4.5.2022

V Dauhá je Štochlová s Hermannovou díky divoké kartě přímo v hlavní soutěži

Turnaj World Beach Pro Tour 2022 kategorie Challenge míří do Dauhá. Katarské hlavní město hostilo za posledních osm let deset mezinárodních akcí a od 5. do 8. května přidá jedenáctou za účasti jediného českého páru Hermannová/Štochlová.

Katarské hlavní město, jedno z předních finančních center na Středním východě a jedno z nejrychleji se rozvíjejících měst na světě, po turnaji v mexické Tlaxcale a brazilské Itapemě přivítá v pořadí třetí turnaj Beach Pro Tour Challenge.

Mezinárodní plážový volejbal se v Dauhá poprvé hrál v roce 2014, kdy město hostilo předposlední mužský podnik v kalendáři FIVB World Tour. Beachvolejbal se během následujících sedmi let vrátil do hlavního města Kataru ještě osmkrát, přičemž dvě akce v jednom roce se konaly v sezónách 2020 a 2021.

Rok 2021 se jistě českým fanouškům zaryl hluboko do paměti, jelikož Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem zde společně vybojovali zlaté medaile.

Tentokrát v katarském Dauhá hájí české barvy pouze jeden pár, Marie-Sára Štochlová s Bárou Hermannovou a první jmenovaná nám při této příležitosti odpověděla na pár otázek.

Máří, v Dauhá máte divokou kartu přímo do hlavní soutěže. Jak moc velká výhoda pro vás je, že nemusíte do kvalifikace jako na turnaji v Mexiku?

Divoká karta tady v Dauhá má oproti turnaji v Mexiku velkou výhodu. Díky tomu, že nemusíme do kvalifikace na nás není takový tlak a my se můžeme plně soustředit na zápasy v hlavní soutěži.

Před čtyřmi měsíci jste v Dauhá hrály na akci King of the court. Je pro vás povzbudivé, že se vám tam dařilo?

Určitě. Díky tomu, že se nám na turnaji King of the court docela dařilo, těšíme se i na turnaj světové série.

S čím byste byly v Dauhá spokojené?

Tady na turnaji v Dauhá bychom rozhodně chtěly dosáhnout co možná nejlepšího výsledku. Je to pro nás obrovsky důležité vzhledem ke kvalifikaci na mistrovství světa, takže čím lepší výsledek, tím lépe pro nás. Každopádně bychom rády navázaly na turnaj v Mexiku a postoupily aspoň o kolo dál.

V květnu máte v plánu tři turnaje: po Dauhá v tureckém Kusadasi, pak domácí podnik v Ostravě. Jak moc důležitý pro vás bude květen směrem k dalšímu průběhu sezony?

Květen je pro nás vzhledem k vývoji sezony nesmírně důležitý. Máme před sebou dva důležité turnaje. První tady v Kataru a druhý v tureckém Kuşadası. Jelikož se hned po turnaji v Turecku uzavírá kvalifikace na mistrovství světa v Římě, potřebujeme na obou akcích získat co nejvíce bodů. Vzhledem k tomu, že jsme v žebříčku někde na pomezí kvalifikovaných týmů, jsme strašně rády, že jak tady v Dauhá, tak v Turecku nastoupíme do hlavní soutěže. No a poslední květnový turnaj nás čeká v domácím prostředí v Ostravě, tentokrát to ale bude ta nejvyšší úroveň Elite. Zkrátka, květen je velice důležitý.

 

Autoři: Martin Mach, Radim Trusina, foto Sport Invest

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018