29.6.2022

Volejbalový i beachvolejbalový turnaj na Olympiádě dětí a mládeže vrcholí

Tři dny sváděly krajské výběry mladých volejbalistů a volejbalistek líté boje v základních skupinách ODM 2022, aby pouze čtyři v každé kategorii měly právo nastoupit do čtvrtečních semifinálových zápasů. To beachvolejbalové klání už má svá semifinále za sebou a ve čtvrtek zbývá dohrát jak v kategorii chlapců, tak dívek pouze utkání o konečné umístění na 1. – 4. místě.

V Prostějově v Národním sportovním centru měly na programu své zápasy dívky. Ve skupině A se potkala družstva Středočeského, Jihomoravského, Jihočeského, Plzeňského, Pardubického, Královehradeckého kraje a hlavního města Prahy. Skupina B pak následně patřila Olomouckému, Zlínskému, Libereckému, Karlovarskému, Moravskoslezskému, Ústeckému kraji a Vysočině. Ve skupině A si pro postup bezkonkurenčně došel tým Středočešek, které ztratily pouze jeden set. Postup si i po šťastném vítězství zajistil i favorizovaný kraj Jihomoravský. Ve skupině B byl lídrem kraj Olomoucký, který neztratil ani set. Druhým postupujícím je překvapivě kraj Zlínský, který si postup vybojoval na úkor favorizovaného Libereckého kraje.

Výsledky všech zápasů dívek ZDE

Chlapci svůj turnaj měli v Kojetíně a v sympatické kojetínské hale na překvapení nebyla nouze. Skupinu A ovládl celkem s přehledem domácí Olomoucký kraj, kterého v postupu do semifinále bude doprovázet Jihočeský kraj, což je možná trochu překvapení, protože více se čekalo od Královéhradeckého kraje. Ovšem ve skupině B se až do posledního kola nevědělo, kdo si postupové příčky vybojuje. Favoritem skupiny byl Středočeský kraj, ale vše bylo jinak. Lídrem byl nakonec Moravskoslezský kraj, přestože svůj poslední zápas s Prahou prohrál. A právě vítězství nad lídrem skupiny zajistilo Pražanům postup do zítřejšího semifinále.

Výsledky všech zápasů chlapců ZDE

Beachvolejbalový turnaj zná už své finalisty. V kategorii chlapců se o zlatou utkají hoši z Libereckého kraje proti Pardubickému kraji, o třetí místo se rozhoří boj mezi Moravskoslezský krajem a Prahou. V duelu o první místo v kategorii dívek nastoupí Jihomoravský kraj proti Praze a o bronz se utká Olomoucký kraj proti Středočeskému.

Výsledkový servis beachvolejbalového turnaje ODM - chlapci, dívky

Všechny zápasy o medaile jsou naplánovány na čtvrtek 30. 6. 2022 a sledovat je můžete na streamu – volejbal ZDE a beachvolejbal ZDE.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018