22.11.2011

Cesta za vysněnou účastí na olympiádě 2012 začíná

logo

Čeští volejbalisté se chystají na druhý vrchol letošní sezóny. Ve francouzském Tourcoingu začíná ve středu předolympijskou kvalifikací dlouhá cesta za účastí na olympijských hrách 2012 v Londýně.
Šest týmů je rozděleno do dvou skupin po třech, družstva se střetnou každý s každým, první dva týmy postupují do semifinále, vítěz se utká ve finále o postup do další fáze kvalifikace.

O dvě postupová místa budou čeští volejbalisté bojovat ve skupině proti týmům Lotyšska a Belgie. Livescore zápasu proti Lotyšsku můžete sledovat zde.
První utkání proti Lotyšsku sehrají Češi ve středu od 14 hodin, druhé utkání proti Belgii čeká tým kolem kapitána Ondřeje Hudečka v pátek od 19 hodin.
Lotyšsko jsme mohli shlédnout na videu ve třech utkáních, v jednom z nich porazili Estonsko 3:1. Očekávám tedy stejnou nebo o něco lepší kvalitu týmu, s jakou jsme se setkali v zápase proti Lotyšsku na evropském šampionátu. Belgie je účastníkem mistrovství Evropy a setkali jsme se s ní v kvalifikaci o světový šampionát v Liberci v roce 2009, kde jsme po velkém boji v pěti setech vyhráli,“ hodnotil soupeře základní skupiny hlavní trenér českého národního týmu Jan Svoboda.

Ve druhé skupině proti sobě nastoupí týmy Francie, Německa a Řecka. Pokud čeští reprezentanti vyhrají základní skupinu, nastoupí proti druhému týmu ze druhé skupiny, v případě umístění na druhém místě čeká na český tým vítěz skupiny.

logo

Čeští reprezentanti mají za sebou dvoutýdenní tréninkovou přípravu, herní přípravu absolvovali v Polsku, odkud si proti hvězdnému týmu přivezli jedno vítězství a jednu porážku. Při přípravě přišla na řadu také analýza neúspěchu z nedávného evropského šampionátu.
„Šampionát jsme analyzovali, měl jsem rozhovor s každým hráčem, přednesl jsem hodnocení mistrovství Evropy vedení svazu, teď se koncentrujeme na druhý vrchol sezóny. Chceme kvalifikaci vyhrát, jiné umístění nás do další fáze kvalifikace nepustí,“ řekl hlavní kouč české reprezentace.

Tým nedostál po evropském šampionátu žádných změn, reglementy olympijské kvalifikace vyžadují pouze dvanáctičlennou soupisku týmu, na mistrovství Evropy mohlo startovat čtrnáct hráčů.
Proto z nominace vypadli Michal Hrazdíra a Jiří Bence,“ dodává Jan Svoboda.

Českou republiku budou v Tourcoingu reprezentovat nahrávačiLukáš Ticháček a Petr Zapletal, smečařiPeter Pláteník, Ondřej Hudeček a Jiří Popelka, diagonální hráčiJan Štokr a David Konečný, blokaři Petr Konečný, Jakub Veselý, Aleš Holubec a Radek Mach a libero Martin Kryštof.
V přípravě jsme se potýkali s virózami, vážnější zranění si z klubu přivezl Jakub Veselý, jde o distorzi kotníku. Stoprocentně fit bude až v kvalifikaci,“ komentoval zdravotní stav svých hráčů hlavní trenér národního týmu Jan Svoboda.

Čeští reprezentanti vyráží zítra (22. 11.) brzy ráno letecky do Paříže, z hlavního města poté cestují do dějiště kvalifikace vlakem. V odpoledních hodinách je na programu trénink.

Držme našim volejbalistům pěsti, cesta do Londýna bude dlouhá.

logo

 

Radek Krpač

 

 

 

 

 

(8960)

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018