26.10.2022

Z Dubaje veze Bára Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou zlato

Poslední měsíce tvrdě makaly a připravovaly se na podzimní část sezóny. Na turnaji na Maledivách to ještě nevyšlo, ale Spojené arabské emiráty to naplno vynahradily. Po famózní jízdě turnajem BPT kategorie CHALLENGE 2022 v Dubaji slaví Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou první společný titul na světové tour.

Po vyhrané základní skupině zbývalo našim hráčkám ještě pár kroků ke kýženému cíli. V osmifinále si hravě poradily s Němkami Körtzinger / Kunst, aby následně vydřely v tie breaku čtvrtfinálovou bitvu proti Američankám Simo / Gaffney. V semifinále čekaly na naše reprezentantky další Američanky, tentokrát Horton / Scoles, které Bára s Máří přehrály ve dvou setech a vybojovaly si tak druhé společné finále (v Agadiru musely kvůli zranění Štochlové skrečovat).

 

Bára s Máří vstoupily do prvního setu dubajského finále náramně a své soupeřky Číňanky Xinyi Xia / MeiMei Lin brzy dostaly pod tlak. O slibné vedení bohužel za stavu 17:13 přišly, když se Číňankám podařila šestibodová šňůra a sadu nakonec ztratily. „Bylo to velké vedení, jenže já pak nesložila několik bodovek v řadě, " prohlásila Hermannová. „Ale věděly jsme, že chyby byly na naší straně, ne že by soupeřky byly lepší,“ doplnila. Kvalita byla rozhodně na naší straně, a to se potvrdilo hned v následujícím setu. Vývoj druhé sady byl takřka totožný se sadou první, jen s tím rozdílem, že koncovka tentokrát patřila našim ženám. Muselo se tak v tomto turnaji již potřetí do zkrácené hry. Číňanky si dlouho držely mírný náskok a oba páry zdobila pravidelná ztráta. To platilo až do stavu 11:11, kdy Bára Hermannová nad sítí úžasně přečetla úmysl Číňanky a připsala si veledůležitý blok. Tuhle situaci jsme měly u Číňanek načtenou a já měla v hlavě, že tentokrát to musíme ubránit. Od té chvíle Maruška zablokovala ještě jeden míč a dohrály jsme bodovku, což nejspíše Číňanky rozhodilo tak, že poslední míč zahrály do autu a my vyhrály," komentuje Hermannová vítěznou koncovku třetí sady.

Toto turnajové vítězství je pro Báru s Máří první společné a stálo za ním veliké úsilí a mnoho týdnů přípravy. „V tomto podzimním bloku jsme věnovaly spoustu času posilovně a v Itálii trénovaly se skvělými týmy, abychom byly co nejlépe připravené na to, co nás na turnajích čeká. Sehrály se a zvedly si tak sebevědomí," popsala Štochlová cestu k největšímu úspěchu své kariéry mezi dospělými. Díky skvělému výsledku z Dubaje čeká na Štochlovou s Hermannovou zasloužená dovolená. Tento výsledek se nám bodově obrovsky hodí a my si tak před přípravou na novou sezonu můžeme dát zasloužené třítýdenní volno. Pak pojedeme na Tenerife trénovat na novou sezonu, která začíná už v lednu,” nastínila Štochlová program svého týmu na další měsíce.

Kompletní výsledky FIVB Pro Beach Tour Challenge Dubai zde

Autor: Martin Mach, foto FIVB

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018