9.7.2011

Česká republika - Bulharsko online - 2. utkání

Základní sestava: Mühlsteinová, Havelková, Svobodníková, Havlíčková, Kossányiová, Pastulová, libero Jášová

logo

1. set:
Bulharky dvakrát vítězí v útoku, u nás jednou Aneta Havlíčková a podruhé na bezblok středem sítě Ivona Svobodníková – 2:2. Levoruká Nikolova se ze zóny II prosazuje proti českému bloku, Aneta Havlíčková ze stejné pozice razantně do lajny – 3:3. Špatnou přihrávku Bulharek trestá Kristýna Pastulová, bodovou situaci po úspěšné obraně využívá Andrea Kossányiová – 5:3 pro český tým. Bulharky kontrují úspěšným útokem, dlouhou výměnu zakončuje Aneta technickým úderem do středu hřiště – 6:4. Bodová situace pro Helču Havelkovou, Filipová na druhé straně razantně z jednonohy – 7:5. Opět dlouhá výměna a opět se český tým spoléhá na útočnou sílu Anety Havlíčkové, která z doskoku získává osmý bod – 8:6 – technický time out.

Nedorozumění v obraně, jedno eso a tři přihrávky servisu českého týmu letí na polovinu soupeře, který rezolutně naše chyby trestá – 8:9 pro Bulharky, první time out Jiřího Šillera. Aneta Havlíčková otáčí úspěšným útokem, Nikolova útočí ze zóny I do autu – 10:9 pro český tým. Tentokrát Nikolova trefuje Julču Jášovou a vzápětí ulívá do zóny IV – 10:11. Opět Aneta Havlíčková úspěšná v útoku a Bulharky útočí do anténky – 12:11. Blokujeme bulharský útok – jmenovitě Kossányiová se Svobodníkovou – ani druhý útok přední smečařka v zóně dvě neuhrává – 14:11 pro český tým. Kosy přes protesty diváků využívá blok soupeřek, to samé dělají na druhé straně Bulharky – 15:12. Bodovou situaci Bulharky napodruhé využívají, Aneta Havlíčková využívá nekompaktní blok Bulharek v zóně II – 16:13 – druhý technický time out.

Diváci pískají na každý náš servis, Bulharky stahují na 15:16, Aneta Havlíčková úspěšným útokem otáčí – 17:15. Bulharky útočí ze zóny IV do autu, dlouhou výměnu zakončujeme úspěšným dvojblokem v zóně II – Pastulová-Havlíčková. 19:15. Rozhodčí píská Kristýně Pastulové dvoják při nahrávce, Andrea Kossányiová se neprosazuje proti dobře postavenému bloku – 19:17. Bulharky kazí servis, místo Kosy přichází Šárka Melicharová na servis a se štěstím dává ihned eso – 21:17. Nikolova útočí ze zóny I do autu, Pastule brání úspěšně jednonohu Filipové a Helča Havelková trestá bulharskou nedůslednost – 17:23. Šárka Melichárková přidává další eso, vzápětí kazí servis – 24:18. Aneta Havlíčková zablokována z pipu, ale Bulharky nám zkaženým podáním darují první set – v něm vítězíme – 25:19

logo

2. set:
Místo Anety Havlíčkové přichází Vendula Měrková, která hned zařizuje z útoku první bod českého týmu, Bulharky poté útočí středem sítě do autu. Nedůsledný útok při bodovce českého týmu Bulharky trestají, vzápětí dostáváme eso na zadní lajnu – 2:2. Andrea Kossányiová dvakrát výborně ze zóny IV, Vasileva z pipu lépe než Helča Havelková – 4:3 pro český tým. Čtyři údery na straně Bulharek, bodovou situaci využívá Kristýna Pastulová útokem po nahrávce č.1, Vendula Měrková podává do autu – 6:4. Lucy Mühlsteinová dobíhá těžký míč po přihrávce, vzápětí útočí na druhou přes do bulharského bloku, Vendula Měrková útočí úspěšně ze zóny I – 7:5. Rozhodčí píská Filipové tažený míč – 8:5 pro český tým – technický time out.

„Rozlobená“ Filipová dvakrát úspěšně z jednonohy, jednou Bulharky kazí servis – 9:7. Bulharky úspěšně útočí, Vendula Měrková do autu – 9:9. Trojblokem sundáváme Vasilevu z pipu, vzápětí Lucy kazí servis – 10:10. Oba týmy si plní v útočné fázi, Vendula Měrková dostává útokem český tým do vedení 12:11. Jasný aut bulharské blokařky, přesto dává rozhodčí míč soupeřkám, blokujeme trojblokem pipe Bulharek – 13:12. Pastule s Kosy blokují Nikolovou v zóně IV, napodruhé útočí Bulharky dobře – tentokrát středem sítě – 14:13. Andrea Kossányiová útočí úspěšně ze IV, náš nekompaktní blok využívá Vasileva – 15:14. Vasileva i při bodovce úspěšná, Filipová nadráží útok Pastulové a opět Vasileva, tentokrát do ostré diagonály – 15:16 – druhý technický time out.

Helena Havelková volí technický úder a je zablokována, další bodovou situaci Bulharky vyžívají úspěšným útokem – 18:15. První time out českého týmu. Nedorozumění mezi Měrkovou a Kossányiovou při útoku pipem – další bod Bulharek – Jiří Šiller si bere druhý time out – 15:19. Tentokrát Helča Havelková využívá bulharský blok, ale Filipová ihned z jednonohy kontruje – 16:20. Vasileva kazí servis, ale Filipová opět drží bulharský náskok – 17:21. Kosy úspěšně z pipu, ale Bulharky přestávají chybovat – útočí úspěšně po lajně – 18:22. Andrea Kossányiová chytře po lajně snižuje náskok soupeřek, Bulharky kontrují stejným způsobem – 19:23. Bulharský servis končí v autu, blokujeme Vasilevu v zóně IV a vynucujeme si bulharský time out – 21:23. Vasileva opatrně, Kosy využívá bulharský blok – rozdíl jediného bodu. Bohužel Bulharky úspěšně útočí ze zóny VI – první bulharský setbol za stavu 22:24. Blokujeme opět díky Pastulové bulharskou smečařku a Pastule je pozorná i při špatné přihrávce Bulharek – 24:24. Kosy dává eso – první setbol českého týmu. Nervózní Bulharky uklidňuje úspěšným útokem Vasileva, bulharské libero zvedá agresivní útok Havelkové a Vasileva získává další setbol Bulharek. Kristýna Pastulová zablokována po nahrávce č. 7 v zóně II – prohráváme druhý set 25:27.

logo

3. set:
Šárka Kubínová na nahrávce, Nikol Sajdová na bloku, na smeči místo Havelkové Barborková. Oba týmy úspěšně útočí, na naší straně Andrea Kossányiová, ihned vzápětí kazí Andrea servis – 1:2. Rozhodčí píská Nikol tažený míč, vzápětí eso Bulharek – 1:4. Servis Rabadzevy končí síti, Nikol Sajdová dává naopak eso. Podařený útok Nikolové a vzápětí Vasilevy – Bulharky zvyšují na 6:3. Eso na Šárku Barborkovou a přešlap Venduly Měrkové v zóně I – technický time out za stavu 3:8.

Vasileva útočí po dlouhé době do autu, poté však blokuje Vendulu Měrkovou – 4:9. Barbuska využívá bulharský blok, to samé dělá i Kosy při „bodovce“ – 6:9. Nevyužíváme špatnou přihrávku Bulharek, ty nás naopak blokují a v další výměně úspěšně útočí – 6:11. Time out Jiřího Šillera. Pastule na bezblok nekompromisně, Rabadzheva oplácí stejnou mincí – 7:12. Filipová kazí servis a bulharská nahrávačka chybuje – 9:12. Šárka Barborková z pipu do bulharského bloku, Vendula Měrková vše napravuje v útoku – 10:13. Andrea Kossányiová dává eso, ale vzápětí kazí servis. 11:14. Barbuska se ani napodruhé neprosazuje v útoku, Rabadzheva nám zkaženým podáním míč vrací – 12:15. Nikol Sajdová dává se štěstím eso, bohužel nezvedá nepodařenou ulívku Nikolové – 13:16 – druhý technický time out.

Kristna Pastulová úspěšná po nahrávce č.1, vzápětí nečistý úder nahrávačky Nenové – 15:16. Vasileva po přihrávce úspěšně o český blok, Nikolova kazí servis – 16:17. Filipová z jednonohy drží dvoubodový náskok Bulharek, při bodovce končí útok Rabadzhevy v autu – 17:18. Pastulová bohužel kazí servis a vzápětí využívá Rabadzheva nekompaktní blok českého týmu – 17:20. Vendula Měrková útočí do autu – time out Jiřího Šillera za stavu 17:21. Andrea Kossányiová si radí o bulharský blok, rychlou nahrávku Nenové využívá ze zóny I Nikolová – 18:22. Nikol Sajdová nekompromisně ze zóny III do zóny I, Rabadzheva však drží útokem bulharský náskok – 19:23. Vasileva posílá technickým úderem Bulharky do prvního setbolu, ten však Rabadzheva na podání zahazuje – 20:24. Druhý setbol však Bulharky využívají po autu Venduly Měrkové – třetí set prohráváme 20:25.

logo

4. set:
Vedeme 2:0 a zásluhou vynikajícího zákroku Julči Jášové zvyšujeme na 3:0. Bulharky kazí útok z pipu, za stavu 4:2 kazíme servis. Toho využívá Vasileva při bodovce, další zkažené podání za stavu 6:3. Vasileva snižuje po útoku při bodovce na jediný bod a Vendula Měrková útočí do autu – 6:6. Přichází Helena Havelková, Bulharky kazí servis – 7:6. Vasileva si přihrává a úspěšně útočí – 7:7. Dlouhá výměna, kterou zakončuje Nikolova ze zóny I – technický time out za stavu 7:8.

Oba týmy úspěšně útočí po přihrávce podání, další bod přidává Ivona Svobodníková – 9:9. Helena Havelková po míči zadarmo a vzápětí Andrea Kossányiová po přihrávce servisu útočí do autu, Bulharky ovšem kazí servis – 10:11. Rozhodčí píská chybu na naší straně, vzápětí Rabadzhieva o český blok zvyšuje na 13:10 pro bulharský tým. Avon útočí úspěšně středem sítě, vzápětí přehrává míč zadarmo na polovinu soupeře – to Bulharky samozřejmě trestají – 11:14. Razantní útok Rabadzhievy a chyba na síti bulharské blokařky dává body na obě strany. Chyby v útoku na obou stranách, jdeme do druhého technického time outu za stavu 13:16.

Kristýna Pastulová snižuje útokem středem sítě náskok Bulharek na dva body, to samé však dělá Filipová na druhé straně – 14:17. Vasileva zablokována a vzápětí ji také Vendula Měrková využívá na bloku – 16:17. Tentokrát se Vasileva v útoku nemýlí a vzápětí je zablokována Vendula Měrková ze zóny I. Přichází Aneta Havlíčková, ta je ovšem také zablokována – 16:20. Druhý oddechový čas Jiřího Šillera. Bulharky blokují i jednonohu Ivony Svobodníkové a Andrea Kossányiová útočí ze zóny IV do autu – 16:22. Zásluhou Kubínové a Svobodníkové blokujeme bulharský útok, rozjeté Bulharky jsou však úspěšné i z nestandardních pozic – 17:23. Zkažený servis soupeřek a úspěšný útok Anety Havlíčkové nám umožňuje stáhnout náskok bulharského týmu – 19:23 – time out Bulharek. Rabadzhieva využívá nekompaktnosti českého bloku a následné eso bulharského týmu končí utkání – prohráváme čtvrtý set 19:25 a celkově 1:3 na sety.

 

Ze Samokova Radek Krpač

Foto web CEV

logo

Fotogalerie
Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018