Reprezentace
9. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
10. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
16. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - AUT
Reprezentace
18. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - ROU
Reprezentace
18. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - EST
Reprezentace
19. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - MKD
Reprezentace
24. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - LUX
Reprezentace
25. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - ESP
Reprezentace
25. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - UKR
Reprezentace
26. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - SLO
Reprezentace
30. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - FIN
Reprezentace
31. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - UKR
Reprezentace
1. 6. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - BEL
Reprezentace
1. 6. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - ROU
ČVS
1. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Karlovy Vary
ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
17.12.2016

Prostějov přehrál ve třech setech Olymp, zvítězila i Olomouc nebo Šternberk

Kompletním 12.kolem dnes pokračovala nejvyšší česká volejbalová soutěž žen - UNIQA extraliga. Diváci mohli vidět souboje Frýdku-Místku s Olomoucí, Prostějova s Olympem, Šternberku s Fénixem Brno a Přerova s Ostravou. Kdo se nakonec radoval z vítězství?

TJ SOKOL FRÝDEK MÍSTEK – VK UP OLOMOUC

Ke vzájemnému zápasu nejvyšší české volejbalové soutěži UNIQA extralize nastoupili proti sobě domácí TJ Sokol Frýdek Místek a hosté VK UP Olomouc.

č.: 48 dne: 17.12.2016 v hod.:17:00        

TJ Sokol Frýdek Místek NIBE – VK UP Olomouc  0:3 (27:29, 24:26, 14:25)

Rozhodčí: Bohačík R., Vachutka M.

Počet diváků: 200

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Holišová, Mitrega, Uhrová, Štrbová, Jurčíková, Pavelková, libero: Radivojevičová. Střídaly: Kukučová.

Hosté: Dudová, Dedíková, Sajdová, Andreeva, Michalíková, Cutuk, libero Sain. Střídaly: Košická, Stružková.

Vyjádření:

Domácí:

Kateřina Holišová (kapitán TJ Sokol Frýdek Místek): „První dva sety bojovný výkon, kdy jsme dokázaly Olomouc potrápit, třetí set už byl v režii hostů.“

Leopold Tůma (trenér TJ Sokol Frýdek Místek): „První dva sety vyrovnané, soupeř rozhodl koncovku ve svůj prospěch svoji zkušeností, pochvala za bojovnost v prvních dvou setech. Děkujeme divákům za přízeň.“

Hosté:

Dudová Katarína (kapitán VK UP Olomouc): „Jsme rády za vítězství 3:0, i když se nerodilo lehce. Po náročných dnech a cestě do Holandska je to důležité vítězství a pochvala patří všem.“

Teplý Jiří (trenér VK UP Olomouc): „První dva sety jsme hráli v křeči, třetí set jsme se už uvolnili. Po dlouhé cestě na Pohár CEV jsme rádi za 3 body.“

Popis utkání:

V prvním setu Sokolky prohrávaly 22:15, dokázaly vyrovnat na 24:24, měly dva setboly, které nedokázaly proměnit a set ztratily. V průběhu druhého setu si domácí udržovaly několikabodový náskok, vedly 16:12, 18:14, ale Olomouc dotáhla a v koncovce vyhrála. Třetí set byl již v režii hostů z Olomouce.

Autor: Jiří Zaoral

VK AGEL PROSTĚJOV – PVK OLYMP PRAHA

Prostějovské volejbalistky hodně chtěly dokázat, že i na vlastním hřišti umí zahrát kvalitně. A ve 12. kole UNIQA extraligy žen ČR 2016/17 se jim to proti Olympu Praha stoprocentně povedlo. Na rozdíl od minulých zápasů ve své hale vystřihly výkon odpovídající úrovni obhájkyň národního titulu a neboť soupeřkám se naopak moc nedařilo, dopadlo utkání suverénním vítězstvím vedoucího mančaftu soutěže.

č.: 46 dne: 17.12.2016 v hod.: 17.00

VK AGEL Prostějov – PVK Olymp Praha 3:0 (25:18, 25:15, 25:16)

Rozhodčí: Velinov E., Kmoníček J.

Počet diváků: 400

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Tinklová, Matienzo, Trnková, Rodriguez, Emonts, Herelová, libero Kovářová. Střídaly: Hindriksen, Nová, Gambová.

Hosté: Melicharová, Vyklická, Kalhousová, Komárková, Šimáňová, Kopecká, libero Dostálová. Střídaly: Kurková, Bartošová, Meidlová.

Vyjádření:

Domácí:

Mareike Hindriksen (kapitánka VK AGEL Prostějov): „Hrály jsme opravdu dobře. Dařilo se nám věci z předzápasové přípravy přenášet na hřiště a v tomto ohledu šlo o povedené střetnutí. Určitě nám pomohl jak kvalitní trénink během uplynulého týdne, tak postupné uzdravování hráčského kádru. A mám velkou radost, že jsme dnešní souboj zvládly natolik kvalitním výkonem.“

Peter Goga (trenér VK AGEL Prostějov): „Jsem spokojený. Vyhráli jsme tři nula po třech hladkých setech okolo patnácti bodů na straně soupeře, co víc si můžu přát. Výkon celého týmu byl tentokrát dobrý a vyplatil se nám trochu jiný model přípravy, kdy jsme se od pondělka až do čtvrtečního dopoledne zaměřili na obnovení fyzického fondu. Holky se nechaly přesvědčit, že nejsou unavené, a díky svěžejšímu projevu předvedly kvalitní volejbal. Za což jsme všichni společně rádi.“

Hosté:

Simona Kopecká (kapitánka PVK Olymp Praha): „Dnešní zápas jsme jednoznačně prohrály špatným útokem. Ve všech ostatních činnostech jsme se soupeřkami byly vcelku srovnatelné, ale v tom útoku jsme nebyly schopné položit balón na zem. Prostějov jo a proto utkání skončilo tak jasně. Náš výkon byl špatný, prostě jsme to nezvládly.“

Stanislav Mitáč (trenér PVK Olymp Praha): „Byli jsme jednoznačně horším týmem. Nevadí přitom, že jsme v Prostějově podlehli, ale vadí náš výkon, který byl mizerný až ostudný. Což mě po vydařených předchozích utkáních mrzí. Za ně jsem holky chválil, zatímco dnes je musím naopak zkritizovat. Vůbec jsme nepotvrdili rostoucí sportovní formu, udělali spoustu zbytečných chyb a utrpěli zaslouženě vysokou porážku. Hodně nám chybělo jak vyšší tempo, tak hlavně větší touha bojovat.“

Popis utkání:

Špatné vstupy do domácích střetnutí, toť tradiční neduh Agelek v letošní sezóně. Ani tentokrát se mu nevyhnuly, když solidně hrajícímu soupeři stačilo využívat četných chyb a rychle získal menší náskok (3:6). Favorizovaný tým se však vzápětí dostal do vyššího tempa, předvedl několik vydařených akcí. A tím se brzy chytil natolik, že bez větších problémů průběh zahajovací sady otočil na 8:7. O chvíli později následoval klíčový únik z 10:10 na 16:12 vystavěný na účinném servisu, dobré obraně v poli i pestrém útoku. Děvčata z metropole vyráběla pod zintenzivněným tlakem čím dál víc (ne)vynucených hrubek a osud úvodního dějství tím byl jasně zpečetěn – 25:18.

Start druhé části napovídal, že hanácké družstvo bude pokračovat v načaté jízdě (3:1). Jenže stačilo několik zbytečných zaváhání v mezihře a místo dalšího zvýšení odstupu přišlo vyrovnání (4:4). Vékáčko se pak nějaký čas hledalo, Olymp i díky tomu držel krok. Zlom nastal za nerozhodného stavu 9:9, kdy v defenzivě tápající Rodriguez výborně zapodávala a zkoncentrované Gogovy svěřenky utekly čtyřbodovou šňůrou na 13:9. Od té chvíle se znovu projevila volejbalová převaha Prostějova, jíž pražský výběr nedokázal čelit. A set číslo dva tudíž skončil velmi jednoznačně – 25:15.

Ve třetí sadě se ale začínalo zase od nuly a bylo otázkou, jestli úřadující mistryně republiky svou dominanci udrží. Prvotní fáze se z domácí strany opět nesla v trochu váhavém módu (5:5), nicméně jakmile AGEL víc zabral, neměly protivnice pádnou odpověď. Papírově silnějšímu kolektivu fungovaly bez větších výpadků veškeré činnosti a směřoval k pohodovému triumfu. Přesto se PVK ještě zvedl, aby povedeným úsekem dotáhl z 11:7 na 13:12. Leč vzápětí se tento kratší záchvěv hostující naděje stal nenávratnou minulostí, načež závěr duelu proběhl v drtivém módu – 25:16 a 3:0.

Autor: Marek Sonnevend

VOLEJBAL PŘEROV - TJ OSTRAVA

Zápas se od počátku vyvíjel ve prospěch hostujícího týmu. Ve druhém setu sice Přerovanky bojovaly, ale nedokázaly zvládnout vyrovnanou koncovku. A ve třetí sadě si znovu nechaly soupeřky odskočit a neměly čím zápas jakkoli zdramatizovat. Za zmínku stojí snad jen velmi dobrý výkon domácí, věkem ještě juniorky, Šádkové.

č.: 47 dne: 17.12.2016 v hod.: 19:00

Volejbal Přerov - TJ Ostrava 0:3 (15:25, 23:25, 13:25)

Rozhodčí: J. Slezák, T. Kavala

Počet diváků: 95

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Yancy, Zatloukalová, Svobodová, Jehlářová, K. Kohoutová, Gálíková, libero: Stavinohová, Zajícová. Střídaly: L. Kohoutová, Dostalíková, Šádková, Ticháčková.

Hosté: Válková, Faltinová, Zemanová, Zedníková, Kojdová, Nachmilnerová, libero: Červenková Střídaly: Čuboňová, Diatková, Součková, Kvapilová.

Domácí:

Eliška Ticháčková (kapitán domácích): "Nedokázaly jsme ubránit soupeře, neprosadily jsme se v útoku a a špatně jsme přihrávaly."  

Libor Gálík (trenér domácích): "V prvním setu nám utekl začátek. Pomohly nám změny ve druhém, ale nedokázali jsme dotáhnout některé mezihry a Ostrava lépe zvládla koncovku. Pak jsme znovu nezareagovali na začátku třetího setu."       

Hosté:

Iva Nachmilnerová (kapitán hostů): "Až na výpadek ve druhé setu jsme hrály docela dobrý volejbal. Jsem ráda, že jsme po dlouhé cestě z Chorvatska vyhrály za tři body." 

Zdeněk Pommer (trenér hostů): "Hladký průběh zápasu. Dnes jsme byli ve všech herních činnostech lepším týmem."  

Popis utkání:

První set začal střídáním Gálíkové, když se ještě neodehrála ani jedna výměna a rozhodl se prakticky hned v úvodu. Po zkaženém servisu domácích Ostrava utekla do vedení 9:3 a už nepřipustila žádné komplikace. V pohodě okamžitě ztrátovala a domácí hráčky ji neměly čím překvapit. Důraznější útok hostů i dobrá hra v poli slavily úspěch.

Naproti tomu druhá sada byla velmi vyrovnaná. Oba týmy se tahaly po bodu dvou a v koncovce vedl domácí celek 23:22. Jenže přišel útok z hlavního kůlu do ostré diagonály, eso a zrychlení nahrávačky, která přehrála na druhou přes, a bylo to 0:2 na sety.

Kdo z domácích fandů věřil, že to může znamenat obrat ve vývoji zápasu, byl určitě zklamán. Přerovankám odešel příjem a také hra v poli nebyla jejich silnou stránkou. Naproti tomu hostující hráčky zvedaly těžké míče a bojovaly v každé výměně. V závěru prostřídal trenér Pommer celou lavičku, ale na výsledek to mělo pramalý vliv. Odevzdané domácí volejbalistky dohrávaly z povinnosti. Paradoxně byla jejich nejlepší hráčkou nejméně zkušená juniorka Šádková. 

Autor: Stanislav Šmidák

TJ SOKOL ŠTERNBERK – VK FÉNIX BRNO

Ve 12. kole nejvyšší české volejbalové soutěže UNIQA extraligy žen přivítaly Šternberačky tým VK Fénix z Brna. V prvním setu převládal domácí Šternberk. Ve druhém a třetím setu byla hra vyrovnanější, ale po střídání a zapojení do souboje hráčky Novákové-Dosoudilové a Oborné, dotáhl domácí tým zápas do vítězného konce 3:0.

č.: 45, dne: 17.12.2016, v hod.:17:00

TJ Sokol Šternberk – VK Fénix Brno 3:0 (25:18, 25:18, 25:21)

Rozhodčí: Zimmermann T., Trumpeš D.

Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Janečková, Hudylivová, Šenková, Napolitano Šenková, Dudová, Borovcová. Střídaly: Oborná, Nováková Dosoudilová.

Hosté: Holečková, Gogová, Šnellyová, Podhrázká, Plešingrová, Pospíšilová. Střídaly. Slámová, Vaňková.

Vyjádření:

Domácí:

Jana Napolitano Šenková (kapitánka TJ Sokol Šternberk): „Myslím si, že jsme dnes podaly takový průměrný výkon. Soupeř asi dnes nebyl úplně ve své kůži, až na třetí set, kde nás trošku přehrály, ale pak jsme naštěstí dotáhly koncovku do vítězného konce, takže to skončilo 3:0. Ráda bych tento zápas věnovala svému tátovi, který tady ještě minulý zápas byl a předevčírem zesnul.“

Martin Hroch (trenér TJ Sokol Šternberk): „Tak z naší strany, v podstatě po čtrnácti dnech jsme se dostali zase k mistrovskému zápasu. Na soupeře jsme se připravovali, takže soupeř vlastně poslední tři zápasy nastoupil pokaždé v jiné sestavě. Nejefektivnější z jejich pohledu byla sestava z Frýdku, kdy nastoupili s Holečkovou na postu univerzálky a Šnellyovou na smeči, což se vlastně prokázalo i dneska, kdy opravdu tato sestava nám dělala velké problémy. Z naší strany s výkonem moc spokojený nejsem, spíš bych řekl, že si naše hráčky vybíraly formičky na vánoční cukroví a zadělávaly těsto, než aby se soustředily na výkon. Nicméně uhráli jsme tři body a skóre 3:0.“

Hosté:

Veronika Šnellyová (kapitánka VK Fénix Brno): „Dnešní zápas byl od začátku až do konce vyrovnaný a mrzí nás, že jsme nedokázaly urvat ani jednu sadu. Soupeře jsme dokázaly zatlačit, bohužel v koncovce jsme udělaly větší počet nevynucených chyb a to nás stálo tento zápas. Hodně nás to mrzí, myslím, že bychom si zasloužily už taky něco vyhrát.“

Zdeněk Janoušek (trenér VK Fénix Brno): „Mrzí nás, že jsme tady nebodovali. Mohli jsme tady dnes uhrát set, možná i víc. Rozhodlo naše nedůslednost a nepozornost a taky dostřídání Soni Novákové Dosoudilové, který vidím jako jeden z klíčových momentů utkání. Gratuluji Šternberku k vítězství.“

Popis utkání:

Dnes se ve Šternberku odehrál celkem vyrovnaný zápas s volejbalovým klubem Fénix Brno. V prvním setu převládal domácí Šternberk 25:18. Ve druhém a třetím setu byla hra vyrovnanější, ale po střídání a zapojení do souboje hráčky Novákové Dosoudilové a Oborné, dotáhl domácí tým zápas do vítězného konce v 2. setu 25:18 a 3. setu 25:21 s celkovým skóre tedy 3:0.

Autor: Filip Koryčanský

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Trenérské žezlo od odcházejícího Arnauda Josseranda přebírá dosavadní asistent kladenského týmu, Slovák Tomáš Samsely.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Příbramská mise blokaře Martina Šábrta končí, po třech letech v dresu Kocourů bude opět hájit barvy Dukly Liberec.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Novým trenérem VK ČEZ Karlovarsko je Ital Stefano Mascia, který poslední sezóny působil jako asistent trenéra ve francouzském týmu Chaumont...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Největší údernou sílu posledních sezón ztrácí Dukla Liberec, slovenská univerzálka Nikola Kvapilová bude nově hájit barvy VK Prostějov.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z Odoleny Vody odchází smečař Jan Svoboda, jehož novým chlebodárcem bude Dukla Liberec.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Martina Demara vystřídá na lavičce volejbalistů liberecké Dukly Alessandro Lodi. Italský světoběžník, který střídavě vedl muže nebo ženy ve...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018