4.8.2021

O své víkendové turnaje nepřišla ani kategorie dospělých

První srpnový víkend byl naplněný beachvolejbalem. Nejdříve si odehráli svůj vrchol sezony hráči a hráčky do osmnácti let na mistrovství republiky v Chodově u Karlových Varů. Posléze následovalo množství turnajů primárně určených pro muže a ženy, které nabídly mnoho krásných sportovních výkonů a překvapivých výsledků.

Český pohár mužů 2* - Koráb/Praha

Český pohár konaný v pražském beachvolejbalovém areálu Koráb začal jako většina svazových turnajů páteční kvalifikací. Do hlavní soutěže z ní postoupilo šest nejlepších párů, aby doplnily počet týmů v soutěži na 24. Systém turnaje tak byl tradičně koncipovaný na dvě porážky. Účastníci finálového klání se v rámci turnaje potkali už v bitvě o semifinále. Ve velmi vyrovnaném zápase zvítězila dvojice Pihera / Mrkous, když Williamse s Trousilem porazila v koncovkách 2:0 na sety. Do semifinále se tak Leo s Tadeášem probojovali z oprav, kde narazili na pár Lenc / Štefko, který jim k postupu pomohl skrečí. V prvním semifinále Mrkous s Piherou hladce vyhráli nad dvojicí Ježek / Hladík, druhý zmiňovaný pár nenechali přejít třináct bodů. Zato druhé semifinále bylo o poznání vyrovnanější. Williams s Trousilem se značně zapotili, když o svém vítězství museli rozhodnout až ve zkrácené hře proti páru Knobloch / Kittel. Ve finále se čtvrtfinálová karta otočila a Leo s Tadeášem vrátili prohru dvojici Pihera / Mrkous a dokráčeli si společně pro turnajový titul. Bronz nakonec ve vyrovnaném zápase uhájili Ježek s Hladíkem.

  1. Leo Williams / Tadeáš Trousil (RSA/Beachvolejbalová škola Praha)
  2. František Pihera / Jan Mrkous (VK Příbram/VK Lvi Praha)
  3. Matyáš Ježek / Martin Hladík (VK Lvi Praha/VK Odolena Voda)
  4. František Knobloch / Lukáš Kittel (Prague beach team/VSK Zlín)

Kompletní výsledky ZDE

USN Letní pohár mužů – Strahov/Praha

Další víkendový turnaj mužů se konal také v Praze. Tentokrát hostil Letní pohár Beachclub Strahov. Do modifikovaných skupin po čtyřech nastoupilo 16 týmů. Do play off postoupily vždy tři nejlepší páry z dané skupiny, aby se společně popraly systémem na jednu prohru o turnajové prvenství. Pavelek s Kittelem nakonec zaslouženě vyhráli, když za celý turnaj nepoznali hořkost porážky. Paradoxně nejvyrovnanější zápasy sehráli ve čtvrtfinále a v semifinále, jenže na to se historie neptá. Ve finále si hladce poradili s dvojicí Hons / Novák a potvrdili tak své turnajové nasazení. V zápase o třetí místo byli šťastnějším týmem Krča / Sekera, když v tiebreaku porazil pár Svrček/Horníček.

  1. Tomáš Pavelek / David Kittel (SK AZ Kylešovice/Blue Volley Ostrava)
  2. Michal Hons / Jakub Novák (Prague beach team/SK Dansport Praha)
  3. Jan Krča / Tomáš Sekera (oba VK Lvi Praha)
  4. David Svrček / Ondřej Horníček (oba BeachPunk team)

Kompletní výsledky ZDE

Letní pohár žen – Bagr/Mohelnice

Dvanáct dvojic žen se přijelo poslední červencovou sobotu utkat o body v Letním poháru ČR v plážovém volejbale do areálu Bagr v podhorské Mohelnici. Celý den panovalo krásné počasí s vysokými teplotami. Výhodou kempu Bagr je, že se nachází na břehu Moravičanského jezera. Hráčky tak s povděkem využily možnosti se po zápasech zchladit v jezeře, které je vyhlášené velmi čistou vodou. Herní systém byl nastaven na čtyři skupiny po třech týmech, přičemž postoupit do čtvrtfinále mohly dvě dvojice. Už základní kola přinesla podívanou na hezký beachvolejbal. Vyřazovací části přihlíželo početné publikum návštěvníků kempu. Ti pak mohli v semifinále povzbuzovat Magdalenu Dostálovou hrající s Terezou Francovou proti duu Marie Makovcová a Edita Dražanová, nebo sledovat stejně napínavé klání Terezy Balákové a Terezy Slavíkové proti Beátě Ročkové a Jaroslavě Marcelové. Obě semifinále byla vyrovnaná, druhé z nich skončilo zkrácenou hrou. Ve finále proti sobě stanuly Dostálová s Francovou a Ročková s Marcelovou. I tento napínavý zápas musel rozhodnout tie break, kterým nakonec nasazené jedničky Dostálová s Francovou potvrdily roli favoritek. Hráčky si pochvalovaly především možnost hrát před početnou diváckou kulisou, stejně jako precizně zvládnutou práci organizačního týmu pod vedením Jaroslava Pavlase.

  1. Magdalena Dostálová / Tereza Francová (Beachclub Strahov/SK Beachklub Praha)
  2. Beáta Ročková / Jaroslava Marcelová (Beachservice club/SK Beachklub Praha)
  3. Marie Makovcová / Edita Dražanová (TJ Ostrava/TJ Slovan J. Hradec)
  4. Tereza Baláková / Tereza Slavíková (VK Prostějov/TJ Sokol Šternberk)

Kompletní výsledky ZDE

Marazzi Letní pohár žen – Střešovice/Praha

Poslední turnaj víkendu se tentokrát konal v pražských Střešovicích. Nedělní počasí sice beachvolejbalu moc nepřálo, ale žádný ze šestnácti přihlášených párů to neodradilo. Systém turnaje byl totožný jako na USN Letním poháru na Strahově. Začalo se modifikovanými skupinami, z nichž postoupily vždy tři nejlepší páry. Zcela suverénně si počínal první nasazený pár Hynková / Lorenzová, když si bez sebemenších komplikací dokráčel pro turnajový titul. Finálovými soupeřkami mu byly Pluhařová s Davidovou, které měly cestu do finále taky poměrně snadnou, ale na Andy s Val prostě neměly. Bronz se nakonec podařil získat páru Kolouchová / Bendíková po výhře v tie breaku nad dvojicí Frommová / Šauerová.

  1. Andrea Lorenzová / Valentýna Hynková (obě Beachvolejbalová škola Praha)
  2. Tereza Pluhařová / Eliška Davidová (PVK Olymp Praha/Volejbal Kladno)
  3. Kristýna Kolouchová / Markéta Bendíková (Beachclub Strahov/Beachvolejbalová škola Praha)
  4. Justýna Frommová / Lucie Šauerová (Beachclub Strahov/Beachvolejbalová škola Praha)

Kompletní výsledky ZDE

Tři české páry odehrály i 1* turnaje FIVB v Lublani. Marie Sára Štochlová a Martina Williams nakonec slavily turnajové vítězství, když ve finálovém souboji přetlačily v koncovkách setů nizozemskou dvojici E. van Driel E./M. van Driel. V mužské kategorii skončil Jan Dumek s Matyášem Džavoronokem těsně před branami semifinále, další naší dvojici Václav Berčík / Tomáš Semerád se v turnaji nedařilo. Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Martin Mach

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018