5.12.2020

Po vítězství v Praze nestačila Dukla Liberec na Odolenou Vodu

Mikulášská sobota nabídla fanouškům volejbalu čtyři zápasy 16. kola UNIQA volejbalové extraligy mužů 2020/21 a žádné drama se nikde nekonalo. Dukla Liberec po včerejším vítězství na Lvech nestačila na „Odolku a překvapivě neuhrála ani set. Jihostroj na domácí půdě rozstřílel Příbram a pražští Lvi se po páteční domácí prohře spravili chuť ve Zlíně. Ani Kladno neveze z Brna ani set, přestože v průběhu setů bylo vždy ve vedení, ale koncovky patřili domácímu týmu.

AERO ODOLENA VODA – VK DUKLA LIBEREC

Ve 13. kole přivítalo AERO soupeře ze severu Čech z Liberce. Domácí chtěli navázat na venkovní výhru z Brna ve včerejším utkání a hlavně také oplatit Liberci porážku z úvodního zápasu sezóny. A domácím se to povedlo náramně. Dokázali vyhrát ve třech setech a získali další tři veledůležité body do tabulky.

AERO Odolena Voda - VK Dukla Liberec 3:0 (25:20,25:23,25:17)

Rozhodčí: Velinov E., Buchar T.

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Taylor, Démar M., Demar L, Holubec, Hladík, Vanags, libera Kop, Hadrava. Střídal: Holčík

Hosté: Kriško T., Veselý, Kriško M., Šulista, Krajčovič, Kovalchuk, libera Kopáček, Pavlíček. Střídali: Štokr, Srb, Shafranovitch, Suda, Leikep

Ohlasy po utkání:

Martin Hladík (kapitán AERO Odolena Voda): „Nemám k tomu moc co říct, takhle by to vskutku šlo. Ze dvou extrémně těžkých zápasů jsme získali šest bodů, v to jsme snad ani nemohli doufat. Na úvodní šňůru proher jsme dokázali navázat stejně dlouhou sérií výher a věřím, že jí příští týden doma se Zlínem ještě protáhneme.“

Martin Kop (trenér AERO Odolena Voda): „Začali jsme v prvním setu trochu ospale, než jak jsme si představovali. Pak jsme se ale zvedli a po zvládnuté koncovce prvního setu jsme hráli kvalitně až do konce. Myslím si, že jsme Liberec dnes přehráli kvalitním servisem a jsem rád, že jsme vyhráli.“

Jan Štokr (kapitán VK Dukla Liberec): „Gratuluji domácím k vítězství.“

Michal Nekola(kapitán VK Dukla Liberec): „Dneska domácí vyhráli zaslouženě. Tlačili nás celý zápas servisem a hráli i výborně na ztrátu i přesto, že jsme je někdy dostali do potíží, tak si to uhráli. Dneska zaslouženě zůstali tři body na Vodolce.“

Popis utkání:

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný, v mírném vedení byli hostující hráči z Liberce. Ještě v polovině setu vedli hosté o tři body, ale domácí díky zlepšenému servisu a následné obraně na síti i v poli dokázali průběh setu skvěle otočit a dostat se do vedení až o několik bodů. Domácí šli do koncovky se čtyřbodovým vedením, koncovku si pohlídali a ujali se vedení 1:0.

Do druhého setu vstoupilo AERO lépe a pokračovalo ve zlepšeném výkonu z konce prvního setu. Dostalo se až do pětibodového vedení, které díky ztrátované na obou stranách bylo i v polovině setu. Liberec se ale nevzdával a i díky uhraným těžkým bodovým výměnám stahoval náskok domácích, podařilo se mu to při stavu 23:23. Poté ale domácí dvakrát zablokovali hostujícího smečaře a vedli už 2:0.

Trenér Nekola zamíchal do startu třetího setu se sestavou a hra se vyrovnala. Ještě v polovině setu byl stav vyrovnaný, ale právě v polovině setu se lámal chleba. Domácí si vybojovali díky kvalitnímu servisu bodové míče, které dokázali uhrát. Konec setu a zápasu byl v režii domácích hráčů, kteří nakonec vyhráli zaslouženě 3:0. Oplatili tak Dukle porážku z prvního zápasu sezóny.

Autor: Tomáš Havlát

VSC FATRA ZLÍN - VK LVI PRAHA

Po včerejším vydřeném vítězství nad SKV Ústí nad Labem přivítali domácí hráči dalšího tradičního soupeře, tým VK Lvi Praha. Hosté naopak poprvé podlehli v domácím prostředí a to týmu Dukla Liberec. Očekával se tedy vyrovnaný souboj. Očekávání se pro domácí bohužel nenaplnilo, hosté byli jednoznačně lepším týmem a zaslouženě si odváží ze Zlína všechny body.

VSC Fatra Zlín - VK Lvi Praha 0:3 (19:25, 21:25, 19:25)

Rozhodčí: Grabovský Zdeněk, Pecháček Luboš

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Navláčil, Šulc, Čech, Varous, Adamec, Motyčka, libero Viceník. Střídali: Lamri, Kozak, Žák

Hosté: Janouch, Skakic, Král, Mihajlovič, Smith, Nedeljkovic, libero Ježek. Střídal: Pliasetskyi

Ohlasy po utkání:

Vojtěch Navláčil (kapitán Fatra Zlín): „Dnes jsme bohužel na dobře hrajícího soupeře nenašli odpověď a zaslouženě prohráli."

Přemysl Obdržálek (trenér Fatra Zlín): „Blahopřeji hostům k vítězství, dnes nás přehráli ve všech herních činnostech. Účinným podáním nás k ničemu nepustili."

Jiří Král (kapitán VK Lvi Praha): „Všechny sety byly stejné, v průběhu setu jsme si vypracovali náskok, který jsme udrželi až do konce. Odvážíme si všechny body, jak jsme chtěli."

Tomáš Pomr (trenér VK Lvi Praha): „Tři body ze Zlína jsou cenné. Z vítězství jsme rádi, předvedli jsme dobrý zápas. Mimořádný byl výkon Mihajloviče."

Popis utkání:

První set začaly oba týmy opatrně, ale od stavu 6:6 domácí šli do trháku na 9:6. Hosté však nezpanikařili a postupně stahovali náskok domácích a srovnali na 10:10. Do stavu 14:14 se hrálo vyrovnaně, po chybě domcáích na útoku se hosté ujali vedení 14:16 a tento náskok ještě navýšili a do koncovky šli za stavu 18:22. Koncovku bezpečně zvládli, proměnili hned první setbol a brali první set 19:25.

Hosté povzbuzení výhrou prvního setu vlítli na hráče Fatry a brzo vedli 1:5 a 2:6. Za stavu 3:8 se na to domácí trenér Obdržálek již nemohl dívat a sáhl po oddechovém čase. Luxusní pětibodový náskok si hosté udržovali až do stavu 10:14. Po následném snížení na 12:14 sáhl i hostující trenér po oddechovém čase. Do koncovky šli hosté s pohodlným náskokem 17:21. Domácí se ještě v závěru setu pokusili s vývojem něco udělat, ale hosté zkušeně dotáhli set do vítězného konce, 21:25.

Třetí set začali domácí přece jen lépe a na chvíli se dostali do vedení 4:2. Potom však hosté opět zabrali a polovině setu vedli 8:14. I nadále hosté dominovali až do stavu 14:20. Za tohoto stavu se domácí hráči probrali a po snížení na 18:20 donutili hosty k oddechovému času. To však bylo ze strany domácího týmu všechno, hosté proměnili hned první mečbol a vyhráli set 25:19 a celý zápas zaslouženě 0:3.

Autor: Ivan Dostál

VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE – VK EURO SITEX PŘÍBRAM

Utkání mezi Jihostrojem a Příbramí mělo jasného favorita. Domácí naplnili očekávání a od začátku diktovali tempo hry. České Budějovice odehrály zápas velice suverénně a Kocoury k ničemu nepustily. Oba týmy využily velké množství hráčů. Za Jihostroj dostal větší prostor i druhý nahrávač Piskáček a mladík Šulista. Za Příbram bylo na hřišti všech třináct hráčů, které kouč Klár vyslal na hřiště. Kanaďan Schouten v dresu Jihostroje zaznamenal během tří setů 26 bodů.

VK Jihostroj České Budějovice – VK Euro Sitex Příbram 3:0 (25:14, 25:15, 25:18)

Rozhodčí: Krtička J., Dmejchal M.

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: de Amo, Michálek, Mach, Schouten, Stoilovič, Ondrovič, libero Kryštof. Střídali: Piskáček, Rejlek, Šulista

Hosté: Viiber, Böhm, Hladenko, Hulpach, Pavelka, Polák, libero Juračka, Peterka. Střídali: Lopata, Ureš, Trojanowicz, Rosenbaum, Kuchař

Ohlasy po utkání:

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): Zápas jsme dobře takticky zvládli od začátku až do konce. Jsem hrozně rád za to, že se nám dostali na hřiště i mladší hráči.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Kromě začátku utkání, kdy jsme nechytili pár balonů v poli, jsme hráli tak, jak jsem si představoval. Tlačili jsme dobrým servisem, slušně jsme bránili v poli i na bloku. Občas jsme udělali chybičku, ale to k tomu patří. Utkání jsme zvládli dobře.“

Martin Böhm (kapitán VK Euro Sitex Příbram): „Budějovice byly o tři třídy lepší. My jsme slabí na útoku a neměli jsme na to.“

Petr Klár (trenér VK Euro Sitex Příbram): „Gratuluji soupeři k vítězství. Jsem rád, že si všichni naši mladí kluci mohli zahrát proti nejlepšímu klubu extraligy posledního desetiletí. Dostali jsme všichni dobře za uši a doufám, že to bude poučné pro další vývoj našich kluků. U nás není co chválit, individuální výkony stály za nic.“

Popis utkání:

V utkání 13. kola UNIQA extraligy byl favorit jasný. Na samém začátku byli sice krátce ve vedení hosté z Příbrami, ale Jihostroj brzy výsledek zvrátil na svou stranu. Vidět byl především Casey Schouten, jehož bomby se od Kocourů nekontrolovatelně odrážely. Českobudějovičtí točili sestavou, v prvním setu pustili na hřiště oba nahrávače a celkem devět hráčů. A všem se dařilo. Ke konci setu už měli domácí bezpečný náskok a jednoznačně soupeře přehráli – 25:14.

Druhý set pokračoval stejně jako skončil předchozí. Jihostroj měl skvěle odpřihráváno díky trojici Kryštof – Stoilovič – Michálek, a to byl základ úspěchu Jihočechů. Nahrávač de Amo zásoboval Schoutena přesnými nahrávkami, které končily v poli Příbrami. Domácí vedli už 13:5 a hráli velmi sebevědomě. Trenér Dvořák si opět v druhém setu mohl dovolit střídat, aby dostal do hry i další hráče. Na palubovky se dostal druhý nahrávač Piskáček nebo univerzál Rejlek. Frustrace příbramských volejbalistů byla znatelná, když několikrát mrštili vší silou balonem o palubovku. Domácí vyhráli druhý set opět jednoznačným rozdílem 25:18.

Ve třetím setu se nedalo očekávat překvapení. Hráči Příbrami chybovali a Jihostroji zápas usnadnili. České Budějovice sice nebyly tak dominantní jako v předchozích dvou setech, ale na hostující mužstvo to stačilo. Příbram se tentokrát bodově držela o něco déle a poprvé se dostala alespoň přes 15 bodů. Jihostroj potvrdil v domácím prostředí roli favorita a vrátil se do čela tabulky UNIQA extraligy.

Autor: Matěj Mayer, foto Dan Kubát

VOLEJBAL BRNO – KLADNO VOLEJBAL CZ

Pro brněnské hráče již druhý domácí zápas v řadě byl na programu 5. prosince. V pátek v dohrávce 7. kola nestačili svěřenci Ondřeje Marka na Odolena Vodu – na legendární „Kouničce“ podlehli ve čtyřech setech. Naopak kladenští Orli včera doma porazili orly beskydské – zápas byl opět na čtyři sety. V posledním vzájemném měření sil uspěli domácí – hráči vedení Milanem Fortuníkem porazili Brno 3:1 na sety.

Volejbal Brno – Kladno Volejbal cz 3:0 (25:20, 25:22, 25:22)

Rozhodčí: Lukáš Spáčil – René Činátl

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Pražák, Provazník, Licek, Janečka, Římal, Hrazdira, libero Lžičař. Střídali: Čeketa, Klajmon

Hosté: Zajíček, Fortuník, Hýský, Kyjanica, Křesťan, Kraffer, libero Kunc. Střídali: Mikulenka V. i J., Palgut

Ohlasy po utkání:                                                                                                                

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): Všichni jsme rádi, že jsme opět ukázali, že domácí servis může rozhodovat o výsledku utkání. Dnes nás vždy vytáhl z nepohody a týmovým výkonem jsme vyhráli.“

Ján Námešanský (asistent trenéra Volejbal Brno): „Jsme moc rádi z výhry po dlouhé sérii proher. Dnes bylo na klucích vidět, že se chtějí porvat o výhru, předvedli dobrý týmový výkon.“

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): „Bohužel to byl náš „typický“ volejbal, který jsme dnes předvedli, no a nestačilo to. Kdybychom přidali alespoň v jedné herní činnosti, mohlo to tu být veselejší. Gratuluji domácím, my se teď musíme soustředit na další utkání.“

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): „My jsme v tom utkání neustále doháněli domácí, kteří byli před námi. I když se nám chvílemi dařil dobrý servis, tak oni řešili poměrně spolehlivě i situace po horším příjmu. My jsme to nedokázali vyjma části třetího setu překlopit na naši stranu, gratuluji domácím.“

Popis utkání:

Domácí hráči vstoupili do utkání 13. kola výrazně lépe. Už za stavu 6:2 donutili hostujícího trenéra k prvnímu oddechovému času. Filip Křesťan se jako první hráč Kladna prosadil z útoku. Následovala řada zkažených podání na obou stranách, která hru trochu zpomalila. Kladenský Křesťan se dokázal i nadále prosazovat, brněnští hráči ale hostující tým srovnat nenechali. Důležité body zaznamenal Martin Licek a Brno vedlo 21:17. Set ukončil esem střídající Lukáš Čeketa.

Velmi vyrovnaný úvod druhé sady viděly kromě pořadatelů také plyšové hračky, které už zaplňují domácí tribunu a před Vánoci zamíří na podporu brněnského Klokánku. Za stavu 8:6 ale zaznamenali hosté bodovou sérii, kterou odstartoval smečí a následným servisem Tomáš Hýský – Kladno vedlo 8:13. Následně ale domácí zabrali, dařilo se jim skládat těžké míče a poradili si i z horšího příjmu. Set ukončil chybující Ondra Fortuník – 25:22.

Dějství číslo tři začalo výrazně lépe pro hostující tým, hned na začátku si vybojoval čtyřbodový náskok. Následný vývoj setu byl velmi vyrovnaný, týmy se tahaly bod po bodu. V koncovce setu pomohl opět esem domácím střídající Lukáš Čeketa, Kladnu naopak nepomohlo ani zařazení Jirky Mikulenky do sestavy. S vidinou teoretického čtvrtého setu zabral na podání i kapitán Michal Hrazdira. Dan Římal uspěl proti kladenskému bloku a ukončil tak set za stavu 25:22. Právě brněnský univerzál byl nejvíce bodujícím hráčem utkání – zaznamenal 15 bodů (52 % na útoku, 3 bloky a 1 eso). V barvách Kladna nejvíce bodovali Tomáš Hýský (50 % na útoku) a Filip Křesťan (63 % na útoku) – oba zaznamenali 12 bodů.

Autor: Matouš Müller

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018