Reprezentace
18. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - ROU
Reprezentace
18. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - EST
Reprezentace
19. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - MKD
Reprezentace
24. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - LUX
Reprezentace
25. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - ESP
Reprezentace
25. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - UKR
Reprezentace
26. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - SLO
Reprezentace
30. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - FIN
Reprezentace
31. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - UKR
Reprezentace
1. 6. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - BEL
Reprezentace
1. 6. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - ROU
ČVS
1. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Karlovy Vary
ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
25.3.2006

Junioři se připravují na kvalifikace 2006 ME U20, 87/88

JUNIORSKÁ REPREZENTACE - ROČNÍK 1987/88
PŘÍPRAVA NA KVALIFIKACI O 2006 MEJ
 
Uspět na kvalifikaci o MEJ je nutnost, která rozhoduje o dalším působení této reprezentace, nebo ukončení její činnosti. Skutečnost, že hráči jako kadeti neuspěli v kvalifikaci o ME kadetů v loňském roce v lednu způsobila, že další činnost byla značně omezena. Došlo k výměně realizačního týmu, došlo k novému nebo staronovému výběru hráčů. Postupně se vykrystalizoval tým zhruba z poloviny starý a z poloviny nový.
 
logo
 
Celková příprava by se dala rozdělit do tří bloků. První blok absolvovalo družstvo v červenci 2005. Začali jsme mezinárodním turnajem o Pohár olympijských nadějí v Nitře na Slovensku a ukončili ho turnajem v Dřevěnicích a přátelskými zápasy se stejně starou reprezentací Slovenska. V tomto měsíci byl hlavně proveden výběr nových kandidátů a částečná konsolidace celého týmu. Další blok se uskutečnil těsně před a mezi vánočními svátky. Vyvrcholením byl mezinárodní turnaj v Brně za účasti nejužší evropské špičky - Polska, Itálie a Slovenska (1.,3. a 4. celek ME kadetů).
 
To byla zatím poslední přípravná akce juniorské reprezentace. Počáteční měsíce roku 2006 byly vyhrazeny mistrovským soutěžím jak družstvech juniorů, tak i v družstvech mužů. Po skončení juniorské extraligy budou již všichni reprezentantní k disposici. Zde začně hlavní a poslední blok přípravy, který vyvrcholí samotnou kvalifikací.
Ještě v době soutěží se zúčastníme turnaje v Polsku (6. - 9. 4.) a potom od 22. 4. každý víkend bude reprezentační přípravný sraz. Tedy 22. - 24. 4., 27. 4. - 1. 5., 5. - 8. 5.,12. - 14. 5. a 19. - 21. 5. První a poslední sraz bude v Nymburce, ostatní ve Žďáře n/S.
 
Nejsou ještě naplánovány přítelské zápasy ev. turnaje, ale ještě čekáme na nabídky okolních družstev. Ev. potom dotvoříme plán přátelských zápasů s klubovými celky z České nebo Slovenské republiky.
 
Tým se pozvolna vytváří a lze již jádro týmu pomalu jasně určit i s úlohami jednotlivých hráčů - na nahrávce je Jambor. Potřebuje k sobě dvojku. Nyní se dobře jevil Barák, v záloze je stále Richterek. Smečaři se budou opírat především o výkon Křesťana. Ten trénuje s extraligovými muži a mohl by plnit roli vůdce. Má však málo odehráno. Pokud bych srovnával s reprezentací ročníků 1985/6, Hrazdira v této fázi hrál již 1. ligu, Fila již občas nastupoval na celý zápas v mužské extralize, Kolář zrovna tak, Haník nahrával ve slovenské mužské extralize. Dalším smečařem, který se jeví velice dobře je Záveský - mile překvapil bojovností a agresivitou. Bohužel nevydrží hrát naplno až do konce zápasu, ale je jedním z těch, kteří to mohou do kvalifikace dohnat. Dalším útočníkem je Bohm, ten má zkušennosti ze zápasů mužské 1. ligy, dostal i příležitost v extralize. Z posledních srazů se omluvil pro nemoc a chyběl také na poslední kadetské kvalifikaci z důvodů nemoci. Taktéž Moník - ten hrál extraligu mužů v Ústí n/L. jako jediný stabilně. U mých předchůdců měl i roli vůdčí osobnosti a byl kapitánem družstva. Přes léto však hrál beachvolejbal, potom byl zařazem do kádru mužů extraligového Ústí n/L. a na posledním srazu byl kvůli zranění omluven. Tudíž s námi bude mít premiéru až na turnaji v Polsku. Blokaři - zatím jsou plně využiti tři - Sedalík, Skyba a Kriško. Jejich výkony jsou vyrovnané, chtějí se učit, pracují na sobě. Sedalík dostává příležitost v mužské 1. lize. V záloze jsou a ještě budou vyzkoušeni - Žáček, Rydval a nově Zapletal.
 
Diagonální hráči: Smrčina je sice netechnický, je však bojovník a nebojí se. Na technice je schopen intezivně pracovat. Tělesné parametry má také dobré. Nemá však mnoho odehráno. Dalším je Vodvárka a velice slibně se jeví Andrýs z Hradce Králové - vysoký přes 2 m, silný, bojovný. Volejbal však hraje krátce - připomíná Poláky, kteří mají tyto typy hráčů ve svých sestavách, dávají jim příležitosti, vydrží, že něco zkazí a postupně je "budují" pro následující časy. Mají to však podepřené hrou ostatních. To my nemáme a zde je potřeba hodně rozmýšlet. Z hlediska perspektivy by byl Andrýs přínosem, ale zatím moc hrát nemůže. Poslední a nejslabší post je libero. Zkusili jsme Němce , Pehala, Theuera, Trojana, Kořána a nyní nově dostane příležitost Minařík. Každému však doposud něco chybělo a zatím podobný typ, jakým byl v předcházejících generacích Bence (85), Kovář (83) nebo Kryštof (81) není. Celkově, jak jsem již napsal, chybí družstvu volejbalový vůdce, který rozhoduje těžké okamžiky ve vývoji setů. Lidské vůdce máme - Jambor i Křesťan, také Smrčina v tomto ohledu. Křesťan má na to, aby rozhodoval zápasy. Určitě šanci dostane ještě Moník, který by mohl také tuto roli snést.
 
Na prognosy a naše šance uspět v kvalifikaci je ještě myslím dost času. Jsme stále ještě ve stadiu hledání a bude záležet, jak rychle zkonsolidujeme základní sestavu a kolik toho budeme moci v rámci přípravy odtrénovat a sehrát. Konkurence je velká (Polsko - Mistr Evropy kadetů, 7. na MS kadetů, Slovensko - 4. celek ME a 8. MS, Řecko, Chorvatsko a Bosna a Hercegovina) a postupují dva celky. My se však nebojíme a určitě se budeme bít seč nám síly a um budou stačit!!
 
V širší nominaci jsou:
nahrávači: Jambor (Brno), Richterek (Ostrava) a Barák (Velké Meziříčí)
 
blokaři: Sedalík (Brno), Kriško (Příbram), Skyba (Zlín), Rydval (Liberec), Žáček (Liberec - Plzeň), Zapletal (USK Praha)
 
útočníci: Křesťan (Příbram), Moník (Ústí n/L.), Záveský (Plzeň), Bohm, Procházka (Č. Budějovice), Smrčina, Hlinovský (Ervěnice - Liberec), Andrýs (Hr. Králové), Kadlec (V. Meziříčí)
 
libera: Trojan (V. Meziříčí), Němec (Č. Lípa - Liberec), Minařík (USK Praha)
 
Sestava samozřejmě není úplně uzavřena, i když s většími výkyvy již nepočítám. Během prvních dvou srazů dojde k redukci na 14, max. 15 hráčů.
 
Realizační tým pracuje zatím v tomto složení: Petr Juda (hl. trenér), Zdeněk Pekař (asistent), Václav Stejskal (manažer).
 
Do kvalifikace bude ještě doplněn o maséra a ev. statistika.
 
Březen 2006
 
 
Zpracoval Petr Juda, hl. trenér
Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Futures

BPT Futures Cervia (ITA): muži: Hammarberg / Berger (AUT) – Sedlák / Trousil 2:0 (21:16, 21:14), Henning / Poniewaz – Džavoronok / Kufa 2:1...

 
CEV Beach Volleyball Nations Cup - skupina B – Balikesir (TUR)

Řecko – Česko Alexoglou / Paschalaki – K. Pavelková / A. Pavelková 0:2 (9:21, 6:21), Triantafyllidi / Manavi – Hermannová / Štochlová 0:2 (19:21,...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z finského týmu KyKy-Betset přichází do Karlovarska reprezentant Lotyšska, univerzál Renārs-Pauls Jansons, který byl v sezóně 2023/2024 vyhlášen...

 
Zlatá evropská liga - ženy (Teplice)

Rakousko – Česko 0:3 (10:25, 9:25, 19:25)

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – kvalifikace

BPT Futures Cervia (ITA): muži: Alfieri / Bigarelli (ITA) – Džavoronok /Kufa 0:2 (21:23, 17:21), Nsangou / Obenda (CMR) – Džavoronok / Kufa 0:2...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Reprezentační kapitánka, smečařka Michaela Mlejnková po angažmá v Německu, Polsku, Francii, Turecku a v poslední sezóně v řeckém Olympiacosu se vydá...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018