12.2.2022

Nevídaná bojovnost hráčů Ústí nad Labem slavila úspěch v Praze

Sobotní program 19. kola UNIQA volejbalové extraligy mužů 2021/22 přinesl dvě napínavá pětisetová utkání. Cenné vítězství z palubovky pražských Lvů si nakonec odvezlo šťastnější družstvo Ústí nad Labem, vítěznou sérii domácích zápasů prodloužili kladenští Orli po tom, co otočili nepříznivý průběh tie-breaku středočeského derby s Odolenou Vodou. Dělový servis Jihostroje přispěl k vítězství v Brně, jasnou záležitostí hostujícího Liberce bylo utkání v Ostravě. Beskydy se sice snažily zaskočit náročným programem unavené Karlovarsko, to si však důležité body do tabulky nenechalo vzít.

VK LVI PRAHA – SKV ÚSTÍ NAD LABEM

Pouze bod získali v 19. kole UNIQA extraligy pražští Lvi v souboji s Ústím nad Labem. Nutno však ocenit, že se Severočeši v metropoli prezentovali srdnatým výkonem. Strhující drama dospělo do tiebreaku, v němž si oba celky vehementně stěžovaly na výroky rozhodčích. Hosté o něco méně, vždyť zvítězili 3:2.

VK Lvi Praha – SKV Ústí nad Labem 2:3 (23:25, 25:15, 24:26, 25:21, 17:19)

Rozhodčí: Rychlík, Činátl

Počet diváků: 230

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Nedeljković, Janouch,Kriško, Todua, Mihajlović, Smith, libero Moník. Střídali: Pliasetskyi, Vodička, Toman

Hosté: Vemić, Tibitanzl, van Solkema, Suda, Baláž, Srb, libero Kořínek. Střídali: Kobolka, Kasan, Beer, Lank

Ohlasy po utkání:

Jakub Janouch (kapitán VK Lvi Praha): „Gratuluji Ústí k výhře, odehrálo dobrý zápas. Máme katastrofální druhý dotek, při nestandardních situacích si špatně nahrajeme balon. I lehký míč si zpracujeme tak, jak bychom neměli. Nikdy jsem to nedělal, ale tentokrát musím říct, že rozhodčí vzal koncovku na sebe. A to na obě strany. Utkání zkrátka rozhodl.“

Tomáš Pomr (trenér VK Lvi Praha): „Musím pogratulovat soupeřům, hráli fantasticky. Byli lepší v obraně, vykrývali se, tlačili nás servisem. Měli jsme to moc těžké, předvedli výkon na hranici obětování. Vážím si toho, že jsme se zvedli. A nakonec jsme zápas měli vyhrát, vždyť jsme proměnili mečbol. To, co předvedli rozhodčí je vážně hraniční.“

Jiří Kořínek (kapitán SKV Ústí nad Labem): „Skvělý zápas z naší strany. V tiebreaku jsme byli šťastnějším týmem. Vyjádřím se i k rozhodčím, na obě strany předvedli vážně „výborný“ výkon.“

Lubomír Vašina (trenér SKV Ústí nad Labem): „Jsme šťastní za dva body. V Praze se často nevyhrává, hlavně v době, kdy kluci chytili slinu a poslední zápasy odehráli skvěle. Pro nás jde o povzbuzení do dalších těžkých bojů.“

Popis utkání:

Ve zcela vyrovnaném duchu se nesla v Unyp areně úvodní sada. Až do stavu 18:18 se oba týmy střídaly ve vedení. Pak šel na servis van Solkema a zrodilo se vedení Ústí 20:18. Po chvíli bylo ovšem vyrovnáno a hostující trenér Vašina si vzal oddechový čas. V pořadí byl teprve druhý, za stavu 17:18 radil svým ovečkám domácí kouč. Skóre bylo i nadále jako na houpačce – díky Pliasetského servisu vedli Lvi 21:20, dva body poté slepili Severočeši. Jenže Suda své podání umístil mimo hřiště. V koncovce setu úřadoval Nizozemec van Solkema, jenž dvěma bloky zařídil dílčí radost Ústí – 23:25.

Úvod druhé sady patřil domácím. Podání Kriška přineslo jejich vedení 3:1. Hosté neměli co ztratit a také měli rozehraného van Solkemu, který dává esa rád – 3:4. Stejně tak bombarďák domácích Mihajlović (7:5). To kouče Vašinu donutilo k time. Hosté se prali, znovu vyrovnali, ale Lvi opět odskočili – blokař Nedeljković i kapitán Janouch podávali přesně (13:9). V té chvíli už to nevypadalo se Severočechy komfortně, vzali si proto druhý oddechový čas. Jenže Lvi už hráli klidněji, rozdíl ve skóre navyšovali na pět bodů (16:11), šest, sedm... a kráčeli za vyrovnáním – 25:15.

O třetím dějství lze opět hovořit jako o naprosto vyrovnaném. Zcela jistě do stavu 13:13, po němž hosté vydřeli dva balony. Kouč Pomr nepochyboval, chtělo to time. Tibitanzl mu ještě více zamotal hlavu, po jeho bloku to bylo už 15:18. Lvi ovšem nechtěli ztratit ani bod a přiblížili se na dostřel. Zásluhu na snížení na 17:19 měl především Todua. A nutno doplnit, že i na vyrovnání (19:19). Pliasetského plachty bývají smrtící. Po první z nich svolal trenér Vašina své svěřence k lavičce (21:20). Po další již nemohl a po poslední nemusel (22:21). Také van Solkema však načapal obranu domácích na švestkách. První setbol měli Lvi, druhý hosté. A využili jej – 24:26.  

Severočeši byli rozjetí. Po deseti výměnách vedli 6:4 a patnácti dokonce 9:6. Už nebylo na co čekat, trenér Lvů nahlásil time. Těžko říct, co svým svěřencům poradil, jisté je, že brzy vyrovnali (10:10). Kouč Vašina se rozhodl inspirovat a zkusil to také. Jeho slova se nejspíše minula účinkem, Lvi odskočili na 12:10 a první muž lavičky Ústí svůj krok zopakoval. Hosté ožili a vyrovnali (13:13). Při podání kapitána domácích Janoucha došlo k další změně, jeho tým odskočil na 18:15. Tento náskok se přes drobné peripetie v závěru ukázal jako rozhodující – 25:21.

Tiebreak bývá loterií a hrou nervů a tento tvrzení potvrdil vrchovatě. Hosté si v něm stěžovali na sudího po červené kartě, domácí už slavili výhru, jenže rozhodčí za stavu 14:13 pro ně odpískal nahrávači Lvů dvoják. Úplně první v celém klání. Štěstí se nakonec přiklonilo k hostům – 17:19.

MVP zápasu podle aplikace SmartVolley vyhlašovala česká volejbalová legenda Aleš Holubec, stal se jím nahrávač domácích Jakub Janouch.

Autor: David Nejedlý

VK OSTRAVA – VK DUKLA LIBEREC

Domácí Ostrava pokulhávala za Duklou ve všech činnostech, snad s výjimkou příjmu, který byl špatný na obou stranách. Liberec však i z horší přihrávky vytěžil množství bodů z následných útoků.  Dukla tak bez větších problémů kráčela k zaslouženému vítězství.

VK Ostrava – VK Dukla Liberec 0:3 (21:25, 16:25, 18:25)

Rozhodčí: Grabovský Zdeněk, Možnár Martin

Počet diváků: 250

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Kotas, Dvořák, Fořt, Polynski, Jambor, Jarosinski, libero Sobczak. Střídali: Vašíček, Vancl, Mazoch

Hosté: Lux, Leikep, Křesťan, Dias, Veselý, Bartůněk, libera Kopáček, Pavlíček. Střídal: Staněk

Ohlasy po utkání:

Tomáš Jambor (kapitán VK Ostrava): „Mě to dnes hodně mrzí, protože jsme nepředvedli vůbec nic z tohoto, co jsme chtěli ukázat. My jsme špatně útočili a Dukla nás snadno výborně ubránila, naopak liberecké útoky jsme my neubránili.“

Richard Vlkolinský (trenér VK Ostrava): „Velmi zlý výkon z naší strany. Takové množství chyb na podání a množství neproměněných útoků, to jsem v domácím prostředí ještě neviděl. Velmi mě to mrzí. Zasloužená porážka, Liberec hrál, to co měl. Hráli úspěšně na útoku a my jsme v něm zaostávali.“

Jakub Veselý (kapitán VK Dukla Liberec): „Pochvala celému týmu za vítězství 3:0. Potvrdili jsme kvalitu, kterou předvádíme na tréninku, a věřím, že to tak půjde dál a vybojujeme co nejlepší postavení do play off.“  

Petr Brom (trenér VK Dukla Liberec): „Chtěli jsme tady získat co nejvíce bodů, takže jsme chtěli vyhrát. Náš výkon v posledních zápasech stoupá. Věděli jsme, že Ostrava je doma nepříjemný soupeř, podáním počínaje a bojovností konče. Chtěli jsme to vše eliminovat naší zvýšenou bojovnosti a to se nám také povedlo.“

Popis utkání:

Po chybách polských legionářů v dresu Ostravy Polynskeho a Jarosinskeho vede Liberec v úvodu utkání 1:3. Polynski srovnává čistým esem na 5:5. Perfektní liberecké bloky při podání Veselého posílají hosty do vedení 5:8. Série tohoto zkušeného blokaře Liberce na podání se zastaví na skóre 6:13, když se hostující blok dotkne sítě. Liberecká obrana na síti je pro domácí nepřekonatelnou překážkou (7:16). Kotas snižuje dvěma přímými body z podání na 10:16. Ostrava se při jeho servisu dostane na dohled třech bodů (13:16). Klid do libereckých řad vnáší útokem středem Veselý (13:18). Po důrazné diagonále Křesťana jdou hosté do koncovky prvního setu za stavu 15:20. První sadu vyhrává Liberec po důrazném útoku Diase 21:25.

V úvodu druhého setu se sice domácí překonávají při obraně v poli, ale Křesťan posílá hosty do vedení 3:5. Ostrava se v zápase může spolehnout na plachtící podání Kotase (8:9). Blok Veselého a nevynucené chyby Fořta a Mazucha posílají Liberec do vedení 8:13. Chybuje také Křesťan (11:14). Liberec má však stále skvělou obranu na síti a zvládá dohrávané míče. Po jednom z nich Veselý zvyšuje na 11:16. Liberec má zápas pod kontrolou. Dias zvyšuje čistým esem na 11:18. Také do koncovky druhé sady jde Liberec s pohodlným náskokem sedmi bodů (13:20). Ostrava se jen brání aktivnímu volejbalu Liberce, který druhý set vyhrává ještě větším rozdílem než ten první (16:25).

Liberec je v absolutní pohodě a hned v úvodu třetího setu vede při podání Leikepa 0:5. Křesťan zvyšuje dělovým podáním na 1:7. Vancl oplácí stejnou mincí (3:7). Po jedné z mála útočných chyb Luxe a čistém esu Jambora ztrácí domácí tři body (6:9). Ostrava nechce dát svoji kůži lacino. Po bloku Kotase je to 8:10. Jenže Mazoch útočí do anténky a Liberec má zase k dobru čtyři body (9:13). Hosté drama nepřipouštějí a Lux z pozice pipe zvyšuje na 10:15. Skvěle hrající smečař Dias, který ční nad domácími bloky, posílá Liberec do koncovky třetí sady za stavu 14:20. Zápas brzy končí po zkaženém podání Polynskeho (18:25).

Autor: Martin Němec, foto Jaroslav Obsadný

BLACK VOLLEY BESKYDY –  VK ČEZ KARLOVARSKO

Domácí Beskydy přivítaly na své palubovce průběžně druhé Karlovarsko. Bylo by velkým překvapením, kdyby Black Volley získal v tomto zápase jakýkoliv počet bodů. Jednak proti sobě nastoupily týmy z opačných konců tabulky a jednak domácí stále z důvodu zranění bojují s nekompletním kádrem, který tak doplňují svými mladými odchovanci. Ti tak sbírají cenné zkušenosti, jež se budou Beskydům jistě hodit v dalších sezónách. Výsledek dal nakonec za pravdu papírovým předpokladům, i když to Karlovy Vary rozhodně neměly jednoduché.

Black Volley Beskydy – VK ČEZ Karlovarsko 1:3 (13:25, 38:40, 25:22, 13:25)

Rozhodčí: Lukáš Spáčil, Jakub Gall

Počet diváků: 135

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Benda, McLain, Prokůpek, Motyčka, Kristian, Provazník, libero Jelen. Střídali: Mišek, Koloušek

Hosté: Ihnát, Patočka, Římal, Wiese, Zajíček, Keemink, libero Pfeffer. Střídali: Fišer, Kočka, Vašina, Indra, Wilson

Ohlasy po utkání:

Jakub Motyčka (kapitán Black Volley Beskydy): „První set byl hodně rozkoukávací a je nám strašně líto koncovky druhého setu, kdy jsme stále měli setboly a bohužel jsme je nedokázali proměnit. Pak ve třetím setu jsme podali skvělý výkon, ale tiebreak se nepovedl urvat. Spíš si myslím, že jsme to neudrželi v hlavách, nějakou tu koncentraci a kvalitu a soupeř si bohužel odváží tři body.“

Jakub Salon (trenér Black Volley Beskydy): „Pomalý rozjezd, kdy nás Vary tlačily servisem a my jsme byli víceméně bezradní a nedokázali jsme si ničím pomoct, ale od druhého setu jsme se zlepšili a vyrovnali jsme se jim jak na servisu, kde zejména Jirka Benda, Tomek Kristian a Kuba Motyčka tlačili na pilu. Škoda pár nevyužitých míčů, kdy jsme měli šanci získat druhý set. Nakonec Karlovarsko svou kvalitou ten set získalo. Nicméně jsem rád, že nás to nesložilo a že jsme další set vyhráli my. Bohužel pro nás se ten další set kvalita soupeře projevila, ale za mě to nebyl špatný zápas a jsem rád, že jsme byli pro Karlovarsko důstojným soupeřem, které teda musím říct, že toho má asi plné kecky po zápasech v evropském poháru a cestování, takže jim přeju hodně štěstí do dalších bojů.“

Daniel Pfeffer (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Dostali jsme si beskydský mančaft do hry druhým setem, ve kterém se rozehráli k super výkonu a měli jsme co dělat, abychom to otočili a dovedli zápas k tříbodové výhře. Takže musím pogratulovat domácím, hráli super sport a my jsme rádi za tři body.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „V první řadě chci poděkovat klukům, že ten náročný program završili takovýmhle výsledkem. Výkon asi nemá moc cenu hodnotit, prostě bylo to nahoru dolů. Když jsme tlačili, byli jsme jasně lepší, když jsme nechali domácí hrát, tak prostě hráli. Teď máme trochu volna připravit se na Český pohár a jedeme dál.“

Popis utkání:

Od začátku se ujali hosté mírného vedení, ale domácí úvodní nápor Karlovarska zvládli a snažili se držet krok. V prvním setu se mohli domácí spolehnout zejména na útok středem, kde byl Kristián velmi úspěšný. Při Provazníkově podání domácí skóre srovnali na 8:8. Tuto jejich šňůru zastavil Prokůpkův dotek sítě při obraně. Hosté se však opět vrátili do hry a otočili vedení na svou stranu, na což zareagoval trenér Salon dvěma oddechovými časy brzy po sobě. Skvěle se rozjíždějící Karlovarsko se mu však již nepodařilo zastavit. Hosté pestrou hrou snadno překonávali nekompaktní domácí obranu. Hodně pomohl skvěle podávající Zajíček svou výbornou sérií na podání. Beskydy ještě vystřídaly na postu smečaře Kolouška za Motyčku, ale již se jim nepodařilo zvrátit nepříznivý vývoj setu.

Druhý set začal domácí Black Volley na nahrávce s Miškem a jeho začátek nenapovídal tomu, že z něj bude drama téměř antické. Hosté vítěznou sestavu z prvního setu ponechali a z počátku to vypadalo, že se jim tato taktika vyplatí. Za stavu 3:7 bere domácí trenér oddechový čas. Karlovarsko pokračuje ve své pestré hře s minimem nevynucených chyb. Při Bendově podání se mu domácí přiblížili na dva body 9:11. V druhé půlce setu se však začala karta obracet a Beskydy se rozehrály ke skvělému výkonu. K oddechovému času byl nucen sáhnout i trenér hostů a to hned dvakrát. V nervy drásající koncovce nebyla nouze o vypjaté okamžiky. Keemink při jednom z nich dostává žlutou kartu. Hosté střídají hned několik hráčů včetně nahrávače. Beskydy mají postupně deset setbolů, avšak žádný neproměňují. Západočeši byli v závěru šťastnější a ve vítězství proměňují svůj šestý setbol, set končí 40:38 v jejich prospěch.

Promarněná koncovka druhého setu však tým Black Volley nezlomila, ba naopak. Do třetího setu vlétla domácí sestava jako kometa, dařilo se jí, na co sáhla a vzápětí vedla 5:1. Tento náskok, který si vypracovala odvážnou hrou, průběžně udržovala. Útočně Beskydy drželi zejména smečaři, kterým se dařilo ve všech herních činnostech. Hosté se naopak na rozdíl od předchozích setů nemohli opřít o výborný servis. V koncovce se při podání Římala hosté přibližují ve skóre a po útoku Wieseho a vzápětí úspěšného bloku, kterým zastavil Prokůpka, je to 19:21 a domácí trenér přerušuje hru. Hosté poté opět kazí servis a domácí tak tentokrát proměňují hned svůj druhý setbol.

Ve čtvrtém setu se Karlovarsko hned v úvodu vrátilo ke své hře z počátku zápasu. Opět se mohlo opřít o kvalitní servis a pestrou hru bez nevynucených chyb. Domácí bojovali, ale již nedokázali udržet koncentraci a navázat na výkony z druhého a třetího setu. Poslední set tak stejně jako první vyhrávají favorité z Karlových Varů.

Autor: Alice Zemanová, foto Jan Smekal

VOLEJBAL BRNO – VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE

Podruhé v řadě hostil Volejbal Brno týmy z užší špičky extraligy – tentokrát na jih Moravy zavítal vedoucí tým soutěže Jihostroj. Na Kouničce se tak představil i bývalý smečař domácích Martin Licek, do Brna se naopak vrátil před touto sezónou exbudějovický Marek Zmrhal.

Volejbal Brno – VK Jihostroj České Budějovice 0:3 (21:25, 10:25, 14:25)

Rozhodčí: Velinov, Kvarda

Počet diváků: 407

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Hrazdira, Janečka, da Silva, Zmrhal, Klajmon, Truong, libera Kop, Lžičař. Střídali: Drahoňovský, Toman, Jirásek, Fitz, Kočvara

Hosté: Licek, Polák, de Amo, Mach, Stoilovic, Mach, Schouten, libero Kryštof. Střídali: Piskáček, Sedláček, Michálek

Ohlasy po utkání:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): Škoda prvního setu – několik jednoduchých situací jsme nevyřešili správně. Zlomil se tam zápas – Jihostroj začal hrát svou výbornou hru. Na servisu pak byli prakticky neomylní.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Zasloužené vítězství Jihostroje, kromě prvního setu jsme prakticky neměli šanci. Bohužel jsme třikrát nesložili proti jednobloku, což dle mě rozhodlo. Druhý a třetí set nás Budějovice jednoznačně přehrály podáním.“

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Dnes to byl asi náš nejlepší výkon na servisu. Jednoznačně dnes rozhodl, každý z nás měl minimálně jedno eso, což jsem ještě neviděl. Věřím, že nám to vydrží do poháru.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „V dnešním utkání jsme jednoznačně vyhráli podáním. Hráli jsme dobře, donutili jsme Brno chybovat na příjmu a znemožnili jim útočit středem. Následně jsme si domácí pohlídali na bloku.“

Popis utkání:

Dobrý začátek pro domácí tým. Skvěle podával blokař Kuba Klajmon a Brno šlo do vedení. Na straně Jihostroje se rozehrál univerzál Schouten a po jeho útocích bylo srovnáno na 12:12. Brněnští hráči začali chybovat a České Budějovice si šly pro první sadu. Závěr setu ještě lehce zdramatizoval střídající nahrávač Toman, odvrátit porážku ale nedokázal – 21:25.

Druhý set byla one man show v podání kanadského univerzála Schoutena. Ani kompletní vystřídání brněnského týmu jej nezastavilo, s esy se přidal i Martin Licek a Budějovice hladce zvítězily rozdílem patnácti bodů.

Do třetí sady nastoupil na postu univerzálu domácích junior Kuba Kočvara – ani ten ale nedokázal spasit Brno. Začátek byl sice vyrovnaný, blokaři Jihostroje ale pomohli k výraznějšímu vedení. Budějovice v průběhu setu udělaly jen tři chyby (z toho dvě na podání) a jednoznačně si došly pro tři body do tabulky. Nejvíce bodů zaznamenal českobudějovický Adam Casey Schouten – 21 bodů, 62 % na útoku, 5 es a 3 bloky.

Autor: Matouš Müller

KLADNO VOLEJBAL CZ – AERO ODOLENA VODA

Další pětisetové drama se odehrálo v Kladenské sportovní hale. Domácí Orli sehráli v souboji dvou ryze středočeských týmu zajímavou partii, ve které udělali méně chyb než hosté z Odoleny Vody a zvítězili 3:2. Podruhé za sebou tak na vlastním hřišti zvládli zkrácenou hru.

Kladno volejbal cz  – AERO Odolena Voda 3:2 (25:17, 17:25, 25:23, 12:25, 15:12)

Rozhodčí: Dušek, Buchar

Počet diváků: 608

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Kyjanica, van Solkema, Kraffer, Špulák, Platačs, Hýský, libero Kunc. Střídali: Lohr, Seppänen, Hancock, Kubelka, Vostárek

Hosté: Shchadilov, Horák, Démar, Svoboda, Carmody, Hladík, libero Hadrava. Střídali: Chevalier, Chancy, Ribom

Ohlasy po utkání:

Jiří Kraffer (kapitán Kladno volejbal cz): „Důležitá výhra, hodně těžký zápas. Jsme rádi, že jsme ho dokázali ubojovat, oklepat se po čtvrtém setu a vlétnout naplno do tie-breaku. Soupeř nás tlačil servisem, což pro nás bylo nesmírně těžké. Jsem rád, že jsme to ustáli. Pro nás cenné dva body. S Odolenou Vodou jsou obtížná utkání a každý bod se bude na konci počítat.“

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): Oba dva týmy vyrobily překvapivě strašnou spoustu chyb na to, že se hrálo utkání dvou týmů, které si zajišťují play-off. Naštěstí jsme je přestali dělat v rozhodujícím pátém setu, kdy Odolena Voda měla slabší chvilku, pustila nás do vedení a už jsme zápas dotáhli. Dva body jsou cenné, za vítězství jsem ještě raději.“

Matyáš Démar(kapitán Aero Odolena Voda): „Škoda tie-breaku, který jsme měli dobře rozehraný a taky třetího setu, kde jsme udělali blbé chyby. Škoda ztraceného zápasu, měli jsme ho vyhrát.

Martin Kop (trenér Aero Odolena Voda): „Utkání mělo kvalitu na pět setů. Největší šanci jsme promarnili ve třetím setu, který jsme sice prohráli 23:25, ale měli jsme v něm tři bodovky, které jsme nedohráli. Zase jsme se nezlomili a ve čtvrtém setu nám vyšlo úplně všechno. Rozehraný tie-break na 7:4, 8:5 bychom měli asi dohrát. Kladno šlo na riziko na servis a to mu vyšlo. Koncovka je o jedné, dvou chybách a bohužel jsme je udělali my. Kluci bojovali. Gratuluji Kladnu. Odjíždíme s bodem, ale třeba bude důležitý.“

Popis utkání:

Jak pro domácí, tak pro hosty byl v zápase důležitým prvkem servis. Jakmile se jednomu z nich povedlo podání, tak soupeř měl na druhé straně velké problémy na příjmu a tím pádem i na smeči, kde často čelil dobře připraveným blokům a musel útočit do plné obrany. Zatímco v úvodní sadě takto slavilo Kladno, tak po změně stran uspěla Odolena Voda. V obou případech skončil set poměrem 25:17.

Vyrovnaná partie se hrála až od třetí sady. V polovině dějství vyslal domácí trenér na hřiště blokaře Lohra, který se mu ihned odvděčil vystavěnou zábranou proti smeči Démara. Hosté ale dokázali záhy smazat manko. Lotyš Platačs esem zařídil znovu v koncovce potřebný náskok a poslední výměny patřili uzdravenému Seppänenovi. Osmadvacetiletý Fin se odvděčil za důvěru zejména v závěru třetí sady, kdy nejprve na síti zařídil setbol a následně při podání Svobody vybral těžký příjem. Kraffer díky němu vytloukl bloky Odoleny Vody a zajistil Kladnu třetí set.

Do čtvrté sady ale Orli vlétli hrůzostrašně, kupili mnoho chyb jak na útoku, tak na příjmu a Odolena Voda se bez většího úsilí dostala až do osmibodového vedení. Luxusní polštář si hosté udržovali a naopak díky zaváhání domácích ho ještě navýšili. Kouč Fortuník zkoušel zareagovat mohutným střídáním. Do hry vrátil Hýského a s ním poslal na palubovku i Hancocka a Vostárka. Rozjetí hosté se ale nenechali rozhodit a vynutili si rozhodující tie-break, když dokázali vyrovnat poměr setů rozdílem třídy.

Probuzená Odolena Voda ale vkročila náramně i do zkrácené hry, ve které už vedla o čtyři body. Za stavu 7:3 pro ní už vše nasvědčovalo k tomu, že v Kladně vyhraje. Domácí ale předvedli parádní obrat a nakonec slavili ve své hale deváté vítězství v řadě.

Autor: Ondřej Jícha

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018