5.2.2022

Další šternberská kapitánka zamířila do týmu olomouckých vysokoškolaček

Rušno je na začátku letošního roku na přestupové linii mezi extraligovými týmy volejbalistek Univerzity Palackého Olomouc a Sokola Šternberk. Po Lucii Herdové, která se z nejmenšího extraligového města do hanácké metropole přesunula počátkem ledna, se nyní do olomouckého dresu převléklo také dosavadní šternberské libero Tereza Slavíková. Pikantní je, že obě tyto hráčky doposud zastávaly v ženském áčku Sokola funkci kapitánky.

Přestup třiadvacetileté Terezy Slavíkové do VK UP Olomouc se uskutečnil v posledním možném termínu této sezony, v pondělí 31. ledna. „Tereza stejně jako Lucka Herdová ve Šternberku prokázala, že určitě má na velký volejbal, a je jen na ní, zda to u nás potvrdí. Bude to mít v konkurenci Denisy Kulové těžké, ale já jí přeji, aby se s novou rolí poprala statečně a se ctí,“ vítá novou hráčku předseda olomouckého klubu Jiří Zemánek.

S dalším odchodem se naopak musejí vyrovnat v hale Ecce Homo pod šternberským hradem. „Pro náš tým je to určitě citelná ztráta, během pár týdnů přicházíme o druhou zkušenou hráčku, která se navíc na postu kapitánky po Lucce Herdové ani moc neohřála. Terce ale samozřejmě přejeme vše dobré. Místo ní si v závěrečných fázích extraligy zahraje mladá kadetka Amálie Vyjídáková, pro níž to budou jistě cenné zkušenosti,“ konstatuje kouč Sokola Jan Drešl a doplňuje, že šternberský tým nově povede s kapitánskou páskou slovenská blokařka Katarína Körmendyová. Ta se v této úloze poprvé představí už ve středu 9. února od 18 hodin doma v extraligovém klání proti poslednímu Přerovu.

To Slavíková může teoreticky zasáhnout už tuto sobotu 5. února do semifinále Českého poháru, které Olomouc sehraje od tří odpoledne v Táboře proti Dukle Liberec. „Vyhodnotili jsme naše současné hráčské možnosti a jsem velmi rád, že jsme se šternberským klubem dospěli k dohodě. Tereza Slavíková u nás může vhodně doplnit Denisu Kulovou, která sice na liberu předvádí velmi dobré výkony, ale konkurence se k ní bude hodit, a naopak ve Šternberku dostane příležitost mladá talentovaná Vyjídáková, a to v sezoně, kdy se nepadá, tedy bez velkého psychického tlaku,“ upozorňuje kouč VK UP Martin Hroch.

Předchozí sokolská kapitánka Lucia Herdová přestoupila do hanácké metropole na začátku ledna, z hostování v týmu Univerzity Palackého se tehdy naopak vrátila do mateřského Šternberka věkem ještě kadetka Karin Lazárková.

 

Autor: Adam Fritscher

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018