6.10.2018

Překvapivé výhry Odoleny Vody a Benátek, šlágr kola pro Karlovarsko

Kompletní 2. kolo UNIQA volejbalové extraligy mužů nabídlo nejen dramatická utkání, ale i překvapující výsledky. Karlovarsko i po zápase s Jihostrojem stále nepoznalo chuť porážky, stejně jako Ústí, které si odváží vítězství ze Zlína. Další výhru si připsala i liberecká Dukla, ale až po velkém boji v Ostravě. Benátky příjemně překvapily své diváky výhrou nad Příbramí, stejně jako Odolena Voda, která si „vyšlápla" na Kladno. Z první letošní výhry se radují i pražští Lvi po vítězství v tie-breaku nad Brnem.

 

VK BENÁTKY NAD JIZEROU – VK EURO SITEX PŘÍBRAM

První letošní mistrovské utkání na domácí palubovce mají za sebou už i volejbalisté Benátek. Domácí diváci dnešní utkání navštívili v hojném počtu, aby se na vlastní oči přesvědčili, jak kvalitní posily sehnal domácí trenér Vladimír Němeček pro nový ročník UNIQA volejbalové extraligy mužů. Tři posily z Dukly Liberec (Ondřej Piskáček, Patrik Indra a libero Tomáš Kunc) a dvě zahraniční (Andy Rojas - COL, Alex Gryuk - POL) totálně změnily koncepci benátecké hry proti loňskému roku, kdy se Benátky od 7. kola krčily na dně extraligové tabulky společně s Aerem. Letos jsou cíle Benátek vyšší, i když první kolo tomu vůbec nenapovídalo, když Benátky po výborném začátku (vedly 5:0) totálně propadly ve všech herních činnostech a nezískaly v Ústí nad Labem ani set. Dnešní utkání již bylo úplně o něčem jiném a favorit utkání ještě dlouho po utkání seděl na palubovce a nevěřil, že benáteckým mladíkům přenechal všechny extraligové body.:

č.: 9      dne: 6. 10. 2018         v hod.: 17:00

Benátky nad Jizerou – VK Euro Sitex Příbram 3:1 (25:21, 20:25, 25:20, 27:25)

Rozhodčí: Kamil Renčín a Jan Krtička

Počet diváků: 250

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Oleksandr, Piskáček, Ticháček, Hudák, Indra, Rojas, libero Kunc

Hosté: Lech, Böhm, Mikulenka, Dolgopolov, Wawrzynczyk, Graham, libera Juračka a Kop. Střídali: Trojanowicz, Suda, Rosenbaum, Kuchař

Vyjádření:

Domácí:

Ondřej Piskáček (kapitán domácích): „Od minulého zápasu to bylo zlepšení, protože už to v uvozovkách horší být nemohlo. Začali jsme hrát agresivněji, s více emocemi, což do té hry patří, zvláště když jsme na palubovce mladí lidé. Musím poděkovat klukům, protože to ustáli hlavně na přihrávce, Příbram dnes velice dobře podávala. My jsme dobře bránili, což byla naše dnešní hlavní činnost, kterou jsme dělali dobře.“

Vladimír Němeček (trenér domácích): Dnes jsme podali bojovný výkon, po tom výpadku minulý týden v prvním zápase, kdy jsme dostali v Ústí. Myslím si, že dnes jsme zabojovali a utrhli jsme první tři body na naší palubovce.“

Hosté:

Martin Böhm (kapitán hostů): „Nezačali jsme vůbec dobře. Soupeř nás první set odubránil, výborně jim zahrál univerzál. V podstatě všichni kůloví hráči na straně Benátek hráli dobře. Bohužel ve čtvrtém setu jsme si koncovku prohráli sami.“

Martin Kop (trenér hostů): „Benátky hrály velmi dobře na servisu, tlačili nás. My jsme měli obrovský problém s dohrávkami balonů zadarmo nebo po obraně. Prostě špatná volba, špatná komunikace. Je to druhý zápas, samozřejmě jsme zde chtěli bodovat, ale Benátky hrály o 100% lepší zápas než s Ústím. Takže gratulace. U nás si asi každý hráč musí sáhnout do svědomí, kde mohl hrát určitě lépe. My se musíme připravit na další utkání.“

Popis utkání:

Po vyrovnaném úvodu utkání se poprvé do dvoubodového vedení dostává domácí tým po čistém esu Patrika Indry (6:4) a když kapitán hostů smečuje o anténku, svítí na ukazateli skóre 9:6. Vedení domácích netrvá dlouho. Na jednom postavení při podání Poláka Jaroslawa Lecha se hosté velice rychle dostávají do dvoubodového vedení (9:11). Další perfektní dvojblok (Martin Hudák + Patrik Indra) a náskok Benátek dostává novou podobu (22:20). Třetí blok v pořadí (Martin Hudák) a Benátky již vedou 23:20. První setbol střetnutí přichází po profesorsky vytlučeném bloku (24:21 - Patrik Indra). Hosté se snaží benáteckou obranu zaskočit rychlou hrou středem, ale míč končí v autu a domácí se radují ze zisku prvního setu v letošním ročníku EX-M.

I úvod druhého dějství byl velmi vyrovnaný. Obě družstva se pravidelně střídala v nepatrném vedení až do stavu 10:11 pro hosty. Hostům se při podání svého nahrávače (12:17 - Dmytro Dolgopolov) podařilo odskočit o pět bodů a od tohoto stavu začíná družstvo pod vedením Vladimíra Němečka tahat za kratší konec provazu. Hostům se daří na všech postech a za stavu 19:24 tu máme i první setbol v tomto utkání pro hosty (Benátky útočily do autu). Poslední dva body patří zkaženým podáním na obou stranách a je vyrovnáno.

Do třetího setu vletěly Benátky jak dobře namazaný stroj. Kvalitní podání a výborná obrana na síti slavily úspěch a výsledkem byl rychle narůstající bodový rozdíl mezi oběma celky (4:2 blok Patrik Indra, 6:2 eso Martin Ticháček, 7:2 Patrik Indra boduje po chycených míčích). Získaný náskok si domácí volejbalisté udržují bezchybnou hrou a když se začne na bloku dařit i Venezulanovi Andy Rojasovi (19:12), bodový rozdíl narůstá. V koncovce se hosté snaží propastný bodový rozdíl korigovat, ale po oddechových časech se vždy podání vrací na stranu Benátek a když Alex Gryuk blokem zastavuje útok Kocourů, máme tu první setbol třetí sady (24:17). Zkažené podání Benátek, přímý bod z podání Jaroslawa Lecha a blok Vladimíra Mikulenky oddaluje konec třetího setu. Potom ale domácí nahrávač Ondřej Piskáček nádherně nahrává Patrikovi Indrovi a jeho nechytatelná smeč znamená vedení Benátek 2:1 na sety.

Velmi dobře rozehraný měli hosté čtvrtý set. Dělové podání kapitána Martina Böhma posílá hosty do vedení 1:4. Za stavu 4:8 již hosté vedou o čtyři body, ale při podání Patrika Indry a Andy Rojase je náskok hostujícího týmu už jen jeden bod (7:8). Ještě za stavu 16:19 mají hosté velmi slušný bodový náskok, ale pár nepřesností na útoku dovoluje Benátkám naskočit zpět do čtvrté sady (20:19). V koncovce setu dokonce domácí získávají dva mečboly po parádním bloku Alexe Gryuka (24:22), ale ty se jim nedaří proměnit. Zkažené podání Benátek a blok Vladimíra Mikulenky srovnává na 24:24 a máme tu nádhernou koncovku. Diváci v hledišti si už ani nesedají a mohutně fandí ve stoje. Další mečbol přichází po nekompromisní diagonální smeči Andy Rojase (25:324), úspěšný rychlík středem Alexe Gryuka znamená čtvrtý mečbol. Ten již Benátky proměňují. Velmi pěknou a dlouhou výměnu ukončuje nejvíce bodující hráč utkání Patrik Indra (30 bodů v utkání) a Benátky nechávají zapomenout na nešťastné vystoupení před týdnem v Ústí, když vítězí 3:1 na sety a do tabulky si připisují plný počet bodů.

Autor: Zdeněk Šolc

VSC FATRA ZLÍN – SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM

V utkání 2. kola extraligy přivítali domácí Fatra Zlín tým SKV Ústí nad Labem. Favoritem utkání se stal hostující tým, který si skvělým výkonem zajistil na zlínské půdě vítězství.

č.: 10      dne:  06. 10. 2018        v hod.:17:00         

VSC Fatra Zlín – SK volejbal Ústí nad Labem 1:3 (15:25, 25:23, 18:25, 17:25)

Rozhodčí: Gall J., Spáčil L.

Počet diváků: 210

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Barták, Čech, Čechmánek, Adamec, Motyčka, Navláčil, libero Bláha. Střídali: Kittel, Vašíček, Šulc, Kozak

Hosté: Da Silva Willyan, Wilson, Kramár, Koci, Tibitanzl, Bartůňek, libero Kořínek             

Vyjádření:

Domácí:

Michal Čechmánek ( kapitán Fatra Zlín): „Neubránili jsme jejich klíčového hráče č. 1 Kramára.“

Roman Macek(trenér Fatra Zlín): „Udělali jsme velkou řadu vlastních chyb a díky tomu nás soupeř zaslouženě přehrál.“

Hosté:

Filip Kramár (kapitán SKV Ústí n. Lab.): „Jsme šťastní, že jsme zvítězili za tři body. Kromě druhého setu, kdy jsme v koncovce ztratili koncentraci, jsme měli utkání pod kontrolou.“

Jakub Salon  (trenér SKV Ústí n. Lab.): „Do Zlína jsme jeli s obavami. Zde se vždycky špatně hraje. Utkání jsme hráli koncentrovaně a zaslouženě si domů vezeme tři body.“

Popis utkání:

Hned z počátku utkání se hosté ujali vedení a díky skvělé práci na síti si neustále drželi mírný náskok. Po prvním oddechu na domácí straně se Fatra za stavu 7:12 stále snažila skóre otočit. Díky chybám na domácí straně se však hostům podařilo navýšit skóre a po zkaženém servisu domácího hráče vyhráli první set 15:25.

Začátek druhého setu byl pro oba týmy vyrovnaný. Hosté však po chvíli získali několikabodový náskok. Po několika chybách v útoku, došlo ke střídání domácích hráčů. Za stavu 17:19 se Fatra odmítla vzdát a i přes tvrdý útok hostů zabojoval domácí tým v koncovce a zvítězil skórem 25:23.

Do třetího setu vstoupila lépe Fatra díky skvělému servisu Radima Šulce. Pár nevynucených chyb na straně domácích však zajistilo hostům opět náskok. Domácí sice bojovali na síti, ale ztrátu se jim díky skvělé hře hostujícího týmu dohnat nepodařilo. Předposlední set skončil 18:25 pro hosty.

Čtvrtý set začal podobně jako druhý a hosté se za stavu 4:3 dostali do vedení. Fatra se dlouhou dobu držela v těsném závěsu a za stavu 12:11 se dokonce dostala do vedení. Hosté však zabrali a jistou hrou na síti si zajistili několikabodový náskok. Domácí, i přes několik střídání, nedokázali změnit výsledek utkání a prohráli za stavu 17:25.

Autor: Ivan Dostál, Barbora Macíková

VK LVI PRAHA – VOLEJBAL BRNO

Pro oba týmy velmi důležité utkání na začátku soutěže. Papírově možná srovnatelné týmy, které ve svých úvodních utkáních prohrály, chtěly úzkostlivě bodovat. Brno určitě chtělo zlepšit svůj výkon oproti minulému týdnu a Lvi Praha chtěli urvat body v druhém domácím zápase. Liga je velmi vyrovnaná a na každý bod je třeba odvést velkou porci práce.

č.: 12    dne: 6. 10. 2018      v hod.:18.00

VK Lvi Praha - Volejbal Brno 3:2 (19:25, 25:19, 17:25, 25:23, 15:11)

Rozhodčí: Velimov, Buchar

Počet diváků: 310

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Kuboš, Krajčovič, Naarden, Šulc, Van Werkhoven, Démar, libero Kovařík. Střídali: Fortuník, Kozák, Špulák, Svoboda

Hosté: Truong, Licek, Hukel, Okošanovič, Hrazdíra, Pražák, libero Weber. Střídali: Jakubec, Římal, Handlíř

Vyjádření:

Domácí:

Matyáš Démar (kapitán domácích): „Důležitá výhra, která nám mentálně pomůže. Zápas byl nervózní z obou stran a z toho pramenilo dost chyb.“

Tomáš Pomr (trenér domácích): „Očekávali jsme těžký vyrovnaný zápas proti soupeři, kterému nevyšlo hrozně 1. kolo. Brno potvrdilo svoji vysokou kvalitu a pro nás velmi cenné vítězství, kdy jsme skvělým kolektivním výkonem otočili utkání přes nepříznivý vývoj, kdy jsme 2x prohrávali. Pochvalu zaslouží celý tým!!!“

Hosté:

Michal Hrazdira (kapitán hostů): „Sahali jsme po vítězství za tři body a přišli jsme o něj ve čtvrtém setu. V utkání rozhodoval servis a více klidu na naší straně ve čtvrtém setu.“

Ondřej Marek (trenér hostů): „Rozhodující pro vývoj utkání byla prohra ve čtvrtém setu, kdy nastal zlom v utkání po dvou nepřihraných balonech a dvou neuhraných bodovkách.“

 

Popis utkání:

Od začátku rozcvičky je na obou týmech vidět velká dravost a chuť do hry. Palubovka na obou stranách duněla v průběhu celé rozcvičky. Začíná první set a domácí pod tlakem soupeřova servisu prohrávají 1:4. Nepříznivý rozdíl ve skóre se nedaří korigovat. Brňané lépe servírují a je vidět, že chtějí z Prahy odvést body a odčinit, tak domácí porážku z Ostravou. Vítězí v prvním setu přesvědčivě 25:19.

V druhém setu začíná na nahrávce domácích Ondra Fortuník, Lvi se zlepšují na přihrávce a na servisu a od začátku otáčí skóre ve svůj prospěch. Vedení 8:6 přináší klid do hry a díky čtyřem bodům z podání se zvyšuje náskok na 16:11. Koncovku domácí zvládají s přehledem a vrací soupeři stejným dílem 25:19.

Třetí set je opět v jednoznačné režii brněnských hráčů a přes veškeré snahy domácích trenérů se nedaří zastavit rozjeté Brno. Tento set se domácí volejbalisté hledají a prohrávají 17:25. Rozhodující pro celkový výsledek je čtvrtý set, ve kterém se od začátku rozpoutala bitva, kdy Brňané tahali za delší konec - 6:8, 14:16. Ztrátuje se bod po bodu až do okamžiku, kdy přichází na servis mladičký Petr Špulák a třemi výbornými servisy vyrovnává stav. Soupeř navíc neuhrává dvě bodovky a ztrácí jistotu na přihrávce. Stav se otáčí – Lvi Praha vedou 21:19 a set strhávají na svou stranu.

Před pátým setem přichází malé vydechnutí a drama o body začíná vrcholit. Lvi se od začátku setu zakusují do svého soupeře a přehrávají ho na přihrávce a útoku. Brno přihrává na 15 procent a to na s velkou chutí hrající domácí nestačí. Průběh setu je velmi bojovný, ale téměř bez chyb hrající domácí vedou 10:6 a následně 12:8 a na ztráty dohrávají pátý set 15:11.

K prvnímu vítězství velkou měrou přispělo domácí publikum, které se nechalo strhnout bojovností Lvů Praha a dotlačilo je ke dvou bodům. Patří ji velký dík.

Autor: Miloš Kočka

AERO ODOLENA VODA – KLADNO VOLEJBAL CZ

V druhém kole UNIQA volejbalové extraligy mužů se ve středočeském derby utkaly týmy AERO Odolena Voda a Kladno volejbal cz. Po vyrovnaném zápase plný zvratů, se nakonec radovali z vydřeného vítězství domácí hráči AERA, kteří v důležitých momentech tiebreaku lépe bránili na síti, a to rozhodlo o jejich vítězství 3:2. Utkání sledovala zaplněná hala, do které si našlo cestu 856 diváků.

č.:  8     dne:  6. 10. 2018         v hod.:18:00

AERO Odolena Voda – Kladno volejbal cz 3:2 (21:25, 25:22, 20:25, 25:14, 15:11)

Rozhodčí: Němeček P., Činátl René

Počet diváků: 856

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Walsh, Viiber, Mikula, Russell, Hladík, Vanags, libero Hadrava. Střídali: Holčík, Gear, Vachoušek

Hosté: Hýský, Zajíček, Habr, Vemič, Sobotka, Martinez, libero Moník. Střídali: Koloušek, Cedzynski, Vostárek, Hrdý

Vyjádření:

Domácí:

Tomáš Kotrch (kapitán AERO Odolena Voda): „Děkujeme divákům za fullhouse a že nás opět podporují po loňské sezóně. Jsem moc rád, že jsme je odměnili výhrou. Výborný, bojovný a kolektivní výkon, za který po zásluze bereme dva body.“

Jiří Šiller (trenér AERO Odolena Voda): „Jsme rádi, že jsme vyhráli, protože máme těžké zápasy. Jsem rád, že se na vítězství podíleli všichni hráči a chci poděkovat divákům za super atmosféru.“

Hosté:

Tomáš Hýský (kapitán Kladno volejbal cz): „Myslím si, že to byl hezký zápas, hezké výměny, napínavý až do konce, pěkný pro oko diváka. Bohužel pro nás jsme si zápas prohráli v druhém setu, kdy jsme to po vítězství v tom prvním drželi ve svých rukách, ale nekoncentrovaností jsme zápas prohráli. Chtěl bych poděkovat všem divákům, kteří dorazili a vytvořili skvělou atmosféru.“

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): „Zápas jsme začali ztrácet v druhém setu za stavu 7:7. Od té doby jsme dělali moc chyb, ztratili koncentraci a to nás stálo zápas.“

Popis utkání:

Do utkání vstoupily oba týmy velmi vyrovnaně, rozdíl ve skóre nebyl nikdy více než dvou nebo tříbodový. Přes polovinu setu se oba týmy přetahovaly o vedení. Kladno odskočilo do vedení o čtyři body těsně před koncovkou. V ní se Aero snažilo tlačit na svého soupeře, ale Kladenští žádné zaváhání nepřipustili a dokázali set dotáhnout do vítězného konce, ujali se tak vedení 1:0.

Do druhého setu se sice vstoupilo vyrovnaně, ale hosté brzy odskočili do tříbodového vedení. Aero se ale díky dvěma šňůrám na servisu dostalo zpět do hry a začalo se s hostujícím Kladnem přetahovat. Hosté v koncovce udělali více chyb, což nahrávalo domácích hráčům k následnému protiútoku, kterým úspěšně dokázalo navyšovat své bodové skóre. Koncovka patřila jasně Aeru, to tedy dokázalo srovnat na 1:1.

Kladenští se rychle oklepali a vlétli do třetího setu s velikou vervou, až je domácí trenér Šiller musel brzdit za stavu 1:5 oddechovým časem. To se mu podařilo a i v dalším průběhu se hrál vyrovnaný volejbal na obou stranách, hosté ale byli vždy ve vedení. V koncovce si Kladno vedení zkušeně pohlídalo a dostalo se tak do vedení 2:1 na sety.

Čtvrtý set začal velkým náporem domácích. Ti se několika bodovými šňůrami dokázali dostat do vedení, které v přes polovinu setu ještě začali více navyšovat. Kladno Aeru nekladlo odpor a domácí spěli do vyrovnání utkání na 2:2, což se i stalo.

Tiebreak domácí nezačali dobře a trenér Šiller znovu velmi brzy bral první oddechový čas, tentokrát za stavu 1:4 z pohledu domácích. Po něm se Aero rychle dostalo bodovými míči do vedení. Vedení se ještě několikrát vyměnilo na obou stranách. Kladenští ještě vedli 11:10, ale domácí  Aero obranou na síti začalo otáčet kormidlem na svou stranu. Pěti body v řadě dokázalo hosty přehrát a vítězství 15:11 znamenalo i celkové vítězství 3:2.

Aero tak bere první dva body do tabulky, Kladno si odvezlo bod jeden. Utkání provázela skvělá atmosféra dokreslující důležitost utkání pro oba týmy. Oba tábory fanoušků korektně fandili svým oblíbencům a nakonec 856 skvělých diváků vidělo výhru domácího Aera v tiebreaku.

Autor: Tomáš Havlát

VK OSTRAVA – VK DUKLA LIBEREC

Nádherný zápas plný zvratů, bouřlivé prostředí a hra plná emocí připomněla čtvrtfinálové souboje play-off na ostravské palubovce. Ostrava s Libercem zde na konci sezony sehrála poslední zápas, v dnešním zápase opět přivítala stejného soupeře. Průběh zápasu byl nesmírně vyrovnaný a teprve výpadek ostravského týmu v koncovce pátého setu znamenal těsné liberecké vítězství.

č.: 11     dne: 06.10.2018      v hod.:17:00

VK Ostrava – VK Dukla Liberec 2:3 (25:23, 16:25, 25:21, 22:25, 12:15)

Rozhodčí: Pecháček Luboš, Grabovský Zdeněk

Počet diváků: 500

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Sedláček, Podlesny, Janků, Kotas, Dvořák, Menner, libero Sobczak. Střídali: Beal, Štefko, Vancl

Hosté: Biernat, Správka, Veselý, Štokr, Šulista, Holubec, libero Kopáček. Střídali: Leikep, Pietruczuk.

Vyjádření:

Domácí:

Jan David (kapitán VK Ostrava): „Vyzdvihl bych krásný zápas. Nadšení a euforii jsme si přenesli do zápasu a vydrželo nám to po celou dobu. V prohraných koncovkách nám možná chyběl klid nebo lepší rozhodnutí. V koncovce pátého setu jsme to nezvládli, ale celkově musím spoluhráčům pogratulovat za výborný výkon.“

Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Hráli jsme po celé utkání tak, jak jsme chtěli. Někdy se nám to dařilo více, někdy méně. Tlačili jsme na podání. Liberec patří k favoritům extraligy a je to proti němu těžké udržet celou dobu vysokou úroveň. Škoda, že jsme nedohráli utkání od stavu 11:11 v pátém setu. Nazval bych to, že jsme tam nebyli chytří, proto nás porážka hodně mrzí.“

Hosté:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): „Ostrava hrála velmi dobře. Věděli jsme, že to nebude lehké utkání. Domácí tlačili servisem a úspěšně útočili středem. Potřebujeme zlepšit komunikaci s novými hráči. Pomohlo nám střídání a ze dvou bodů máme radost.“

Michal Nekola (kapitán VK Dukla Liberec): „Bylo to trošku jako na houpačce. V prvním setu jsme dostali sedm přímých bodů z podání a nakonec ho těsně prohráli. Druhý set jsme měli pod kontrolou. Ve třetím setu se oba týmy střídaly ve vedení. V momentě, kdy jsme byli nahoře, tak jsme dobře hrajícího soupeře nechali nadechnout. Ostrava hrála výborně až do konce zápasu.“

 

Popis utkání:

Ostrava vstupuje do utkání ve velkém stylu a po přímém bodu z podání Podlesného vede rychle 3:0. Když Menner na smeči vytěží z vynikajícího podání Janků, vedou domácí 5:1. Ostrava tlačí na podání a rázem vede 10:4. Při podání Veselého snižuje Liberec na 10:8, ale Ostrava si bere zpět pětibodové vedení. Po bodovém bloku Sedláčka a nevynucené chybě Štokra si Ostrava bere nazpět pětibodový náskok (13:8). Za stavu 24:20 už mají domácí nakročeno k vítězství v prvním setu. Liberec sice odvrátí tři setboly, ale domácí nakonec po útoku univerzála Dvořáka vítězí v prvním setu zaslouženě 25:23.

Po vyrovnaném úvodu druhého setu jdou hosté do vedení 6:11. Ostrava kupí nevynucené chyby a Liberec spěchá za srovnáním zápasu, když už vede 8:18. Nakonec Liberec ovládne jasně druhou sadu v poměru 16:25.

Úvod třetí sady patří domácím, kteří si vytvoří náskok (10:5). Liberec střídá blokaře a přicházející Leikep nastartuje hosty nejen ke smazání bodového manka, ale k vytvoření dvoubodového náskoku (11:13). Ostrava skvělými bloky otáčí na 16:14. Ostravě skvěle funguje obrana na síti a znovu jde do vedení až na 22:16. Skvěle hrající Sedláček zajistí jedním z mnoha útoků středem pět setbolů pro Ostravu. Ostrava zakončí třetí sadu opět bodovým blokem a vítězí 25:21.

Čtvrtý set začíná lépe Liberec a při podání střídajícího Pietruczuka jde do vedení 4:6. Hosté jsou ve čtvrtém setu lepší v poli a bodují z dohrávaných míčů. Tentokrát si Liberec drží pětibodový náskok a spěchá za vyrovnáním zápasu. Ostravský tým podporován skvělými fanoušky neskládá zbraně a snižuje na 18:20. Zkušený Liberec však nechce odjet bez bodu a zvyšuje na 18:22. Vynikající volejbal zvedá diváky ze sedadel. Beal snižuje plachtícím podáním až na 21:22. Hostující favorit si ale koncovku pohlídá a po výhře 22:25 si vynucuje zkrácenou hru.

V pátém setu začíná lépe Ostrava a vede 6:3. Liberec sníží na 8:7 a začíná přetahovaná. Ostravu drží v náskoku skvělý americký univerzál Beal (11:9). Pak však přichází pro Ostravu černá pětiminutovka a Liberec celkem jistě dokráčí k vítězství 12:15.

Autor: Martin Němec

VK ČEZ KARLOVARSKO –VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE

Karlovarsko předstoupilo poprvé před své fanoušky v nové sestavě. Po prvním utkání venku, kdy Karlovarsko porazilo Lvi Praha, byli fanoušci v očekávání, jak si poradí s jedním z nejúspěšnějších týmů novodobé české volejbalové historie VK Jihostroj České Budějovice. Výsledek utkání 3:1 potěšil snad všechny podporovatele domácího týmu VK ČEZ Karlovarsko.

č.: 7     dne: 06.10.2018     v hod.:18:00

VK ČEZ Karlovarsko – VK Jihostroj České Budějovice 3:1 (26:24, 25:21, 20:25, 25:17)

Rozhodčí: Kvarda P., Fink T., Kindermanová L., Koutník P.

Počet diváků: 795

Sestavy (od zóny I):

Domácí: O’Dea, Van Haarlem, Hudeček, Beer, Rejlek, Zmrhal, libero Pfeffer. Střídali: Vašina, Patočka, Džavoronok, Penrose

Hosté: Ondrovič, Angel De Amo, Michálek, Mach, Šotola, Fila, libero Kryštof. Střídali: Křesťan, Kupilík, Kraffer Polák

Vyjádření:

Domácí:

Ondřej Hudeček (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): Dnešní zápas se fanouškům musel líbit. My jsme velmi spokojeni a šťastni, že jsme doma vyhráli takto těžký zápas na začátek sezóny. Teď se ale musíme dobře připravit na další nelehké utkání příští týden v Brně. Moc děkuji našim fanouškům za podporu, byla slyšet po celé utkání.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Jsme obrovsky rádi za dnešní vítězství, které se určitě bude v budoucnu počítat. Byli jsme takový hladovější po celé utkání, my to přišlo, ale na druhou stranu máme před sebou ještě moc práce, protože to ještě není úplně učesaný výkon podle mých představ.“

Hosté:

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Během prvních dvou setů se nám nepodařilo proměnit poměrně dost bodových balonů, což se pak v koncovkách projevilo. Karlovarsko hrálo výborně na servisu a k ničemu nás pak nepustilo, kromě třetího setu, kdy se na servisu dařilo více nám. Karlovarsko zaslouženě vyhrálo a my se musíme zamyslet nad tím, jak hrát agresivněji ty důležité bodovky. “

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Dnes byl velký rozdíl v účinnosti servisu. Sice jsme servis moc nekazili, ale účinnost nebyla dobrá. Trefujeme sice Marka Zmrhala, kterého trefovat máme, ale špatným servisem. To byl největší rozdíl, neúčinný servis a pak od toho se odvíjející příjem, tam jsme bohužel také zaostávali za Karlovarskem.“

Popis utkání:

Do prvního setu Karlovarsko vlétlo tvrdým servis a pozornou hrou v obraně na síti. Od samého začátku domácí vedli od dva body. Svůj náskok začali ztrácet za stavu 12:10. Dva důležité body hosty nastartovalo a začali pravidelně získávat svoji ztrátu. Karlovarsko zabralo za stavu 19:19 a zvýšilo vedení na 21:19. Už už to vypadalo, že domácí dovedou set do vítězného konce, ale dvě chyby za stavu 23:21, hru opět srovnalo. Oba týmy získaly ztrátu, stav 24:24. Další ztráta pro domácí 25:24 a další bod díky dobré obraně, přivádí domácí k vedení 1:0 na sety.

Druhý set se velmi podobá prvnímu, jen s tím rozdílem, že Karlovarsko své vedení nepustilo po celý set. Hra domácích se velmi líbí domácím fanouškům. Nahrávač Van Haarlem se velmi rychle sžil s týmem, je cítit, že domácí chtějí před domácím publikem zvítězit.

Třetí set je úplný opak dvou předchozích. Jihostroj se nadechl a už na začátku setu musí domácí kouč Novák zastavit hru a poukázat na chyby, kterých se družstvo dopouští. Hosté nepolevují a začínají utíkat domácím. Ani další time nepomáhá domácím. Přichází větší střídaní v sestavě domácích (Džavoronok, Vašina, Penrose, Patočka). Střídajícím hráčům se sice daří eliminovat soupeřův náskok, ten je však tak velký, že hosté pohodlně dokračují do vítězství v třetím setu.

Čtvrtý set začal tak, že již za stavu 4:1 pro domácí, musí hostující trenér Dvořák zastavit hru. Domácí nepolevují, nechtějí doma prohrát, když mají utkání tak dobře rozehrané. Další time hostů 6:1. Velmi koncentrovaný výkon v této části zápasu, přivádí domácí do vítězného konce. Diváci několik minut po utkání děkují potleskem domácímu družstvu. Nejlepším hráčem utkání za domácí, byl vyhlášen Daniel Pfeffer a za hosty Radek Mach, kterým předal cenu zástupce partnera utkání Penta Hospitals.

Autor: Tým Karlovarska

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018