23.10.2021

V sobotních zápasech zachránila první letošní výhra Zlína čest domácích týmů

Páté kolo UNIQA volejbalové extraligy mužů 2021/22 bylo „výbuchem“ domácích týmů. Prapor domácích udržel pouze Zlín, který po pětisetové bitvě udolal letos sympaticky hrající Odolenu Vodu a připsal si první body do extraligové tabulky. Jak loňský mistr Karlovarsko, tak i vicemistr z Českých Budějovic nedali šanci svým sokům. VK Karlovarsko přehrálo Ústí nad Labem a Jihostroj příbramské Kocoury. Kladno veze tři body z Ostravy a stejně tak Brno „vybralo“ za tři body Beskydy. Poslední zápas se odehraje v pondělí, kdy v přímém přenosu na programu ČT sport přivítají pražští Lvi libereckou Duklu.

VSC FATRA ZLÍN - AERO ODOLENA VODA

Po celkem slušném výkonu v televizním utkání v Brně domácí příznivci s napětím očekávali, jak si poradí hráči Fatry v utkání s výborným týmem Aero Odolena Voda. Po prvních dvou setech to vypadalo na obvyklý domácí průběh. Od třetího setu nastoupil jiný domácí tým, který zarputilou bojovností zaskočil profesorskou hru hráčů Aera a zaslouženě získal první dva letošní body.

VSC Fatra Zlín - Aero Odolena Voda 3:2 (21:25, 12:25, 25:17, 25:22, 15:13)

Rozhodčí: Lukáš Spáčil, Zdeněk Grabovský

Počet diváků: 173

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Čechmánek, Šulc, Kozak, Varous, Čeketa, Toman, liberoViceník. Střídali: Adamec, Lamri, Žák, Pavlovský

Hosté: Shchadilov, Horák, Hladík, Saada, Carmody, Démar, liberoHadrava. Střídali: Chancy, Jachnicki, Chevalier

Ohlasy po utkání:

Radim Šulc (kapitán VSC Fatra Zlín): „Zápas byl hodně o chybách, ale porazili jsme Odolku entuziazmen. Ukázali jsme bojovný výkon a celý tým si zaslouží pochvalu."

Přemysl Obdržálek (trenér VSC Fatra Zlín): „První dva sety se nám nepodařili, jsem rád, že jsme se dokázali zvednout a konečně bodovat."

Matyáš Démar (kapitán Aero Odolena Voda): „Přijeli jsme sem vyhrát, což se nám nepodařilo. Venku hrajeme hůře než doma."

Martin Kop (trenér Aero Odolena Voda): „Po dvou vítězných setech jsme pod dojmem vedení hráli ve všech herních činnostech hrozně. Blahopřeji domácímu týmu k vítězství. "

Popis utkání:

Utkání začalo oboustranně opatrně. Dříve se osmělili hráči Aera, kterým se podařil minitrhák na 3:6. Domácím hráčům se podařilo hru vyrovnat, ne však skóre. Další posun ve skóre na 8:12 již vyprovokovalo trenéra Obdržálka k prvnímu oddechovému času. Hosté nadále vládli na palubovce a za stavu 10:16 si domácí v tomto setu vybrali již druhý oddech. Za stavu 12:20 sáhl domácí trenér ke klasickému dvojstřídání, místo Šulce nastoupil Adamec a Čeketu vystřídal Lamri. Hráči Fatry snížili na 15:20 a hostující trenér Kop si vyžádal první oddech. Do koncovky šli ve vedení 18:21 hosté a vzali si druhý oddechový čas. Za stavu 19:22 se na palubovku vrací základní sestava domácích. Aero proměnilo hned první setbol a vyhrálo set 21:25.

Tým Fatry do druhého setu nastoupil se změnou na postu nahrávače, Šulce vystřídal Lamri. Po vyrovnaném začátku to byli opět hráči Aera, kteří se ujali vedení 5:10, Fatra reagovala prvním timem. Domácí trenér po dalších neúspěšných výměnách stáhl Lamriho a nahradil ho Šulcem. Stav 7:15 a domácí si berou druhý oddech. V této fázi utkání působili domácí hráči bezradně a nebyli důstojným soupeřem pro rozjeté hráče Aera, kteří šli do koncovky s luxusním náskokem 9:21. Za tohoto stavu se na palubovku vrátil Lamri a Tomana vystřídal Žák. První setbol proměnili hosté zkaženým podáním domácího Žáka.

Ve třetím setu domácí trenér zamíchal sestavou. Na lavičce zůstal Kozak, na jeho místo se přesunul Čeketa a na postu univerzála nastoupil Pavlovský. Právě tento hráč přinesl v týmu Fatry trochu vzruchu, ujala se vedení 6:3 a donutila hostujícího trenéra k prvnímu oddechovému času. Domácí hráči postupně navyšovali svůj náskok a za stavu 11:7 byl trenér Kop v tomto setu už bez time. Po dvou úspěšných blocích Varouse sáhli i hosté do sestavy. Na postu univerzála místo Hladíka nastoupil Chevalier a na nahrávce se objevil Chancy. Přesto si však domácí udržovali slušný náskok a do koncovky šli za stavu 20:14. Koncovku hráči Fatry zvládli, když proměnili druhý setbol ve vítězství 25:17.

Do čtvrtého setu nastoupilo Aero s Chancym na nahrávce, domácí vítěznou sestavu ze třetího setu nezměnili. A byli to právě hráči Fatry, kterým se podařil minitrhák a za stavu 6:3 si vzali hosté první oddechový čas. Pracně vybojovaný náskok 9:4 hostující hráči stáhli na 10:9 a domácí trenér si vzal první time. Od tohoto stavu si domácí hráči udržovali dvoubodový náskok, po útoku Čekety do autu a následně do bloku se karta obrátila 18:19 a trenér Fatry si vzal oddech. Do koncovky se šlo za vyrovnaného stavu 20:20. V dramatické koncovce byli úspěšní domácí borci, když proměnili hned první setbol esem z podání Pavlovského, který tak zajistil hráčům Fatry první bod v letošním ročníku.

V pátém setu se do sestavy Aera vrátil na palubovku kapitán Démar, domácí nastoupili beze změn. Ještě před změnou stran se Fatra ujala vedení 6:4 a hosté si vzali první time. Strany se měnily za těsného vedení domácích 8:7. Za stavu 10:11 hostující trenér provedl klasické dvojstřídání, na palubovku přišel Chancy a Chevalier. Po útoku tohoto hráče do bloku byl stav 13:12 pro domácí a hosté si berou druhý oddech. Shchadilov útočí do autu a domácí mají dva mečboly. Následně Pavlovský kazí podání a domácí si berou oddechový čas. Druhý mečbol proměnil domácí Čechmánek blokem.

Autor: Ivan Dostál

SK VOLEJBAL ÚSTÍ NAD LABEM - VK ČEZ KARLOVARSKO

Karlovarsko i Ústí nad Labem mají náročný program. Zatímco Vary se vracely z dalekého Záhřebu, SVK ve čtvrtek neúspěšně bojovalo proti Kladnu. Do zápasu zcela určitě vstupoval jako favorit úřadující mistr z Karlových Varů. Domácí ale chtěli pokusit se překvapit soupeře, stejně tak jako se to povedlo v předchozím kole Příbrami.

SK Volejbal Ústí nad Labem - VK ČEZ Karlovarsko 0:3 (21:25, 22:25, 12:25)

Rozhodčí: René Činátl, Dušan Rychlík

Počet diváků: 520

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Miloš Vemič, Martin Tibitanzl, Rik van Solkema, Radek Suda, Marek Beer, Jiří Srb, libera Kořínek Jiří, Jan Šidlo. Střídali: Kasan Jan, Matouš Lank, Ivo Kobolka, Jan Pospíšil

Hosté: Lukáš Vašina, Adam Zajíček, Patrik Indra, Jakub Ihnát, Marc Wilson, Wessel Keemink, libero Daniel Pfeffer. Střídali: Daniel Římal, Martin Kočka, Martin Fišer

Ohlasy po utkání:

Jiří Kořínek (kapitán SK Volejbal Ústí nad Labem): „První dva sety jsme kousali, ale třetí set jsme totálně odešli a Karlovarsko nás lepším servisem porazilo.

Lubomír Vašina (trenér SK Volejbal Ústí nad Labem): „První dva sety jsme hráli statečně, dokonce se nám podařilo několikrát stáhnout náskok Varů. V těchto momentech se ukázala síla individuálních výkonů soupeře na podání a obraně na síti. Ve třetím setu soupeř hru kontroloval a ve dvou sériích na podání, kdy jsme měli vždy na začátku sérií dobře přihráno, jsme nebyli schopni otočit a soupeř si s přehledem poslední set pohlídal.“

Daniel Pfeffer (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Pěknej zápas, dobrá kulisa a vždy jsme si udělali náskok, který dokázali smazat. První dva sety jsme se klepali až do koncovky. Vyrovnaný zápas, pro nás důležitý, že jsme koncovku vždy vyhráli a třetí set se nám podařil start a že jsme to udrželi až do konce.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „My jsme strašně rádi za vítězství. Po tý ztrastiplný cestě ze Záhřebu to nebylo lehký pro kluky. Dneska pro nás byla lepší obrana oproti útoku a nemohli jsme pořádně udělat první ztrátu pořádně. Ale dobře jsme bránili a to byl dneska klíč k úspěchu.“

Popis utkání:

Ústí vstupuje dobře do zápasu a ujímá se vedení. Karlovarsko se ale nenechává rozhodit a rychle stahuje domácí a otáčí vývoj prvního setu. Ústí tahá za kratší konec, ale po dvojstřídání za stavu 11:16, kdy se na hřiště dostávají Jan Kasan a Ivo Kobolka, se daří soupeře stáhnout a srovnat na 17:17. Hosté ale opět odskakují a nakonec využívají hned druhý setbal.

Druhý set začínají lépe hosté, na hřiště e dostává talentovaný ústecký Lank. Dobře hrající Karlovarsko ale stále udržuje odstup a SKV se dlouho nedaří na jeho hru najít recept. V polovině setu se ale karta obrací, SKV začíná dobře bránit a několika bodovými bloky srovnává vývoj zápasu. Je vidět pohledný volejbal s množstvím dlouhých výměn a do koncovky se jde za nerozhodného stavu 20:20. Karlovarsko musí zabrat a koncovku setu nakonec otáčí. Je ale jasné, že do třetího setu musí výrazně výkon vylepšit.

A tak se také děje, zejména na servisu. Lukáš Vašina se rozjíždí na servisu a vytváří komfortní náskok, který si následně na stejné činnosti užívá i Zajíček. Ústí se vůbec nedaří složit balon a domácí borci se začínají prosazovat až příliš pozdě, aby ještě šlo něco dělat s průběhem setu. Ostatně skóre 12:25 z pohledu domácích není dvakrát lichotivé a trochu zanechává kaňku na jinak bojovném výkonu v prvních dvou setech.

Autor: Marek Beer, foto Jana Zlámalová

BLACK VOLLEY BESKYDY – VOLEJBAL BRNO

V pátém kole přivítaly Beskydy v moravském derby Volejbal Brno. Black Volley, doma letos zatím neporažen a navíc na nahrávce s Adamem Provazníkem, který ještě v loňské sezóně oblékal právě brněnský dres, si dělali zálusk na důležité domácí body proti letos doposud neporaženému soupeři.

Black Volley Beskydy – Volejbal Brno 1:3 (13:25, 21:25, 25:21, 22:25)

Rozhodčí: Emil Velinov, Daniel Trumpeš

Počet diváků: 210

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Muroň, Provazník, Mečiar, McLain, Prokůpek, Motyčka, libero Jelen. Střídali: Benda, Koloušek, Mišek, Kristian

Hosté: Drahoňovský, Hrazdira, Domingues, Truong, Zmrhal, Klajmon, libero Špelda. Střídali: Fitz, Kočvara, Toman

Ohlasy po utkání:

Jakub Motyčka (kapitán Black Volley Beskydy): „Tak domácí neporazitelnost prolomena, bohužel. Brno hrálo skvěle na servisu i v poli. My jsme měli velké zmatky v mezihře. Byla škoda, že po třetím setu, kdy jsme byli v laufu, jsme neudrželi koncentraci a Brno si odváží zaslouženě tři body.“

Jakub Salon (trenér Black Volley Beskydy): „Začátek zápasu byl z naší strany strašně vlažný. Musíme se z toho poučit, protože takovéto vstupy do utkání nás stojí body, protože když už jsme potom začali hrát, tak jsme se dokázali Brnu vyrovnat. Bohužel v některých momentech jsme si neporadili tak, jak jsme měli, a Brno nás zkušeností porazilo.“

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): Sety, které jsme vyhráli, jsme byli výrazně lepší na servisu. Třetí set potom domácí možná hnáni zlepšeným výkonem ve druhém setu přidali, ale i přesto – dnešní utkání bylo o nás. Když jsme tlačili, tak jsme měli utkání pod kontrolou.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „První set a půl jasná záležitost pro nás, domácí neměli co nabídnout. Pak je z té krize dle mého dostalo publikum a hlavně zlepšený servis, takže jsme pak na naší straně měli trochu komplikace, ale myslím, že jsme to ubojovali.“

Popis utkání:

Zápas začali již od startu výrazně lépe hosté. První větší náskok získali při podání Drahoňovského, na což reagoval trenér domácích Salon timeoutem a vzápětí i druhým. Posléze ještě výrazně zamíchal se sestavou, ale ani to k obratu ve vývoji setu nepomohlo a hosté pohodlně s výborným servisem, zejména Zmrhala a Klajmona v zádech, kontrolovali set až do vítězného konce.

V druhém setu se víceméně opakoval scénář ze setu prvního. Lépe podávající i útočící Brno si hned v úvodu vypracovalo náskok, který v jeho průběhu postupně navyšovalo. Domácí nemohli najít zbraň na málo chybujícího soupeře. Až v závěru setu se domácí při Muroňově podání zvedli a donutili trenéra Marka, aby sáhnul postupně po obou oddechových časech. Ale i přes závěrečný nápor domácích Brno set vybojovalo poměrem 25:21.

Ve třetím setu se domácí posilněni svým zlepšeným výkonem z koncovky předcházejícího setu nechtěli vzdát, a ačkoliv si Brno stále drželo stabilní výkony ve všech herních činnostech, tak Beskydy postupně zvyšovaly svůj tlak. Po Mečiarově úlivce a následném esu se dotáhli na dohled Brnu, vyrovnání na 21:21 pak zařídil kapitán domácích Motyčka také esem. Neskutečnou bojovností a vůlí pak domácí dovedli zaslouženě k vítěznému konci.

Čtvrtý set začali domácí výrazně sebevědoměji. Brnu se již tolik nedařilo využívat svou silnou zbraň – servis. Mohlo se ale stále spolehnout na svůj kvalitní útok, zejména obou smečařů Hrazdiry a Zmrhala i univerzála Kočvary. Domácím se nepodařilo udržet koncentraci až do konce a střídali skvělé momenty s nevynucenými chybami, což je stálo prohru setu 22:25 a tím i celého zápasu.

Autor: Alice Zemanová, foto Jan Smekal

VK EURO SITEX PŘÍBRAM – VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE

V pátém kole UNIQA extraligy mužů se utkaly týmy Příbrami a Českých Budějovic. První set začal velice vyrovnaně, ale hosté měli v každém setu vždy mírně navrch. Po prvním setu získali hosté dostatek sebevědomí, aby kontrolovali v klidu celý zápas a zvítězili v Příbrami 3:0 na sety.

VK Euro Sitex Příbram – VK Jihostroj České Budějovice 0:3 (22:25, 17:25, 17:25)

Rozhodčí: Dušek P., Buchar T.

Počet diváků:799

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Böhm, Trojanowicz, Johansen, Madaloz, Hobern, Dolgopolov, libero Verasio. Střídali: Šábrt, Ureš F., Hulpach

Hosté: Michálek, Mach, Schouten, Stoilovič, Sedláček, De Amo, libero Kryštof. Střídal: Kriško

Ohlasy po utkání:

Martin Böhm (kapitán VK Euro Sitex Příbram): „Dneska jsme nezahráli dobrý zápas, možná jsme byli trochu až moc namlsaný z těch prvních dvou výher proti těžkým soupeřům. Hosté na rozdíl od Liberce a Varů předvedli třídu navíc a zápas si pohlídali. První dva sety si myslím, že jsme nehráli až tak špatně, byli jsme dobrým soupeřem a dotahovali jsme, ale oni prostě nedělají žádné chyby, mají skvělou mezihru, dobře se vykrývají a museli bychom předvést extrémně dobrý výkon, což jsme dnes nepředvedli, nešel nám pak už moc servis, a to to celé ovlivnilo.“

Martin Demar (trenér VK Euro Sitex Příbram): „Blahopřeji soupeři, dnes jsme se snažili, chtěli jsme hrozně moc vyhrát, ale zkazily nám to naše ruce a nohy. Dneska jsme bohužel nic nepředvedli.“

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Zápas se mi zdál trochu nervózní, hlavně na servisu. Musím dnes opět pochválit diváky, protože tu byla skvělá atmosféra a jsem rád, že odvážíme tři body, protože to tu nebylo jednoduché, ale myslím, že rozhodlo to, že jsme měli servis o něco lepší.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Dnes to byl souboj servisu, protože oba týmy dávaly dobrý servis. Myslím, že náš tým byl skvěle připraven na tuto herní činnost. I když jsme kazili hlavně plachtící podání a míče nám létaly do zámezí, tak jsme skvěle zvládli skákaný servis a tam si myslím, že byl klíč k vítězství. Příbram podávala výborně, hodně riskovala, my jsme se s tím v prvním setu velmi těžce vypořádávali, ale dobře jsme zvládali uhrávání těch těžkých míčů po špatném příjmu, a to nás drželo na vodou. Pak už jsme stále vedli o dva až tři body a dobrou ztrátou jsme vždy každý set dohráli.

Popis utkání:

Do prvního setu vstoupily oba týmy velice vyrovnaně, bylo vidět, že se všichni budou chtít prát o každý míč. Po několika výměnách, ale začali mít hosté z Českých Budějovic mírně navrch a drželi si náskok. Příbram se snažila servisem potrápit hosty, ale ti i přes horší příjem dokázali dobře ztrátovat a podrželi si náskok až do konce setu.

Druhý set začali hosté už výrazně lépe a byla u nich vidět větší sebejistota a koncentrace na každý balon. Příbram i přes snahu nedokázala s hosty držet krok, a i když už vždy svítalo na lepší časy a úspěšným blokem nebo obranou se dokázala ve skóre přiblížit, tak se pak sama potopila vlastními chybami. Ke konci setu už byl vývoj jasný a šanci dostali i náhradníci z lavičky. Druhý set skončil 25:17 pro hosty.

Třetí set byl od začátku v režii hostů, opět ta samá písnička, několikabodový náskok a jedna ztráta za druhou. Příbram ale znovu zkusila zápas zdramatizovat a díky skvělé obraně v poli a uhrání několika bodových míčů dokázala dokonce srovnat na 10:10. Od té chvíle ale už nenašli domácí Kocouři recept, jak s hosty držet krok nebo jak je dokonce přehrát, a i třetí set skončil rozdílem osmi bodů 25:17 a hosté si tak zaslouženě odváží z Příbrami všechny body.

Autor: Štěpán Chvosta

VK OSTRAVA – KLADNO VOLEJBAL CZ

Převaha na podání byl hlavní rozhodující faktor zápasu v ostravské hale. A to nejen v poměru es, který byl 9:4 ve prospěch Kladna, ale hlavně v účinnosti podání, kterými Kladno vytvářelo dokonce pěti nebo šestibodové šňůry. V ostatních činnostech byl bojovný zápas vyrovnaný.

VK Ostrava – Kladno volejbal cz 1:3 (21:25, 26:24, 19:25, 17:25)

Rozhodčí: Dmejchal Matěj, Možnár Michal

Počet diváků: 215

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Fořt, Kotas, Dvořák, Vancl, Polynski, Jambor, libero Sobczak. Střídali: Vašíček, Jarosinski, Mazoch, Závodský

Hosté: Kraffer, Špulák, van Solkema, Seppänen, Kyjanica, Platačs, libero Kunc. Střídali: Hancock, Fortuník  

Ohlasy po utkání:

Tomáš Jambor (kapitán VK Ostrava): Gratuluji soupeři ke třem bodům. Kladno bylo lepší na příjmu, následně v útoku. Měli i větší kvalitu na podání.“

Richard Vlkolinský (trenér VK Ostrava): My jsme se na soupeře důkladně připravovali. Nejlépe jsme hráli v začátku druhého setu, ten jsme měli jasně vyhrát, přišlo trápení a my ho museli těžce vybojovat. Ale ani to nás do třetího setu nenakoplo. Naše čísla šla dolů a už jsme nedokázali vytvořit žádné bodové série na podání.“

Jiří Kraffer (kapitán Kladno volejbal cz): Věděli jsme, že Ostrava je doma vždy nepříjemná. My jsme se s její hrou dokázali vyrovnat. Měli jsme větší kvalitu na podání i v útoku a vyhráli jsme zaslouženě.“  

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): Přijeli jsme v modrých dresech jako Šmoulové a nějak jsme to tady ušmoulili. Vítězství v Ostravě se vždy počítá.

Popis utkání:

Domácí mají skvělý vstup do zápasu. Fořt vystřihne dvě čistá esa a Ostrava vede 3:0. Nahrávač Kladna van Solkema potrápí plachtícím podáním smečaře domácích Vancla (4:4). Zápas následně nabídne spoustu dlouhých výměn a oba celky se střídají ve vedení. Platačs vyrovnává nekompromisně na 11:11. Po nevynucené chybě Seppänena vede Ostrava 13:11. Po technické chybě Kladna mají domácí při podání Vancla k dispozici náskok třech bodů (15:12). Kladno srovnává při bodové sérii Platačse na podání (16:16). Před koncovkou prvního setu se Kladno může spolehnout na vynikající servis Špuláka (18:20). Když si Kyjanica počká na nedůrazný útok Polynského, hosté jsou velice blízko k zisku prvního setu (19:22). Kladno má tři setboly po zkaženém podání Vancla (21:24). Při podání Sepännena využívá hned první a vyhrává úvodní dějství 21:25.

Úvod druhého setu je vyrovnaný. Oba týmy poctivě ztrátují (nebo kazí podání), 5:5. Až po nevynucené chybě Sepännena má Ostrava k dobru náskok dvou bodů (7:5). Kladno si ihned pomůže výbornou obranou na síti (7:7). Van Solkema čistým esem posílá Kladno do vedení 9:11. Ostrava si pomůže výborným podáním Vancla a po bodovém bloku Polynskeho vedou domácí 14:12. Na servisu přitlačí Kyjanica a je srovnáno (14:14). Skóre se přelévá. Při podání Polynského je zase vepředu po důrazném útoku Dvořáka Ostrava (18:15). Před koncovkou druhé sady mají domácí i štěstí, když se podání Jambora otře o pásku sítě (20:16). Kladno se nevzdává. Při podání Kraffera snižuje na 20:18. Zkušený blokař Ostravy Kotas vrací svému týmu klidné vedení (22:18). Hosté se zase přibližují po nevynucené chybě Vancla a dohrávce Hancocka (22:21). Následně se ostravský náskok vypaří po čistém esu Špuláka úplně (22:22). Za stavu 23:23 je to kdo s koho. Ostrava odvrací první setbol soupeře a nakonec po útoku Dvořáka a bloku Polynského srovnává stav zápasu (26:24).

I v úvodu třetího setu je to vyrovnaná bitva. Jako první odskakuje po bloku Špuláka Kladno (6:8). Výborné podání Kotase znamená srovnání na 9:9. Zmatky na polovině Ostravy způsobí výborné podání Kyjanici a dohrávky Kraffera (11:14). Série kladenského blokaře za koncovou čarou končí za stavu 11:15. Kladno přebírá otěže zápasu a domácí střídají nahrávače. Jambora nahrazuje Vašíček (12:17). Tento tah slovenského trenéra Vlkolinského zabírá. Po bloku Dvořáka ztrácí Ostrava tři body (14:17). Hosté si nechtějí připustit komplikace a po dohrávce Hancocka jdou do koncovky třetí sady za vedení 16:20. Kladno převyšuje Ostravu kvalitou na podáním, což potvrzuje plachtící servis van Solkemy (16:22). Hosté vyhrávají třetí set po útoku středem 19:25.

Do čtvrtého setu vstupuje lépe Ostrava a při podání Jambora se ujímá vedení 3:0. Po bloku ostravských v síti snižuje Kladno na 5:4. Úspěšná dohrávka domácího univerzála Dvořáka vrací Ostravě tříbodové vedení (7:4). Při podání Kraffera Kladno srovnává na 8:8. Další z dlouhatánských rozeher ovládnou díky Seppänenovi hosté (10:12). Při podání van Solkemy mají domácí velké problémy na příjmu a Kladno spěchá za ziskem třech bodů (10:16). Po přímém bodu z podání Seppänena vedou hosté 11:18. Před koncovkou poslední sady zápasu má Kladno luxusní náskok osmi bodů (12:20). Po dohrávce van Solkemy má Kladno osm mečbolů (16:24). Zápas končí zkaženým podáním Jambora (17:25).

Autor: Martin Němec, foto Jaroslav Obsadný

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018