20.10.2023

Skupina ČEZ rozšiřuje partnerství s Českým volejbalovým svazem

Skupina ČEZ navazuje na dosavadní spolupráci s Českým volejbalovým svazem v oblasti beachvolejbalu a od 1. ledna 2024 zásadně rozšiřuje spolupráci a zároveň oblasti podpory volejbalu. Od nového roku se tak stane generálním partnerem České volejbalové reprezentace mužů a žen, generálním partnerem Českého beachvolejbalu a v neposlední řadě generálním partnerem nejvyšší domácí mužské soutěže, která ponese název ČEZ volejbalová extraliga mužů.

Zápasem celků Volejbalu Brno a VK Jihostroje České Budějovice odstartoval ve čtvrtek odpoledne nový ročník volejbalové extraligy mužů. Od 1. ledna už přitom tato soutěž ponese nový název. Skupina ČEZ se tak stane nejvýznamnějším partnerem Českého volejbalu, kde nahradí finanční skupinu UNIQA, která je v pozici generálního partnera od roku 2010.

My, jako Skupina ČEZ, podporujeme plážový volejbal už dva roky. Logicky tedy vyplynulo ze situace, když jsme se s Českým volejbalovým svazem v minulých dnech domluvili, že naše podpora bude nejen pokračovat, a i v dalším období budeme generálním partnerem Českého beachvolejbalu, ale bude dokonce rozšířena. Staneme se tak i generálním partnerem mužské a ženské reprezentace v šestkovém volejbalu a generálním partnerem extraligy mužů. Ta tedy nově ponese název ČEZ volejbalová extraliga mužů. Doufám, že tím podpoříme volejbal natolik, že úspěchy sklidí nejen naši úspěšní beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner na olympijských hrách v Paříži, ale i další plánované volejbalové akce,“ oznámil na tiskové konferenci místopředseda představenstva Skupiny ČEZ Pavel Cyrani.

Příchod silného partnera ocenil předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta. „Na mezinárodním poli bylo o Českém volejbalu a beachvolejbalu letos hodně slyšet. Nejen, že v těchto dnech celá komunita žije neskutečným úspěchem Peruna a Dejva na světovém šampionátu. Ženská i mužská reprezentace mají za sebou úspěšné vystoupení na evropských mistrovstvích a olympijských kvalifikacích. Proto věříme, že podporu Skupiny ČEZ využijeme k dalšímu posílení pozic,“ řekl Marek Pakosta. Nemalou měrou se k propojení českého volejbalu a skupiny ČEZ zasloužil i gestor za beachvolejbal ve Výboru ČVS Vít Mařík, který spokojeně říká, "jsem velice rád, že po úspěšné spolupráci v oblasti beachvolejbalu, rozšířila Skupina ČEZ svoji podporu i dalších oblastí volejbalu". „Zároveň bychom měli při této příležitosti poděkovat finanční skupině UNIQA, která byla dlouholetým stabilním partnerem, který přispěl k rozvoji celého volejbalu“ dodává Marek Pakosta.

Také pro mužskou extraligu jde o zásadní krok v její rostoucí prestiži. „Spojení se Skupinou ČEZ je naprosto zásadním posílením stability nejen extraligy, ale celého českého volejbalu,“ dodal místopředseda Českého volejbalového svazu Martin Gerža.

Autor: Štěpán Sedláček 

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018