9.11.2022

Příbramští Kocouři doma vyšli opět na prázdno, vítězství si odvezlo Brno

V dohrávce desátého kola základní části UNIQA volejbalové extraligy mužů 2022/23 změřily síly příbramští Kocouři a Brno. Zatímco hosté z Brna se drží uprostřed tabulky, Příbram se trápí na dně tabulky a nutně potřebovala doma, kde umí pěkně „zatopit pod kotlem“, získat cenné body. Po čtyřsetovém souboji si ale tři body nakonec odváží domů Brno a posouvá se na 7. místo tabulky UNIQA extraligy.

VK Euro Sitex Příbram - Volejbal Brno 1:3 (20:25, 21:25, 25:22, 23:25)

Rozhodčí: Kvarda Petr, Nedbálek Alexandr

Počet diváků: 512

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Pereira, Böhm, Araujo, Hulpach, Duarte, Šábrt, libero Peterka. Střídali: Rosenbaum, F. Ureš

Hosté: Janků, Janečka, Da Silva, Hrazdira, Crins, Kovalchuk, libero Kop. Střídali: Drahoňovský, Toman, Jirásek

Ohlasy po utkání:

Martin Böhm (kapitán VK Euro Sitex Příbram):  „Tak nebyl ani z jedné strany úplně povedený výkon, nezatlačili jsme soupeře servisem a komplexně jsme nehráli dobře. Nehráli jsme dobrý sport, střídali jsme chvilkami dobrý pasáže, ale většinu zápasu jsme nepřevedli dostačující výkon na t,o abychom získali body. ”

Petr Brom (trenér VK Euro Sitex Příbram): „První dva sety jsme vůbec nezvládli, protože Brno bylo zkrátka lepší, přesnější hlavně a nechybovalo. Pak jsme se do toho zápasu snažili vrátit. V koncovce, jsme chybovali častěji než soupeř.”

David Janků (kapitán Volejbal Brno): „Já jsem hrozně rád za tři body, už jsme to potřebovali jako sůl. K zápasu… první dva sety nás nechali hrát domácí, nebyli vůbec ve hře a potom druhém setu se to otočilo, my jsme trochu polevili a domácí zjistili, že to půjde. Čtvrtý set jsme se štěstím vyhráli, jsem moc rád.”

Marek Ondřej (trenér Volejbal Brno): „Tak první dva sety z naší strany docela dobrý, drželi jsme Příbram pod sebou. Ve třetím setu Příbram přidala na servisu a my jsme se začali trápit s útokem. Ve čtvrtém setu to byl boj o každý míč a myslím si, že jsme dneska byli šťastnější. Vezeme domů tři body, což jsme chtěli.”

Popis utkání:

Na začátku prvního setu začaly oba týmy podobným tempem. Příbramští Kocouři se drželi s Brnem do stavu 10:10. Brnu se povedlo pár podání, přidalo více pod kotel a rázem mělo náskok a bylo na koni, což Příbram dostalo do kolen. Příbram se trápila a konec prvního setu prohrála se ztrátou pěti bodů na hosty. Brno tedy první set vyhrálo 25:20.

Do druhého setu hosté skočili, dobře podávali, bránili, byli celkově lepší a přesnější než Příbram. Bodový náskok si Brňané získali hned na začátku setu (5:2). Náskok si hosté drželi po celý set a hráli si svoji hru. Příbram se trápila, pokazila spoustu důležitých podání a spoustu šancí na útoku. Set skončil 25:21 pro Brno.

Třetí set se otočil a byl v režii Příbrami. Brno polevilo, jako by si myslelo, že už má zápas vyhraný. Příbram se zvedla, zlepšila se v útoku a začala dávat podání. Podání Příbrami nebylo nějak excelentní, ale dařilo se ubránit dostatek míčů. Náskok si Příbram dokázala udržet až do konce setu, který nakonec vyhrála 25:22.

Příbram s Brnem ve čtvrtém setu sváděla dobrý souboj, obě strany skládaly důležité míče a nechtěly dát soupeři nic zadarmo. Společně poskakovaly po jednom bodu až do koncovky, kde se ukázalo, kdo je lepší. Příbram chtěla vyhrát tento set a zápas prodloužit do tie-breaku, Brno chtělo hned zakončit celé utkání. Prvnímu mečbolu se Příbram ubránila (23:24), další mečbol už Brno vytlučeným míčem využilo, vyhrálo 25:23 a celý zápas 3:1.

Autor: Matouš Peterka

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018