Reprezentace
9. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
10. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
16. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - AUT
Reprezentace
18. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - ROU
Reprezentace
18. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - EST
Reprezentace
19. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - MKD
Reprezentace
24. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - LUX
Reprezentace
25. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - ESP
Reprezentace
25. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - UKR
Reprezentace
26. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - SLO
Reprezentace
30. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - FIN
Reprezentace
31. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - UKR
Reprezentace
1. 6. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - BEL
Reprezentace
1. 6. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - ROU
ČVS
1. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Karlovy Vary
ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
26.11.2016

Přerov získal nad mistrovským Prostějovem set, překvapivě padlo Královo Pole

Diváci ve Frýdku-Místku, Brnu i Přerově dnes mohli zavítat na ženskou UNIQA extraligu. V rámci 9.kola se zde totiž představily týmy Fénixu Brno, Olympu a Prostějova. Dočkali jsme se nějakého překvapení či favorité potvrdili své postavení?

TJ SOKOL FRÝDEK MÍSTEK – VK FÉNIX BRNO

Ke vzájemnému zápasu nejvyšší české volejbalové soutěži UNIQA extralize nastoupili proti sobě domácí TJ Sokol Frýdek Místek a hosté VK Fénix Brno. V duelu celků ze spodku tabulky, kde měl být domácí celek jasným favoritem, nakonec nebylo vše tak jednoznačné a hosté získali jeden set. V dramatickém třetím setu se mohlo rozhodnout o vítězství obou z celků. Naštěstí se šťastným koncem pro domácí.

č.: 35 dne: 26.11.2016 v hod.:17:00         

TJ Sokol Frýdek Místek NIBE – VK Fénix Brno 3:1 (25:18, 21:25, 25:21, 25:12)

Rozhodčí: Horký P., Kostka M.

Počet diváků: 200

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Uhrová, Štrbová, Jurčíková, Pavelková, Holišová, Mitrega, libero: Radivojevičová. Střídaly: Vašinová I.

Hosté: Gogová, Pospíšilová A., Slámová, Holečková, Pospíšilová P., Podhrázká  libero: Matoušková. Střídaly: Šnellyová.

Vyjádření:

Domácí:

Kateřina Holišová (kapitán TJ Sokol Frýdek Místek): „Dneska jsme byly poprvé v pozici, že musíme vyhrát a bylo to na nás znát. Naštěstí jsme to zvládly a máme tři body.“

Leopold Tůma (trenér TJ Sokol Frýdek Místek): „Hráčky kromě prvního setu vypadly ze hry. Jsem rád za tři body.“

Hosté:

Veronika Šnellyová (kapitán VK SG Brno):  „Dnes jsem od zápasu očekávaly více. Chtěly jsme bodovat. Další vyhraný set je málo. Musíme se více poprat o více setů. Minimálně ve třetím setu jsme k tomu měly blízko. Bohužel zvítězily zkušenosti soupeře v koncovkách.“

 Zdeněk Janoušek (trenér VK SG Brno): „Dnes jsme mohli a měli bodovat, nebo vyhrát. O tom, že odjíždíme s prázdnou, se rozhodlo v koncovce třetího setu, kdy jsme udělali zbytečně nevynucené chyby a to rozhodlo o výsledku utkání. Gratuluji domácím k vítězství. “

Popis utkání:

V prvním setu začali lépe domácí, vedli 8:4, hosté otočili na 8:9, ale to bylo z jejich strany vše. Sokolky zlepšily hru na síti a s přehledem zvítězily. Ve druhém setu nestačilo domácím vedení 19:13. Brňanky dokázaly otočit na 21:25 a v setu zvítězit. Třetí set byl nejvyrovnanějším se spoustou chyb na obou stranách. Koncovka patřila se štěstím domácím. Ve čtvrtém setu již dominovaly zkušenější Sokolky a bez problémů zvítězily.

Autor: Jiří Zaoral

VK KRÁLOVO POLE – PVK OLYMP PRAHA

„Očekávám vyrovnaný a náročný zápas, ve kterém musíme zachovat rozvahu a zároveň projevit patřičný důraz." Tak zněla slova Marka Rojka před utkáním s Olympem Praha, ve kterém chtěl jediné: Připsat výhru za tři body a stvrdit tak pozici Králova Pole v první čtyřce extraligy. To se Brnu bohužel v sobotním utkání nepovedlo a z hřiště naopak po prohře 0:3 na sety odešlo bez jediného bodu.

č.: 34 dne: 26.11.2016 v hod.: 18:00

VK Královo Pole – PVK Olymp Praha 0:3 (18:25, 14:25, 24:26)

Rozhodčí:  Peloušek J., Lenert A.

Počet diváků: 250

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Suchá A., Nwaeze A., Měrková V., Polášková L., Brown A., Koseková B., libero: Doležalová M. Střídaly: Šloufová, Kopáčová, Mikelová, Tesařová, Vaňková

Hosté:  Kopecká S., Melicharová K., Vyklická K., Šotkovská A., Komárková A., Šimáňová P., libero: Dostálová V. Střídaly: Bartošová, Kalhousová, Kurková

Vyjádření:

Domácí:

Vendula Měrková (kapitánka VK Královo Pole): „Olymp dnes byl schopen na rozdíl od nás zrealizovat svou připravenou taktiku.“

Marek Rojko (trenér VK Královo Pole): Bohužel nám teď nehrají klíčové hráčky a už to začíná bolet. Nemyslím si, že první dva sety byly obrazem práce, kterou tu v Brně odvádíme. Touto prohrou jsme se bohužel zamotali do boje o elitní čtyřku, ale taková je realita a já mám rád výzvy. Tohle je pro nás rozhodně velmi důležité období v sezóně, takový zlom a v případě, že se od tohoto zápasu nějakým způsobem neposuneme dál, bude muset přijít změna.

Hosté:

Simona Kopecká (kapitánka PVK Olymp Praha): „Dokázaly jsme kontrolovat zápas prakticky po celou dobu, jsem ráda za vítězství.“

Stanislav Mitáč (trenér PVK Olymp Praha):Dnes mám velikou radost, protože na půdě soupeře jsme takhle dobře ještě nezahráli. Navíc nám to dává šanci rvát se o vrchní čtyřku, takže za mě opravdu spokojenost.“

 Popis utkání:

Úvod zápasu domácím vůbec nevyšel, Královu Poli se nedařilo na servisu ani v útoku, a tak po celý set marně dotahovaly náskok Olympu Praha ze začátku sady. Tým Stanislava Mitáče hrál naopak přesně a koncentrovaně a při dlouhé šňůře Pavlíny Šimáňové na servisu odskočil až na 13:23. Brněnské hráčky ještě stav zkorigovaly, ale z vítězství v setu 18:25 se radovaly hostující Pražanky.

Olymp v tlaku pokračoval i v druhé sadě (5:8) a domácí volejbalistky nadále marně hledaly na jeho hru odpověď. Na pražském servisu to byla opět přesná Pavlína Šimánová, která zařídila svému týmu vysoký náskok 13.21, a tak druhé dějství vyznělo znovu jednoznačně pro hostující 14:25.

Brno chytlo svůj herní rytmus až v sadě číslo tři. V prvním technickém time outu bylo skóre ještě vyrovnané, pak ale Královopolanky odskočily na rozdíl tří bodů (14:11). Olymp však koncentraci udržel a trpělivou hrou srovnal na 18:18. Domácí v závěru setu ještě podržela na servisu Amanda Brown a zařídila svému týmu vedení 23:19, pak ale pražské volejbalistky srovnaly na 24:24 a v následujících dvou výměnách se nemýlily. Z vítězství 24:26 ve třetím dějství se tak znovu radoval pražský Olymp.

Autor: Barbora Mertová

VOLEJBAL PŘEROV - VK AGEL PROSTĚJOV

Domácí tým začal velkým náporem a po celý první set si udržoval těsné vedení. Od druhé sady se projevila větší síla favorita utkání, který si po zásluze připsal tři body. V dobrém světle se předvedly mladé Přerovanky Jehlářová a Šádková, ale ostatní se k nim bohužel nepřidaly, i když celému týmu nelze upřít bojovnost.

č.: 36 dne: 26.11.2016 v hod.: 19:00

Volejbal Přerov - VK Agel Prostějov 1:3 (25:22, 16:25, 18:25, 16:25)

Rozhodčí: P. Horký, E. Velinov

Počet diváků: 168

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Yancy, Svobodová, Jehlářová, Zatloukalová, Gálíková, K. Kohoutová, libero: Zajícová. Střídaly: L. Kohoutová, Šádková, Ticháčková. 

Hosté: Tinklová, Matienzo, Trnková, Rodriguez, Gambová, Frigo, libero: Kovářová. Střídaly: Emonts, Hindriksen, Nová.

Domácí:

Eliška Ticháčková (kapitán domácích): "V prvním setu nám soupeř pomohl svými chybami .Od druhého zpřesnil hru. Nás zdobila bojovnost, ale nestačilo to na výhru."

Libor Gálík(trenér domácích): "Začali jsme výborně. Pak jsme však odešli v agresivitě a na přihrávce. Výborný výkon předvedly Jehlářová a Šádková, a tak by to asi nemělo být. To by si měly některé hráčky uvědomit."  

Hosté:

Mareike Hindriksen (kapitán hostů): "Měly jsme na začátku problémy se nastartovat a Přerov nás zatlačil servisem. Stabilizovaly jsme pak složení, zlepšily obranu a útok a zápas se pak hrál v naší režii."    

Peter Goga (trenér hostů): "Už jsem to vzpomínal, že my jsme jako diesel, pomaleji se rozjíždíme, ale to nás neomlouvá a budu hráčkám vytýkat vlastní chyby, což přineslo komplikace. Prohráli jsme set i s přispěním chyby rozhodčího. V dalším průběhu jsme zlepšili komunikaci a jsem rád, že šanci více si zahrát dostali i hráčky, které toho dosud moc neodehrály."

Popis utkání:

Úvod utkání se domácím volejbalistkám podařil a přinutily trenéra Gogu vzít si oddechový čas za stavu 0:5. Poté se začal bodový rozdíl snižovat, ale na víc, než na srovnání stavu se Prostějov nedostal (18:18). V koncovce udělaly hráčky Prostějova pár chyb, za stavu 20:22 jim písknul rozhodčí nečistou hru a pak ulily do autu. Dva setboly dokázaly ještě odvrátit, ale ten třetí proměnily domácí ženy úspěšným blokem.

Druhý set už měl v podání hostů zcela jiný průběh. Odskočili na pět bodů a svůj náskok v pohodě kontrolovali, ba stále navyšovali. Přerovankám, se nedá upřít bojovnost, ovšem když se začaly herně zvedat, udělaly nevynucenou chybu. Jeden příklad za všechny – výborný servis Kateřiny Kohoutové soupeřky nezpracovaly, ale na straně domácích na něj nikdo nezareagoval, spadl do kurtu takřka bez povšimnutí. Ëso pak zakončilo toto dějství.

Jako přes kopírák začala také třetí sada (3:12), jenže tentokrát bylo proti přerovské mládí. Čtyřbodovou šňůru si připsala věkem ještě juniorka Barbora Šádková a po úspěšném útoku Yancy, hrající nezvykle na postu univerzálky, to bylo 12:13. Zasahoval opět trenér Goga oddechovým časem. Přerovanky dokonce otočily na 15:14, bohužel to bylo z jejich strany vše. V koncovce už uhrály jen tři body, a to bylo málo.

Trenér Goga pak nechal na palubovce první nahrávačku a zároveň kapitánku Hindriksen. Psychicky nalomené domácí volejbalistky nedokázaly zvednout svůj herní projev. Nedá se jim upřít snaha a bojovnost, ale ty měly vždy jen krátké trvání.  Trenér Gálík měl vybrané oba time-outy už za stavu 6:13. Přerovanky se sice dokázaly chvílemi zabojovat, ale na zkomplikování cesty favoritovi za třemi body to nemohlo stačit. O tom svědčí výsledky jednotlivých setů.

Autor: Stanislav Šmidák

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Trenérské žezlo od odcházejícího Arnauda Josseranda přebírá dosavadní asistent kladenského týmu, Slovák Tomáš Samsely.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Příbramská mise blokaře Martina Šábrta končí, po třech letech v dresu Kocourů bude opět hájit barvy Dukly Liberec.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Novým trenérem VK ČEZ Karlovarsko je Ital Stefano Mascia, který poslední sezóny působil jako asistent trenéra ve francouzském týmu Chaumont...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Největší údernou sílu posledních sezón ztrácí Dukla Liberec, slovenská univerzálka Nikola Kvapilová bude nově hájit barvy VK Prostějov.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z Odoleny Vody odchází smečař Jan Svoboda, jehož novým chlebodárcem bude Dukla Liberec.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Martina Demara vystřídá na lavičce volejbalistů liberecké Dukly Alessandro Lodi. Italský světoběžník, který střídavě vedl muže nebo ženy ve...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018