1.12.2016

I přes ztracenou čtvrtou sadu získali pro sebe moravské derby hráči Zlína!

První letošní vzájemné utkání mezi Volejbalem Brno a Fatrou Zlín se uskutečnilo první prosincový den v moravské metropoli. Již dlouhá léta se Fatře nedaří pokořit brněnskou halu, ovšem dnes smůlu prolomila. První dva sety skončily nejmenším možným rozdílem a nakonec se odehrála pětisetová bitva. Domácí i s novým liberem dokázali hru dostat do tie-breaku, ve kterém se už ale neprosadili. Zlín si tak z Brna odváží dva body.

č.: 54 dne: 1. 12. 2016 v hod.: 18:00    

Volejbal Brno – Fatra Zlín 2:3 (23:25, 23:25, 25:19, 27:25, 7:15)

Rozhodčí: Činátl R., Rychlík D.

Počet diváků: 580

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Goodell, Handlíř, Klapal, Haník, Hrazdira, Mendoza, libero Římal. Střídali: Licek, Pražák, Neubauer.

Hosté: Porubský, Kostolani, Přikryl, Kolář, Hupka, Navláčil, libero Obdržálek. Střídali: Motyčka, Čechmánek, Barák.

Vyjádření:

Domácí:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbalu Brno): „S obměněným kádrem jsme nebyli schopni přihrát lehké podání soupeře, a to rozhodlo. Jsem naštvaný, protože lehčeji už nikdo podávat nebude.“

Ondřej Marek (trenér Volejbalu Brno): „Udělali jsme příliš mnoho nevynucených chyb a slabým servisem jsme hostům pomohli k vítězství.“

Hosté:

Pavel Kolář (kapitán Fatra Zlín): „Jsme rádi za vítězství. Myslím si, že vzhledem k výsledkům z minulé sezóny, bylo Brno favorit. První dva sety jsme měli navrch, pak akorát škoda koncovky čtvrtého setu, kdy jsme měli získat třetí bod. Ale tie-break už byl v naší režii.“

Roman Macek (kapitán Fatra Zlín): „Vyhráli jsme, to je výborné. Do koncovky čtvrtého setu to bylo velmi vyrovnané utkání, byli jsme již těsně u zisku tří bodů. Ale zase jsme trochu usnuli a domácí dali dobrý servis. Nicméně poté jsem rád za vítězství.“

Popis utkání:

Hned na začátku utkání si domácí díky kvalitnímu servisu a obraně vytvořili dvoubodový náskok. Hosté dotahovali, ale do prvního technického time-outu jde s bodovým náskokem Brno. Zlín vyrovnává nevydařený servis obranou na síti a skóre se přelévá ze strany na stranu. Po technické chybě a zablokovaném útoku za stavu 13:11 si hosté berou oddechový čas. Ten však domácí nezastavil a bodují dále. Stav je vyrovnaný až do koncovky, ve které se Zlínu podaří odskočit díky neúspěšným útokům Brna. Set končí za stavu 23:25.

Druhou sadu začínají lépe hráči Fatry. Dostávají se díky podání do vedení 4:1. I nadále se daří více hostům a nesou si do time-outu tříbodový odskok. Diváci mají dále možnost sledovat pěkný volejbal plný dlouhých výměn, které předvádějí oba moravské celky. Hosté si ale dále udržují náskok díky těžkému plachtícímu podání Porubského. Stav 16:13 dokazuje, že Brňané dotahují, ale za kratší konec provazu. Zlín v koncovce opět vítězí 23:25.

Třetí set nabízí napínavou podívanou. Žádnému družstvu se nedaří vytvořit si náskok o více než dva body. Po dobré přihrávce a útoku středem jdou domácí do vedení a podporují výkon dobrým servisem. Domácí mají hru na své straně a zlínský trenér Macek si bere za stavu 11:6 oddechový čas. Na rozjeté domácí Fatra v setu už nestačila a ten končí 25:19.

Start čtvrtého setu se odvíjí především od přihrávky. Tým, který dobře přihraje, boduje z prvního útoku. Hra je vyrovnaná. I v dalším průběhu nás diváky hráči udržují v napětí. Zkažená podání a nepřesnosti se objevují u obou družstev. Hosté začínají tlačit dobrým servisem a ujímají se mírného vedení. Domácí střídají nahrávače a Lickovi se podaří dotáhnout servisem několikabodové vedení Zlína. Prosazuje se také blokař domácích Mendoza a těsná koncovka nabízí fanouškům Brna naději a radost po zisku čtvrtého setu 27:25. Zápas pokračuje zkrácenou hrou.

Tie-break se v počátku nese v duchu dlouhých výměn. Do stavu 5:5 jsme viděli bojovnost a chuť po výhře na stranách obou týmů. Pak se však ujímají vedení hosté díky přesnější přihrávce a větší razanci na útoku. Průběžné skóre je 10:5. Brnu se již nedaří dotahovat, konečným stavem 7:15 vítězí Fatra, která si tak veze z jihu Moravy dva body.

 

Autor: Za kolektiv Volejbalu Brno Michaela Kedroňová

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018