokrá-Horákov. Tentokrát v kategorii mužů. Počasí opět přálo, po všechny tři dny víkendu 22. -24. 7. panovalo tropické počasí s teplotami nad 30 stupňů. Přihlásilo se 17 týmů. V pátek odehrály čtyři týmy kvalifikaci o tři postupová místa.

V sobotu v devět hodin začala hlavní soutěž na dvou kurtech za plného provozu koupaliště. Zápasy byly vyrovnané, kluci si nic nedarovali, tomu odpovídá hromada zápasů rozhodnutých v tiebreaku. Přesto se stihlo odehrát všech 26 naplánovaných zápasů s ukončením před osmou hodinou večerní. Do neděle postoupilo šest týmů, dva přímo do semifinále, čtyři týmy si zahrály o zbývající dvě místa v semifinále.

V boji o třetí místo byla úspěšnější dvojice mladých nadějných hráčů Michal Přibyl / Jakub Malík nad dvojicí David Svrček / Tomáš Pavelek. V boji o zlato nakonec zvítězil mladý nadějný tým z Ostravy ve složení Jan Štefko a Richard Struška nad mladými nadějemi z Prahy, Vojtěchem Poledníkem a Kryštofem Němcem. Hra byla vyrovnaná, kluci se tahali o každý míč, o náročnosti turnaje ve vysokých teplotách svědčí i zdravotní potíže v podobě křečí jednoho hráče z vítězného týmu.

To však nemění nic na faktu, že víkend se vydařil. Kluci byli nadšení z turnajových triček, které obdržel každý účastník turnaje, atmosféry před plným koupalištěm, hodnotnými cenami určenými pro týmy na prvních čtyřech místech a prize money, které se rozdělily mezi týmy na prvních osmi místech.

Nic se nedá vytknout organizaci, které se jako vždy profesionálně zhostil Jaroslav Pavlas se svým týmem a zázemí, které hráčům a organizátorům zajistil majitel koupaliště. Takže víkend si zajisté užili nejenom hráči a organizátoři, ale i návštěvníci koupaliště, pro které byly zápasy příjemným zpestřením dne. Na celý turnaj dohlížel zkušený rozhodčí Libor Přibyl.

  1. Jan Štefko / Richard Struška (USK Slavia OU/Blue Volley Ostrava)
  2. Vojtěch Poledník / Kryštof Němec (PBT)
  3. Michal Přibyl / Jakub Malík (Happy Sport Opava/Green Volley Frýdek-Místek)
  4. David Svrček / Tomáš Pavelek (BeachPunk Team/SK AZ Kylešovice)

Kompletní výsledky ZDE

Letní pohár žen - Kutná Hora

  1. Ivana Cebáková / Anna Širůčková (Beach Academy Viktoria Brno/VK KP Brno)
  2. Valentýna Hynková / Lucie Šauerová (BVŠP)
  3. Petra Šafránková / Jaroslava Marcelová (SK Beachklub Praha)
  4. Veronika Kleiblová / Alžběta Jagelská (TJ Sokol Brno I)

Kompletní výsledky ZDE

U18

Vejrostova Kadetský pohár chlapců U18 – Brno (ZŠ Vejrostova)

  1. Mikuláš Plšek / Tadeáš Milichovský (TJ Slavia Hradec Králové/VK Brno)
  2. Jaromír Novák / Adam Pařenica (VK Brno)
  3. Karel Tušek / Vojtěch Novotný (Beachclub Strahov)
  4. Josef Kučera / Adam Havlíček (BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Martin Mach

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018