12.9.2020

Mistrovství Evropy U20 v beachvolejbale - Sokolské koupaliště Brno - 3. hrací den

Byla to v Brně „černá sobota“ českého beachvolejbalu a přitom začala jako den zalitý sluncem. Naše dvojice, které musely hrát 1. kolo, prošly do dalších bojů bez problémů. Pohroma přišla v 2. kole. Kromě dvojice Honzovičová / Šulcová turnaj pro ostatní skončil. Je pravdou, že nám los moc nepřál a naše dvojice dostaly, již takto brzy, za soupeře adepty na medaile. Bohužel 3. kolo bylo i konečnou pro již zmiňovaný pár Honzovičová / Šulcová.

Adam Štoček / Jindřich Zavadil

Naši hoši nevlétli na soupeře, tak jako minulé zápasy. Než se vzpamatovali, bylo po prvním setu. Druhý set již byl vyrovnaný a naši borci měli i setbol, který nevyužili, a soupeř je hned potrestal. Je to velká škoda, protože tady byl soupeř „hratelný“.

Ohlasy po utkání: „Skupinu jsme vyhráli, ale bohužel Lotyši nás přitlačili servisem. Je to velká škoda, protože si myslíme, že se přes ně dalo přejít. Ale byla to super mezinárodní zkušenost a atmosféra byla taky úžasná“.

  • Štoček / Zavadil – Stankevics / Rinkevics (LAT) 0:2 (15:21, 24:26)

 

Vít Beneš / Tadeáš Trousil

V prvním zápase Francouzi hodně našim hochům pomohli útoky do autu a výborný výkon ukázal Beneš v poli. Zápas proti Rakušanům už jim vůbec nevyšel. Soupeř je přečníval ve všech činnostech a nebylo pochybu, že i pro tuto naši dvojici turnaj končí.

Ohlasy po utkání: „Co říci, ten zápas s Rakušany nám vůbec nevyšel, první set jsme se ještě nějak zmátořili, ale ten druhý byl myslím se sedmičkou nebo nějak tak. Jinak turnaj jsme si užili, publikum super.“

  • Beneš / Trousil – Altwies / Patte (FRA) 2:0 (21:18, 21:17)
  • Grössing / Hammarberg (AUT) – Beneš / Trousil 2:0 (21:16, 21:8)

 

Jakub Šépka / Tomáš Semerád

Kluci dostali asi nejtěžší los, co mohli dostat. Nicméně po prvním jednoznačném setu ještě zabojovali, „urvali“ pro sebe druhý set. Nicméně Němci zlepšeným podáním nedovolili ve třetím setu našim postoupit do dalšího kola.

Ohlasy po utkání: „Na centru byla perfektní atmosféra a o to nás mrzí víc, že jsme nepostoupili, protože Němci se dali překonat. Možná rozhodl jejich o trochu lepší servis.“

  • Šépka / Semerád – Lorenz / Pfretzschner (GER) 1:2 (14:21, 21:15, 10:15)

Na závěr komentář vedoucího úseku beachvolejbalu a zároveň jednoho z trenérů chlapců, Ondřeje Vlčka: „Jak to zhodnotit, ještě trochu tady hrají roli emoce. Budu hodnotit pouze kluky. Nicméně přiznám se, že tři devátá místa, po těch všech problémech, které jsme měli před turnajem, hodnotím jako velmi solidní. Na druhou stranu říkám, že v případě dvojice Semerád/Šépka to beru já a také samotní aktéři utkání jako zklamání. Pokud bych měl hodnotit výsledky, tak to je těžké, protože všechny tři týmy až na jeden výpadek proti Nizozemcům odehráli svá utkání ve skupinách na jedničku. Pokud mám mluvit o nejnepovedenějším utkání, tak to je tiebreak Semeráda se Šépkou proti Němcům, tam byla znát velká nevyhranost a nezkušenost na takovýchto velkých akcích. Ta nás bohužel v tomto utkání dostihla, zamezila nám postup do neděle a tak i ambice na výsledek TOP 4. Jak již jsem řekl, první utkání Beneše s Trousilem proti Nizozemcům (1) se moc nepovedlo. Naopak jsem rád za výborné výkony proti Lotyšům, Španělům a Portugalcům, Francouzům, Izraelcům a dalším. Co se týče komplexně chlapecké reprezentace, tak si musíme po pravdě říci, že bez problému můžeme hrát proti týmům, kteří nemají vysoké blokaře. Důvodem je velký přetlak polařů a nedostatek již zmíněných blokujících hráčů. Pak se i v tréninkových skupinách těžko připravujeme na takto disponované týmy a  stejně tak máme problém s jejich obranou."

Michaela Břínková / Andrea Kinská

První zápas proti Francouzkám našim děvčatům vycházelo vše, výborná obrana v poli donutila soupeřky útočit často do autu. Těžký los je čekal v dalším kole. S nasazenými dvojkami se dostaly do třetího setu, ale tam již byly Nizozemky nad jejich síly.

Ohlasy po utkání s nizozemskou dvojicí: „Škoda, že jsme nezvládly ten tiebreak, ale měly jsme spolu asi tři nebo čtyři tréninky před šampionátem a vlastně jsme se sehrávaly během turnaje. Ač se to neříkalo nahlas, cítily jsme dost velký tlak a očekávání. Jinak turnaj jsme si užily a musíme říci, že publikum na Sokoláku bylo perfektní.“

  • Břínková / Kinská – Fabre / Dupin (FRA) 2:0 (21:17, 21:13)
  • Everaert / Bekhuis (NED) – Břínková / Kinská 2:1 (21:10, 17:21, 15:11)

 

Julie Honzovičová / Lucie Šulcová

Španělky nebyly pro naše děvčata soupeřkami a o vítězi nebylo od začátku zápasu pochyb. Výborně zahrály naše hráčky také proti nizozemským dvojkám, ale v dalším kole jim daly stopku favoritky turnaje z Lotyšska. Jako jediná dvojice z našich budou hrát ještě zítra o umístění, kde si mohou zajistit účast na MS.

  • Honzovičová / Šulcová – Luana / Vergara (ESP) 2:0 (21:11, 21:15)
  • Piersma / Poiesz (NED) – Honzovičová / Šulcová 1:2 (17:21, 23:21, 8:15)
  • Honzovičová/Šulcová – Brailko/Namike (LAT) 0:2 (18:21, 19:21)

 

Markéta Svozilová / Eliška Tezzele

Dva zápasy, které byly jako noc a den. V prvním zápase bez zbytečných chyb zdolala naše děvčata Srbky, ale zápas proti Švýcarkám jim ale vůbec nevyšel a i pro ně je to konec v turnaji.

  • Svozilová / Tezzele – Cikuc / Cikuc (SRB) 2:0 (21:9, 21:10),
  • Stähli / Bentele (SUI) – Svozilová / Tezzele 2:0 (21:12, 21:13)

 

Všechny informace o ME U20 v beachvolejbale ZDE

 

Autor: Lucie Šídlová a Jiří Carba, foto CEV

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018