17.9.2020

Letos se bude Dukla soustředit na extraligu a pohár, říká trenér Gálík

Volejbalistky liberecké Dukly zahájily novou sezónu. Ta letošní bude pro ženskou složku VK Dukla Liberec čtvrtá. Hlavní trenér Libor Gálík se rozpovídal nejen o složení nového týmu, ale ohlédl se i do let předešlých.

Libore, začínáš se ženami Dukly novou sezónu, jak jste připraveni, jaké jsou cíle, podařilo se družstvo dobře složit?

Družstvo žen je úplně na stejné vlně jako družstvo mužů. To znamená, že naše cíle jsou ty nejvyšší. První naše sezóna byla taková rozjezdová. Hráčky vůbec nevěděly, co by je v Liberci čekalo a moc se jim sem nechtělo. Přesto se nám podařilo poskládat velmi bojovný tým, který předváděl pohledný volejbal a nakonec se umístil na pěkném pátém místě.

Druhá sezóna nám vyšla perfektně. Tam jsme dokázali tým doplnit a soupeři s námi začali počítat a dávali si na nás větší pozor. Předváděli jsme velmi pěkný volejbal a nakonec jsme skončili na krásném třetím místě.

Minulá sezóna, ta byla od začátku taková zvláštní. Nepodařilo se nám dle představ doplnit tým a od začátku jsme měli navíc zdravotní problémy. My jsme ani jedno kolo nebyli kompletní. Jednu chvíli jsme hráli úplně bez smečařek a musela nám vypomáhat Lenka Kohoutová, která s profesionálním volejbalem úplně skončila. Naštěstí nám přijela alespoň na utkání pomoc. Hráčky se postupně uzdravovaly, začali jsme i dobře hrát a vyhrávat. Když jsme se chystali v plné síle na play off, tak sezóna skončila. Sice do play off jsme šli ze šestého místa, ale dokázali jsme hrát se všemi družstvy vyrovnanou partii.

V nové sezóně chceme pokračovat v tom, že družstvo žen Dukly je čím dál známější. Přicházejí k nám kvalitnější hráčky, takže ty naše cíle nemohou být jiné, než ty nejvyšší. Dlouhodobě jsme chtěli do našeho kolektivu Verču Trnkovou. I když to bylo chvilku nad rámec našich možností, nakonec se to podařilo. O Lence Ovečkové už jsem uvažoval minulou sezónu, ale říkal jsem, že ze Slovenska jen tak nepůjde, ale najednou se ukázala v Olympu a tak se ukázalo, že ji zahraničí není cizí a tak jsme to zkusili a je u nás. Letos máme konečně konkurenci mezi nahrávačkami, což se nám v minulosti chybělo. Vrací se Nikol Pištěláková, která byla předloni tahounem našeho týmu. To považuji za další výrazné posílení týmu žen. Poslední posilou je Emelína Angelína.

Sice jsme měli na tento post vyhlédnuté jiné hráčky, ale ty nám před podepsáním smlouvy řekly, že jdou do jiného družstva. Poučili jsme se z loňska, kdy jsme rychle brali, co bylo a většinou se nám to nepodařilo. Na hledání jsme si nyní dali větší prostor a Emelína Angelína je Ruska, která hrála na ME i na MS v mládežnických kategoriích. Hrála i v základní sestavě a od ní si dost slibujeme, hlavně v útočné fázi.

Letos nebudeme hrát evropské poháry, protože jsme v základní části skončili šestí. Možná je to i dobře, protože letos s touto soutěží bude určitě dost starostí. My se budeme letos soustředit na extraligu a na Český pohár – zde se musím ještě vrátit k loňské sezóně. I když jsme se potýkali se zdravotními problémy, tak v Českém poháru jsme dokázali vybojovat bronzové medaile, to byl pro nás velký úspěch. Myslím si, že tyto dvě soutěže v této situaci jsou pro nás naprosto dostačující.

 

Autor: Zdeněk Šolc

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018