3.2.2015

Reprezentant Martin Kryštof je ve Final Four. Závěrečný turnaj Ligy mistrů hostí Berlín, 2015

 logo

Volejbalový klub v Berlíně si právě teď plní svůj velký sen. Evropská volejbalová federace CEV mu svěřila pořadatelství závěrečného turnaje Champions League, které se uskuteční ve dnech 28. a 29. března 2015 v hlavním městě Německa. Slavnostní turnaj čtyř nejlepších evropských celků, jenž je ve světě volejbalu  považován za jeden z nejprestižnějších vrcholů sezony, se odehraje v Max-Schmeling-Halle, která bude hostit tento volejbalový svátek poprvé v historii.

Dlouholetou oporou německého klubu Berlin Recycling je libero Martin Kryštof.  S volejbalem začínal ve Velkém Meziříčí, nyní se odchovanec tamního Spartaku může pyšnit už třetím německým titulem. Jednatřicetileté libero patří v českém národním týmu k služebně nejstarším. Nyní už naplno koncentruje své síly k berlínskému Final Four Ligy mistrů 2015.


"Den přiřknutí pořadatelství závěrečného turnaje Ligy mistrů byl šťastným dnem pro německý volejbal. Hostit poslední fázi elitní klubové soutěže v naší zemi je velká čest pro náš klub, ale hlavně obrovské potěšení pro všechny fanoušky volejbalu v Německu", prohlásil prezident berlínského klubu Kaweh Niroomand.

"Společně s fanoušky chceme vytvořit obří volejbalovou párty. Takovou, kde se nejlepší evropské týmy a největší světoví hráči sejdou v našem "volejbalovém chrámu" a společně oslavíme svátek volejbalu, prozradil s potěšením mediálnímu světu organizační ředitel Matthias Klee, který ve čtvrtek zastupoval klub BERLIN Recycling Volley v Lucembursku.

Volejbalový klub Martina Kryštofa je šestinásobným německým mistrem a reálné základy svého snu si splnil minulý týden, když jednoznačně zvítězil 3:0 ve slovinské Lublani a potvrdil své místo v play-off. Zařadil se mezi nejlepších 12 týmů Ligy mistrů a začal usilovně projevovat zájem o pořadatelství závěrečného turnaje v Berlíně.

"Všichni jsme si plně vědomi důležitosti tohoto turnaje a jsme rádi, že jsme odolali silnému tlaku. Nyní se těšíme na Final Four, protože tato velká událost bude milníkem v kariéře každého hráče", komentoval rozhodnutí o pořádání finále Ligy mistrů v Berlíně olympijský vítěz z roku 2008 Scott Touzinsky

A které týmy se ještě mohou probojovat do závěrečného turnaje Ligy mistrů?  Tak o tom bude rozhodnuto v nadcházející osmi týdnech. Do závěrečného turnaje se ještě mohou probojovat Lukáš Ticháček nebo Michal Finger.  Univerzál Michal Finger nastoupí s Friedrichshafenem proti polskému Řešovu Lukáše Ticháčka hned v prvním kole následujících vyřazovacích bojů.


Následující zápasy Ligy mistrů:

VfB Friedrichshafen (GER) - Asseco Resovia Rzeszow (POL)

Tomis CONSTANTA (Rum) - Lokomotiv Novosibirsk (RUS)

Jastrzębski Węgiel (POL) -  Perugia (ITA)

Cucine Lube Treia (ITA) - PGE Skra Belchatow (POL)

Copra Volley PIACENZA (ITA) - Zenit KAZAN (RUS)

Halkbank ANKARA (TUR) -  Belgorod (RUS)


Pro volejbalové fanoušky, kteří se již nemohou dočkat konce března, klub spustil své oficiální webové stránky www.berlin2015.br-volleys.de, na kterých mohou nadšenci volejbalu z Berlína, Německa a celé Evropy čerpat informace a vnímat tvořící se atmosféru závěrečného turnaje Ligy mistrů. Spuštěn byl také facebookový profil Final Four Ligy mistrů v Berlíně 2015.

 

Autor: Blanka Popelková
Foto: Martina Matoušková

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018