3.7.2014

Musíme být výborně připraveni, říká o ME juniorů 2014 Jindřich Licek

Praha nedávno hostila slavnostní rozlosování základních skupin volejbalového mistrovství Evropy juniorů, které se na přelomu srpna a září uskuteční v Brně a slovenské Nitře. Česká reprezentace v základní skupině ME narazí na Turecko, Rumunsko, Polsko, Slovinsko a vítěze 3. kvalifikačního kola sk.I. Hlavním trenérem českého reprezentačního družstva juniorů je Jindřich Licek, který nám v rozhovoru prozradil několik zajímavostí o přípravách blížícího se mistrovství Evropy juniorů v Brně.

logo

Foto: Ondra Driml


Rozlosování juniorského mistrovství Evropy proběhlo 18. června 2014 v Praze, a to za účasti víceprezidentky CEV Banu Can-Schürmannové, koordinátora ESOC Slobodana Milosevice, víceprezidenta ČVS Roberta Urbánka a víceprezidenta SVF Tomáše Singera.


Brno, společně se slovenskou Nitrou, bude hostit na přelomu srpna a září evropský šampionát. V jaké fázi jsou přípravy našeho týmu?
Sportovní příprava našeho družstva již probíhá dlouhodoběji. Nyní končí fáze kondiční přípravy a v červenci začne finální (hlavní) blok přípravy. Zpočátku částečně ještě kondiční, která se postupně převrhne k volejbalové přípravě i hraní přípravných utkání.


Jak jste spokojen s nalosováním skupiny (Turecko, Rumunsko, Polsko, Slovinsko) pro český tým?
Vylosování se nám jeví jako velice příznivé, ale jako vždy los je jedna věc a sportovní výkon a dosažení cíle je druhá věc. Každopádně musíme být výborně připraveni.


Ve které brněnské hale se bude hrát? Jsou i nějaké speciální požadavky na halu pro ME juniorů?
Hrajeme v brněnské městské hale Vodova. Máme speciální požadavky i na halu, a to z pohledu trénování v atypickém prostředí této haly. Přesto nejsme schopni v této hale absolvovat vše dle našich představ, ale snad domácí prostředí brněnské haly bude hrát v náš prospěch.


Na kterou hodinu jsou naplánovány zápasy českých volejbalistů?
Podle posledních informací asi v 17:30, ale vše bude ještě upřesněno.
 

Kolik hráčů je aktuálně ve výběru juniorů? Kdy bude oznámena nominace 12 hráčů na ME?
Nyní máme v nominaci 16 hráčů. Nominace se bude postupně zužovat dle tréninkového plánu. Do konečné přípravy přesto musíme v nominaci udržet 14 hráčů pro případ zranění nebo nemoci.



Aktuální výběr hráčů české juniorské reprezentace:

Bláha Mirek, Džavoronok Donovan, Galabov Jan, Hora Petr, Hrdý Jan, Hudák Martin, Janků David, Kraffer Jiří, Licek Martin, Pavelka Tomáš, Pražák Jan, Rychecký Adam, Tibitanzl  Martin, Truong Luan Duc, Žaba Ondřej.

Kompletní soupisky jednotlivých kvalifikovaných družstev budou známy čtrnáct dní před zahájením finálového turnaje.

Realizační tým reprezentačního výběru juniorů ČR:

Hlavní trenér:  Licek Jindřich
Asistent trenéra: Muroň Jan
Manažer týmu: Gerža Martin
Lékař: Juda Petr
Statistik: Sezemský Petr
Kondiční trenér: Radka Pánková, David Nerud



Rozlosování skupin ME juniorů 2014 (29.8 - 6.9 2014 Brno a Nitra)

Skupina I (Nitra): Slovensko, Francie, Bulharsko, Rusko, vítěz 3. kvalifikačního kola sk. H, druhý nejlepší tým z 3. kvalifikačního kola

Skupina II (Brno): Česko, Turecko, Rumunsko, Polsko, Slovinsko, vítěz 3. kvalifikačního kola sk. I

 

Autor: Blanka Popelková

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018