23.8.2023

Kouč Karlovarska se učí jména hráčů, dosavadní přípravu si pochvaluje

Křest ohněm zažil kompletní trenérský triumvirát volejbalového Karlovarska. Liam Sketcher zahájil přípravu na sezonu ve čtvrtém klubu v pozici hlavního kouče. Čtyřicetiletý Australan nově spolupracuje s asistenty Jakubem Salonem a Janem Šídlem.

Jaké máte pocity po prvních dnech u týmu Karlovarska?

Byl to skvělý první týden, kluci vstoupili do přípravy s velkým nadšením. A pro mě samotného je fajn, že konečně můžu v týmu přiřazovat jména ke konkrétním tvářím.

Takže to vypadá, že všechno probíhá přesně podle plánu…

Prakticky ano, ale víte co, na plánech je úžasné to, že jsou flexibilní a dají se měnit.

Mužstvo Karlovarska zahájilo přípravu jako obvykle s dětmi v rámci volejbalového příměstského tábora. Co říkáte této myšlence propojení A-tým s těmi nejmenšími?

Je důležité si uvědomit, že jsme v Karlových Varech součástí celé sportovní komunity. Taková myšlenka se mi moc zamlouvá, protože tady spojuje volejbalisty, vnímám to jako jedinečnou a důležitou možnost pro všechny zapojit se do dění v našem klubu.

Máte v Karlových Varech zázemí, jaké potřebujete?

Ano, veškeré vybavení je tu na výborné úrovni, přesně pro nás, abychom mohli každý den kvalitně pracovat.

V české UNIQA volejbalové extralize jste nováčkem, i oba vaši asistenti se s klubem Karlovarska teprve seznamují. Jaká je vaše spolupráce?

S mými asistenty je to ideální mix zkušenosti a nadšení. Od začátku je vidět, že jsme si navzájem sedli, a myslím, že se postupem času můžeme jeden od druhého dobře učit.

V přípravě budete ještě dlouho postrádat několik reprezentantů, kteří se připravují na mistrovství Evropy. Je to v tréninkovém procesu problém?

To je prostě realita související s mezinárodním volejbalovým kalendářem. Bylo by samozřejmě hezké mít tu už teď kompletní sestavu, ale na druhou stranu to bereme tak, že pracujeme s hráči, kteří jsou natolik kvalitní, že jsou žádaní svými národními týmy pro na vrcholné soutěže.

Jedním z nich je i kapitán a služebně nejstarší hráč VK ČEZ Karlovarsko, libero Daniel Pfeffer, který se připravuje s českou reprezentací na blížící se mistrovství Evropy a následnou olympijskou kvalifikaci.

Čeká vás jubilejní desátá sezona v Karlovarsku. V čem by měla být výjimečná?

Zní to hrozivě, desátá sezona. Doufám, že bude zlatá…, v tom by byla krásně výjimečná.

Kádr se ze dvou třetin obměnil, přišla i zcela nová trojice trenérů. Za jak dlouho si podle vašich zkušeností celý tým „sedne“?

Já věřím, že to nebude trvat dlouho. Protože jsem momentálně s národním týmem, hovořil jsem s trenérem telefonicky. Všechno má promyšlené a připravené.

Někdy ale bývá výhoda, když se tým sehrává až během sezony, a tak může forma vygradovat v pravý čas…

Je fakt, že vícero kluků si momentálně plní povinnosti s národními tymy, takže nám ani nezbude nic jiného než se sehrát až v průběhu roku. Sezona se však rozhoduje v play off a do toho budeme mít spoustu času.

Extraligové mužstvo Karlovarska zahájilo přípravu bez tří reprezentantů. Jaký je to zásah do tréninkového procesu?

Klíčová je absence prvního nahrávače, kde je potřeba, aby se sehrával s novými hráči, ale jak jsem říkal, sezona bude dlouhá a čas na souhru ještě bude.

Vy sám jste v přípravě národního týmu na mistrovství Evropy a následnou olympijskou kvalifikaci. Jak jste v kontaktu se spoluhráči z Karlovarska?

S klukama si píšeme, oni mě informují o průběhu přípravy. S trenérem si občas zavolám, abych byl v obraze já i on, a s vedením klubu jsem také v kontaktu. Snažím se být přítomen aspoň virtuálně.

 

Autor: VK ČEZ Karlovarsko

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018