28.5.2019

Tereza Patočková po roce následovala bratra a nahlédla do české reprezentace

Nebývá obvyklé, že do národních mužstev jsou nominováni bratr a sestra, ale v letošním roce se tato kuriozita povedla sourozencům Tereze a Vojtovi Patočkovým. Vojta již zkušenosti z národního týmu má z loňska a Tereza si svoji premiéru odbývá právě teď.

 

Terezo, kdo tě přivedl k volejbalu, brácha?

Ne, ne, byli to rodiče. Měli jsme kousek od domu volejbalovou školu, tak jsem tam začala od základky. Na střední jsem šla na sportovní gympl do Prahy a vyrůstala jsem s volejbalem pořád.

Tři roky jsi již v Německu, prošla jsi vůbec českou extraligou?

Ano, českou extraligu jsem si zkusila jeden rok na Olympu.

Brácha hraje v Karlovarsku, když se doma potkáte, není řeč jenom o volejbale?

Problém je v tom, že se doma moc nepotkáváme (smích). Přestože nejsme od sebe daleko, tak času v sezóně moc není a když si zavoláme, tak řešíme spíš něco jiného. Možná o Vánocích volejbal trochu probereme.

Co letošní sezóna, jak vyšla?

Já ji hodnotím asi jako nejlepší, co jsem zažila v Německu. Měly jsme ambice postoupit do play-off, ale to se nepodařilo. Nicméně máme mladý perspektivní tým, který zůstává pohromadě, takže se těším již na další sezónu. (pozn. redakce: Tereza je hráčkou Suhlu, družstva 1. bundesligy)

Asi sezóna nebyla špatná, když jsi dostala pozvánku do reprezentace. Byla jsi překvapená a jak přípravu hodnotíš?

Jsem ráda, že jsem pozvánku dostala. A překvapená? Asi ano, jako každý, kdo je pozván do reprezentace poprvé. V přípravě to pro mě moc změna není, protože nás zatím vede asistent trenéra Mateusz, což je můj klubový trenér, takže tréninky co znám, jenom s jinými lidmi.

Jak tě přijal tým jako nováčka?

No, já už nejsem nejmladší a měla jsem tříletou pauzu bez volejbalu, takže s většinou holek se znám, takže úplně v pohodě (úsměv).

Jak vidíš šance našeho týmu v GEL a následně v kvalifikaci na OH?

V GEL vidím šanci na postup do Final Four, kde bychom mohly trochu odčinit tu nepodařenou „kvaldu“, ke které se pořád lidi vrací a nám jako družstvu se to moc nelíbí. Volejbal je přeci sport a stát se to může i lepším týmům. A olympijská kvalifikace? Ano, podle rankingu jsme outsider, ale z historie víme, že to může být i výhoda a my se o to určitě porveme.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018