Reprezentace
9. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
10. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
16. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - AUT
Reprezentace
18. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - ROU
Reprezentace
18. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - EST
Reprezentace
19. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - MKD
Reprezentace
24. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - LUX
Reprezentace
25. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - ESP
Reprezentace
25. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - UKR
Reprezentace
26. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - SLO
Reprezentace
30. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - FIN
Reprezentace
31. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - UKR
Reprezentace
1. 6. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - BEL
Reprezentace
1. 6. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - ROU
ČVS
1. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Karlovy Vary
ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
1.4.2011

1. kolo EX-Z-I 2. utkání, 10/11

95. utkání

VK Modřanská Prostějov - TJ Mittal Ostrava 3:0 (8,20,15) = 2:0 na utkání

Rozhodčí: Trumpeš a Vojtíšek Počet diváků: 500
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Bramborová, Ssuschke, Nováková, Artmenko, Hrončeková, Soares Libero: Střídali: Košická
Hosté:
Mayerhoferová, Elblová, Pinková, Lindovská, Michalíková, Langová Libero: Krotká Střídali: Spáčilová, Polášková

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán:
-
Trenér Miroslav Čada:
„Měli jsme výpadek ve druhém setu, kde jsme často chybovali na podání i v útoku, přidaly se také nedostatky v poli. Soupeř toho využil a získal dvacet bodů, jinak byl herní rozdíl mezi oběma týmy opět velký. Holky vědí, že jsou lepší a že to musí potvrzovat, odpor ze strany Ostravy je limitovaný. Přitom je potřeba stále připomínat, že není možné nikoho podceňovat. Dnes panuje kromě té slabší druhé sady spokojenost. Podle plánu jsme dali příležitost dalším hráčkám, takže se v součtu obou zápasů protočily na hřišti všechny, co byly zdravotně k dispozici. V této fázi není potřeba upřednostňovat jedinou základní sestavu.“

Hosté:
Kapitán:
-
Trenér Jiří Kozel:
„Včera padla otázka, jestli na Prostějov aspoň v jednom setu během série uděláme dvacet bodů. Dneska jsme to splnili, i když s vydatným přispěním domácích hráček. Ono je pro ně těžké udržet koncentraci nahoře, když je soupeř takový jaký je. Pro nás dobře, protože taky mohly všechny tři sady skončit podobně jako ta první, což by pro nás bylo strašidelné. Naštěstí jsme udělali dvacítku a pak ještě patnáctku, to jsou takové naše hraniční body. Vděčíme za ně hlavně zlepšenému servisu, s nímž měl soupeř větší problémy než včera. Věřím, že ve třetím utkání doma minimálně zopakujeme dnešní výkon, který byl na naše možnosti velmi solidní.“

Popis utkání:
Také druhé měření sil v rámci čtvrtfinálové série UNIQA volejbalové extraligy žen mezi VK Modřanská Prostějov a TJ Mittal Ostrava bylo naprosto jednoznačné. Domácí volejbalistky i podruhé bleskově smetly mladé soupeřky z kurtu a se zápasovým vedením dva nula pojedou za týden na sever Moravy pro očekávaný postup.
Bodový vývoj – první set: 0:1, 2:1, 3:3, 7:3, 13:4, 17:5, 17:7, 23:7, 25:8.
Druhý set: 0:4, 2:4, 4:5, 9:6, 9:9, 12:9, 13:13, 18:13, 19:17, 22:18, 23:20, 25:20.
Třetí set: 0:1, 5:1, 8:2, 9:4, 12:4, 16:9, 21:9, 21:12, 25:15.
Úvodní sada začala stejně, jako střetnutí o den dříve – kratičkým vedením hostí (0:1). No a pak vše pokačovalo tak, jak včerejší duel končil – to znamená naprostou dominancí VK. Lodivod Čada sice dost protočil sestavu a pořád chyběly Chlumská s Velikiy, což ale Modřankám vůbec nevadilo. Svým kvalitním volejbalem protivnice drtily jako parní válec, hráčky Mittalu hlavně vůbec nezvládaly příjem výborného podání favoritek. Skóre tak rostlo, rostlo a rostlo, až dolétlo k cifrám 25:8.
Příliš hladký průběh domácí tým ukolébal natolik, že druhé dějství odstartovala nečekaná zápletka ve prospěch Severomoravanek. Ty během servisu Langové rychle utekly na 0:4 a Prostějov musel dohánět zatím největší ztrátu v celé sérii. Zvládl to záhy (4:6 – 9:6), ovšem i nadále kupil nezvyklé nepřesnosti a zlepšeným děvčatům ze severu Moravy dovolil dlouho držet krok (9:9, 13:13). Dokonce ani následná pětibodová šňůra při podání Ssuschke na 18:13 definitivně nerozhodla, neboť domácím ženám příliš nefungovala přihrávka (19:17). Domácí kouč si dokonce poprvé ve čtvrtfinále musel vzít oddechový čas, po němž jeho svěřenky přece jen dospěly ke klidnějšímu výsledku – 25:20.
Hostující družina po dosažení svého bodového maxima neudržela úroveň hry na takové výši, ale ani ve třetím setu nedopustila žádný debakl. Zprvu k němu sice směřovala (5:1, 8:2, 12:4), ovšem solidní střední pasáž a zejména koncovka od stavu 21:9 daly celkovému skóre z ostravského pohledu lichotivou podobu. Mittal prohrál poslední sadu 25:15 a v součtu získal 43 bodů, tedy o šest víc než v úvodním vzájemném mači.

Marek Sonnevend

statistika utkání

zpět


96. utkání

VK Královo Pole Brno - TJ Sokol Frýdek-Místek 3:0 (16,21,12) = 2:0 na utkání

Rozhodčí: Krsek J., Dmejchal M. Počet diváků: 400
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Melichárková Š., Svobodníková I., Vincourová P., Útlá M., Onderková S., Straková V. Libero: Valtrová B. Střídaly: Rozkydálková P., Jiroušková T.
Hosté:
Mazurová M., Toroková Z., Holingrová B.,Janďourková R., Orlovská M., Kubová P. Libero: Petrová T. Střídali: Cidlíková B., Závodná V., Hašvancová Z., Pavelková D., Jurčíková M.

Vyjádření:

Domácí:
Hráčka KP Melichárková:
„Oproti včerejšku to byl vydařený zápas, dávaly jsme lepší servis. Soupeřkám přestala vycházet jejich hra a my jsme toho využily.“
Trenér Ondřej Marek:
„S výsledkem jsem spokojený, ale ke hře mám ještě několik poznámek. Naštěstí se nepočítá styl, kterým jsme vyhrály, ale naše dvě výhry a vedení 2:0 na zápasy. Doufám, že jeden mečbol ve Frýdku proměníme.“

Hosté:
Libero TJ Sokol Frýdek-Místek Tereza Petrová:
„Prvním zápas jsme hrály v euforii. Ve druhém utkání nám podobné nasazení chybělo. Asi se na nás podepsala únava a divný pocit po včerejším prohraném tie – breaku. V odvetách se popereme, nemáme co ztratit.“
Trenér:
-

Popis utkání:
Ve druhém nedělním čtvrtfinále Uniqa volejbalové extraligy žen mezi VK KP Brno a Sokolem Frýdek–Místek si domácí tým rozhodně nechtěl komplikovat situaci tak, jako v sobotním duelu, kdy utkání se štěstím uhrál až v tie – breaku. Tentokrát duel hostila hala Sokola Tišnov, kde dopoledne probíhal turnaj minivolebalu žákyň a žáků základních škol.
V úvodním setu si Brno rychle získalo náskok 5:2. Frýdku se až na několik vydařených bloků nepovedlo navázat na sobotní výkon. Brno s jistotou skládalo míče a Frýdek se k vyrovnanější hře propracoval až po prvním technickém time outu. Získané vedení ovšem Brňanky nepustily a vyhrály 25:16.
Začátek druhé sady připomínal pro hostující celek zlý sen. Frýdku se nedařilo na příjmu, se kterým se trápilo i libero Tereza Petrová. Královopolanky záhy vedly 9:1. Jenže jako by je průběh utkání ukolébal a Sokolky srovnaly krok. Na tabuli vzápětí svítil stav 13:11. Právě tyto okamžiky přinesly nejvyrovnanější volejbal dosavadního průběhu utkání a do koncovky se šlo za stavu 19:16. KP už vedení nepromarnilo a Martina Útlá vybojovala tvrdou smečí po lajně setbol, který až na potřetí potvrdila šťastným blokem Pavla Vincourová. Brno zvítězilo 25:21.
Úvod třetího dějství přinesl obětavou hru v poli na obou stranách. V defenzívě se blýskla zejména hostující Martina Orlovská. První technický oddechový čas i přesto zastihl Brno ve vedení 8:4. Když Sandra Onderková vytlučeným blokem získala pro Královopolanky vedení 14:9 a následně potvrdila smečí středem hřiště vedení 15:10, vypadalo to pro Brno slibně. Sokolky se už nezmohly na větší odpor a domácí tým za stavu 22:11 jasně kráčel pro vítězství. Nakonec obhájce loňské stříbrně medaile zvítězil 25:12 a jednoznačně 3:0. V sérii tak Brno vede 2:0 a už za týden v Frýdku – Místku může rozhodnout o svém postupu. Jana Brunclíková,

Marek Těšík

statistika utkání

zpět


97 utkání

SK UP Olomouc - PVK Přerov Precheza 3:1 (-23,12,20,16) = 2:0 na utkání

Rozhodčí: Pavelek, Kovář Diváků: 250
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Dedíková, Sajdová, Viestová, Chalcarzová, Jesinová, Gregorová Libero: Maléřová
Hosté:
Gambová, Pastulová, Ticháčková, Gálíková, Murčinková, Mrázková Libero: Cebáková Střídaly: Nucová, Skalová

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Gregorová:
Po páteční snadné výhře jsme tentokrát začátek zaspaly, ale naštěstí jsme hlavně díky zlepšenému servisu dokázaly utkání otočit. Teď budeme chtít sérii co nejdřív ukončit.
Trenér Teplý:
Po včerejším extrémně snadném vítězství jsme si tentokrát zpočátku nechali soupeře ujet. Při stahování ve druhé půli prvního setu jsme hráli velmi dobře, ale koncovku už jsme nezvládli. Pak už jsme ale měli neustále mírně navrch a potvrdili roli favorita.

Hosté:
Kapitánka Gálíková:
Rozdíl je hlavně v taktice a disciplině, tam výrazně pokulháváme. Doma ale zkusíme zabojovat.
Trenér Sirvoň:
Stále se potvrzuje, že v některých věcech na soupeře nestačíme, ale konkrétní informace si nechám pro sebe. Máme asi nejslabší přihrávku v lize. Myslím, že Olomouc už si sérii nenechá vzít, i když se doma samozřejmě budeme snažit.

Popis utkání:
Olomoučanky, zřejmě ukolébané snadnou výhrou z prvního utkání série, zahájily druhý zápas laxně, prohrávaly 7:16, a přestože v koncovce srovnaly na 23:23, z první získané sady ve čtvrtfinále se nakonec radoval jejich soupeř. Pak už ale favorit prokázal svoje kvality a další tři sady vcelku bez potíží získal ve svůj prospěch.

Adam Fritscher

statistika utkání

zpět


98. utkání

PVK Olymp Praha - Volleyball club Slavia Praha 3:0 (23,16,18) = 2:0 na utkání

Rozhodčí: Meduna, Večeřa Počet diváků: 350
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Halbichová, Jakubšová, Sládková, Vanžurová, Kossányiová, Kallistová Libero: Dostálová V. Střídaly: Zoulová
Hosté:
Suchoňová , Smutná, Koloušková, Jonášová, Mezerová, Kočiová, Libero: Steinerová Střídaly:Bonnerová, Neumannová, Purchartová

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán:
-
Trenér:
Jsem rád, že jsme i dnes vyhráli 3:0. Utkání bylo težší než včera, rozhodující byl opět první set, ale v koncovce jsme udělali dvě chyby, kdy mě zamrazilo. Poté se rozpoutala bitva, Slavia dobře servírovala, ale za stavu 15:16 Ivatka Halbichová nastoupila na servis a zápas dohrála. V posledním setu bylo již vidět na soupeři, že na nás nestačí. Musím své holky pochválit a bojovnost a tah za vítězstvím.

Hosté:
Kapitán:
-
Trenér:
Nebudu se vyjadřovat k výkonu rozhodčích. Olymp potvrdil roli favorita, série se hraje na 3 vítězství a doufám, že se doma pokusíme tuto sérii zdramatizovat. Diváci si o utkání udělají obrázek sami.

Popis utkání:
Olymp nezačal tak dobře jako včera, v úvodu zkazil tři servisy a umožnil tak Slavii vedení. Postupem času se ovšem domácí tým dostával do provozního tempa, získával body blokem a útokem středem. Za stavu 16:10 přišlo několik chyb domácích a Slavia náskok stahovala až na rozdíl jediného bodu. Stejně jako včera koncovku úvodního setu zvládl lépe Olymp.
Druhý set byl dlouho velkou bitvou o každý balón, Slavia byla v mírném vedení, ale od stavu 15:16 se Olympu podařilo uhrát neuvěřitelných 10 bodů v řadě a bylo po setu.
V posledním setu již Slavia nenašla morální sílu ke zvratu a domácí dohrávali v exhibičním tempu. Olymp si splnil svůj plán - zisk prvních dvou zápasů, okořeněný tím, že neztratil v obou zápasech ani set.
Vývoj zápasu: 1. set: 1:3, 3:5, 6:6, 1 0:7, 13:8, 15:10, 17:12, 19:14, 19:17, 20:19, 22:20, 24:22, 25:23
2. set: 2:2, 4:4, 5:8, 8:11, 11:12, 14:14, 15:16, 25:16
3. set: 2:2, 6:4, 9:5, 11:8, 14:9, 16:9, 18:11, 21:12, 22:15, 24:17, 25:18 .

Jiří Trochta

statistika utkání

zpět

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Novým trenérem VK ČEZ Karlovarsko je Ital Stefano Mascia, který poslední sezóny působil jako asistent trenéra ve francouzském týmu Chaumont...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Největší údernou sílu posledních sezón ztrácí Dukla Liberec, slovenská univerzálka Nikola Kvapilová bude nově hájit barvy VK Prostějov.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z Odoleny Vody odchází smečař Jan Svoboda, jehož novým chlebodárcem bude Dukla Liberec.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Martina Demara vystřídá na lavičce volejbalistů liberecké Dukly Alessandro Lodi. Italský světoběžník, který střídavě vedl muže nebo ženy ve...

 
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018