3.8.2021

Známe beachvolejbalové mistry ČR pro rok 2021 v kategorii U18

Chodov u Karlových Varů je historicky jednou z bašt českého beachvolejbalu. Pravidelně se tu konají turnaje Českého poháru ve všech věkových kategoriích, a tak není náhodou, že se zde konalo i letošní UNIQA Mistrovství ČR do osmnácti let.

První srpnový víkend patřil z velké části hráčům a hráčkám ve věkové kategorii do osmnácti let. Malebný areál v Chodově u Karlových Varů hostil podobnou akci již po několikáté, a tak bylo předem jasné, že organizace bude na výbornou.

Turnaj dívek byl koncipován pro šestnáct párů, které se společně utkaly systémem na dvě porážky. Cesta obou finálových párů byla ta nejkratší, jaká jen mohla být. Obě dvojice vyhrály všechny své zápasy a nemusely se trápit v opravách. Sestry Pavelkovy projevovaly svou dominanci už od prvních zápasů a bylo předem jasné, že si jdou pro turnajový titul. I pár R. Veselá / L. Veselá postupoval turnajovým pavoukem s velkým přehledem a jediná komplikace nastala až v semifinále proti dvojici Novotná / Foxová. Tento zápas se musel rozhodnout až ve zkrácené hře, kde šťastnější byly sestry Veselé. To, s jakou jistotou dokráčely oba týmy do finále, slibovalo, že poslední zápas v turnaji bude velice vyrovnaný. Oba sety skončily takřka nejtěsnějším rozdílem a v obou případech byly vítězné pro pár A. Pavelková / K. Pavelková, který tak pro tento rok získává titul mistryň republiky v kategorii U18. Zápas o bronzové medaile byl v podání týmů z oprav. Nastoupily k němu Novotná s Foxovou proti Grančaiové se Selicharovou. V celém utkání tahala za delší část provazu druhá zmiňovaná dvojice a zaslouženě si tak dokráčela pro turnajový bronz.

  1. Anna Pavelková / Kateřina Pavelková (obě S V B C)
  2. Radka Veselá / Lenka Veselá (obě Beach volleyball club Chodov)
  3. Lucie Grančaiová / Klára Selicharová (Volejbal Přerov/Beachklub Ládví)
  4. Tereza Novotná / Žaneta Foxová (obě S V B C)

Kompletní výsledky ZDE

I chlapce čekal v Chodově u Karlových Varů turnaj o mistra ČR U18. Stejně jako v dívčí kategorii byl turnaj naplánován pro šestnáct vyvolených dvojic, které se spolu utkaly na dvě prohry. I v kategorii chlapců se oba finalisté dostali k poslednímu utkání bez jediné prohry. Fabikovič se Struškou měli cestu poměrně snadnou a svým soupeřům takřka nedali šanci. Zato Votava s Toufarem si cestou do finále prošli dvěma tiebreaky a boj o titul si vyloženě vybojovali. Tak jak byla pro oba týmy rozdílná cesta do finále, tak vypadal i boj o mistra republiky U18. Dvojice Fabikovič / Struška nedala svým sokům ani nejmenší šanci a po výhře 2:0 (10, 15) si velmi jistým krokem dokráčela pro republikový titul. Zápas o bronz také nepatřil k nejvyrovnanějším a vcelku v poklidu ho ovládla dvojice Rydval / Oliva, když ve dvou setech porazila pár Schinko / Kuliš.

  1. Daniel Fabikovič / Richard Struška (oba Blue Volley Ostrava)
  2. Antonín Votava / Martin Toufar (oba Beachvolejbalová škola Praha)
  3. Filip Rydval / Kryštof Oliva (Beachvolejbalová škola Praha/Beachclub Strahov)
  4. Teodor Schinko / Ondřej Kuliš (oba Beachvolejbalová škola Praha)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Martin Mach, foto BVC Chodov

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018